Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Predlozi i pitanja › Pravila foruma
- This topic has 18 odgovora, 8 glasova, and was last updated 15 years, 6 months ranije by
Sioux.
-
AutorČlanci
-
24. januar 2011. u 8:34 pm #86377
tomaja
GostTa “pravila” mogu samo da pomognu, naročito novajlijama.
Posebnih promena u (ne)moderisanju neće biti, kako je Goran i rekao, osim u ekstremnim slučajevima. Naravno, biće potrebno i malo više tolerancije od svih korisnika, naročito starijih :davie: jer ako ništa drugo, bar smo se svi svačega načitali ovde u poslednje vreme a i godinama unazad.24. januar 2011. u 9:11 pm #86378dens
GostLepo je imati pravila, jos samo da imamo poruka i clanova koji ih pisu.
Jos se secam vremena od pre par godina kada je ovde bilo toliko poruka da je bilo nepozeljno preskakati dane, jer se nagomila.
Sada komotno po nedelju-dve ne gledam i onda na miru procitam tih 5 poruka koje zateknem..
Nadam se da ce nam pravila ovde biti potrebna…
Poz.
25. januar 2011. u 8:35 am #86379velial
GostU pravu je GoranSTX. Nisi ti ništa loše rekao, a o uvođenju pravila se pričalo u više navrata i to više manje iz istih razloga. Kad god je pokrenuta ta priča, nije imala nekog velikog efekta i to ne zbog nedostatka želje i volje da se stvari dovedu do kraja, već jednostavno Admini i Moderatori sajta (a i mi ostali) nemaju baš puno vremena da glume vaspitačice i policajce po sajtu. Ceo ovaj sajt je na dobrovoljnoj osnovi tako da potpuno razumem to da ljudi imaju svoje svakodnevne obaveze a oko ovoga sajta se angažuju koliko mogu. Možda je propust to što nema pravila, ali razumem da ljudi jednostavno ne mogu sve da postignu.
Upravo iz tih razloga mislim da se ni sada neće puno uraditi na tome, nemojte me pogrešno shvatiti ne zameram nikome zbog toga, hoću da kažem da pravila ne vrede puno ako nema policije da je sprovodi.
Nemam ništa protiv pravila, ili smernica, ali pošto admini nemaju baš puno vremena da glume policiju, neophodno je da ljudi sami imaju malo više tolerancije, a i na kraju krajeva uvek se drugome može ljubazno ukazati na eventualno loše ponašanje i sl, ne moraju uvek da se podižu tenzije.
Ovaj forum već godinama funkcioniše na tom principu i siguran sam da će i nastaviti tako da funkcioniše, imali pravila ili ne sve jedno je.
Tu i tamo po nekad prsne po koja varnica, ali bože moj ljudi smo.25. januar 2011. u 11:07 pm #86385Sioux
GostJeste, ti i ja kad se “zakačimo” (na UrT) odma se poubijamo.
S)26. januar 2011. u 6:44 am #86392velial
Gost@Sioux
DaDaDa 🙂28. januar 2011. u 11:49 am #86461tomaja
GostUpravo sam postavio pravila i preporuke za rad na forumu. Sve komentare (primedbe & predloge) možete postavljati u ovoj temi. Link je http://linuxo.org/content/pravila-foruma. Isti tekst se nalazi i u posebnoj kategoriji foruma da bi ga novi korisnici lakše uočili.
Zamolio bih sve da, ukoliko primete postove ili korisnike koji odstupaju od ovih, inače, opšte prihvaćenih pravila i preporuka da na takvim postovima, umesto rasprave, samo postave link ka pravilima foruma i/ili da obaveste moderatora/administratora.
29. januar 2011. u 10:15 am #86475velial
Gost@Tomaja
Dobro ti je ono za lažno predstavljanje 🙂
Inače moje pravo ime nije Vlijal 😉Šalim se
Dobra su pravila, još samo ostaje da ih ljudi pročitaju i poštuju :police:
29. januar 2011. u 11:19 am #86476tomaja
Gost@velial
Lažno predstavljanje sa drugim nalozima kao i sa podacima u njima, na to se mislilo 😉
Ako ima nekih nelogičnosti, popravićemo :glasses:
Ovo su generalna preporuke i pravila koja se primenjuju na većini foruma, samo što do sada ovde nisu ekspilicitno navođena. Bilo bi lepo da se preporuke ispoštuju koliko god je to moguće.29. januar 2011. u 4:34 pm #86481Sioux
GostMislim da je ovo više nego kotrektno, nema potrebe da se tera mak na konac.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.