Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Preko potrebni programi za koje verovatno niste čuli
- This topic has 3 odgovora, 3 glasa, and was last updated 20 years, 3 months ranije by
LimitMan.
-
AutorČlanci
-
23. maj 2006. u 2:32 pm #7408
popac
Učesnik1. giFT i njegovi GUI giftui i giftoxic (GTK+), apollon (QT-KDE).
Jako dobar p2p program koj može da se kači na OpenFT (po meni najbolji), Gnutella, Fasttrack (ili poznatije kazza) i Ares network. Do skora sam koristio LimeWire, ali sa ovom kombonacijom mi je svanulo!!! MLDonkey i aMule kažu da takođe nisu loši programčići za ovu svrhu.Da bi radio morate zasebno da instalirate gift, gift-fasttrack, gift-opentrack, gift-ares, gift-gnutella i neki od GUI okruženja. Onda je potrebno pokrenuti gift-setup i PAŽLJIVO!!! pročitati sve opcije, prekopirati svaku default konfiguraciju za svaki network ponaosob i prepraviti je. Nije lako ali se isplati!
2. Mapivi program za pregledanje slika. Jako je dobar, a jedan je od retkih koj podržava pretragu po zilion kriterijuma i dodavanje IPTC komantara uz JPEG slike.
Ne bi bilo loše da odmah podesite boje njegovih prozora prema vašim ukusima jer je program jako ružan, takođe u Advanced opcijama mu kažite da otvara i ostale a ne samo JPEG slike i obavezno mu dodajte parametre za eksterni program za pregledanje (najbolje neki konzolni, ja koristim “feh -F -Z”) i čekirajte da eksterni program sme da učita više slika a ne samo jednu. Dobro je da mu naredite da snima thumbnail sličke na jednom mestu (tj ~/.mapivi/) kako ne bi pravio zbrku na vašem hard disku.
3. AviDemux2 je jeako dobar za sve kućne majstorije sa filmovima. Konvertovanje iz formata u format, seckanje, menjanje raznih parametara filma…
4. EasyTag može da upiše ID3 tagove u vaše mp3 a radi i sa ogg fajllovima. Možete iz imena pesme čupati tagove ili pomoću tagova menjati ime fajla. Možete raditi sa više fajla odjednom a ne da prepravljate svaki posebno, možete svašta, program je zezamenjljiv.
23. maj 2006. u 5:31 pm #44523urosevic
UčesnikZa prva dva iskreno nikad nisam čuo, a druga dva koristim “godinama” (ako se 3 godine tako mogu anzvati :))
23. maj 2006. u 9:01 pm #44524popac
UčesnikPa u sustini za prvi je možda neko i čuo, ali kao Apollon, a ne kao giFT koj je u stvari stvar koja obavlja posao, a Apollon je samo user interface, pa čak i manje od toga.
Na Mapivi sam ja naleteo kad smo diskutovali IPTC, a kako ja nisam ni znao šta je IPTC hteo sam d0a saznam i video da je ovo jedini program za Linux koj ga poprilično valjano podržava.
23. maj 2006. u 10:21 pm #44525LimitMan
UčesnikSamo sam za Avidemux cuo i koristim ga preko godinu dana (cak i Windows verzija je odlicna) … Ostali su mi nepotrebni…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.