Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Prehladjeni HDD, jeli to zbog Pingvina ili ….
- This topic has 3 одговора, 3 гласа, and was last updated 21 years, 9 months раније by
popac.
-
АуторЧланци
-
21. новембар 2004. у 3:13 pm #4480
Off-Topic
УчесникNaime HDD na kome mi je Linux nece da se startuje posle ukljucivanja masine, izgubi se iz BIOS-a i tek posle cupanja i vracanja IDE kabla mogu normalno da podignem masinu, to mi sve dasava od kad sam dodao hdparm -d1 -c2 -X96 /dev/hda, smartctl -e /dev/hda, kao i hddtemp -d /dev/hda, pa me interesuje kroz koju skriptu za iskljucivanje mogu da mu vrednosti vratim na default???
ili je mozda razlog to sto mi je u sobi preko veceg dela dana za mozda 3^C visa temperatura nego vani a hddtemop po ukljucivanju javlja da je hda 4^C.
BTW
Prilikom jednog BOOT-a culo se klik i naravno usledio je I/O error, a kad sam masinu napokon pokrenuo /etc/modules.conf nije licio na sebe, sva sreca te imam backup kljucnih fajlova pa sam nekako pregurao, ali sad ne mogu da podignem KDE, jer posle logovanja u X-u, dakle sve ono Keramik ITD cak i BackGround koji sam postavio za login stoji, ali i jedan Xterm kroz koji sad moram da idem na strtkde ali nikako ne smem da ga iskljucim jer snjim ode i moj KDE, interesuje me samo u kom fajlu definisem Defaultno X okruzenje????22. новембар 2004. у 2:48 pm #22642goxon
Учесникst pre backupuj hdd. tj pre nego sto cujed jos jneki klick!
22. новембар 2004. у 3:04 pm #22643Off-Topic
УчесникDa, ali evo juce sam ga rastavio i sastavio slogikom, koliko da vidim ima li neki hladan lem i da kucnem u drvo (pertinex)…kuc….kuc. Nego me umori ovaj login u KDE, nece posle login prozora KDE based, otvara Xterm i tek tu moram startkde, ali ne smem da ubijem taj Xterm, za njim ode i KDE pa u login prozor opet.
Inace kad poteram u tom xtermu echo $DESKTOP ili $DISPLAYMANAGER vracaju nista, dok kroz kde konzolu vraca kde
Sta mi valja ciniti, kako da automatski posle login-a udjem u KDE bez tog dosadnog xterma????24. новембар 2004. у 4:02 pm #22644popac
УчесникNa gentoo linuxu edituje se
/etc/rc.conf fajl ovako:
XSESSION=”kde-3.3.1″
i onda startx, ide direkt u kde, trebalo bi da je slicno sa ostalim distroimanego bolje je ako mozes da ides lepo u init 3 i da kucas kdm (K Display Menager) ili savis ovu komandu u neki init fajl
Odatle lepo u kde, a posle imas i mnogo dobrih opcija za gasenje i sl. -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.