Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › PPPoE konekcija
- This topic has 4 odgovora, 4 glasa, and was last updated 18 years, 9 months ranije by
Red_Zmaja.
-
AutorČlanci
-
5. jul 2007. u 11:18 am #8809
ionicman
UčesnikDajte ljudi pomozite! Neznam vise koliko sam puta pitao na svim mogucim mestima svi gledaju ali niko ne daje odgovor. Instalirao sam Dammn Small Linux (Debian derivat, pa sam ga zato i stavio ovde). Imam bezicni net kacim se preko AP-a, Prepoznaje mi mreznu kartu, Kucam u terminalu “sudo pppoeconf” prodjem sve korake kao i na Ubuntu, sa kog trenutno pisem,znaci provajder mi dodeljuje IP ostavim opciju da sam DHCP klijent, i nista! Nema konekcije. Ubuntu mi nakon pppoeconf-a kaze lepo “rp-pppoe.so loaded”, a ovde nista, vidim provajdera, postoji neki pozdravni ekran za LAN koji vidim ali nece na net, to je ono sto se u windowsu zove konekcija preko WAN Mini Porta. Znam da ce neko verovatno reci uzmi drugi distro, nece ni to, masina je stari laptop Acer na 333MHz i 64MB RAM-a, nece cak ni DSL-N koji je na kernelu 2.6 (ovaj je na 2.4). Sve sam probao zao mi je da bacim masinu, a ako moram da stavim win98 na nju onda mi i ne treba. Koristio bih ga samo za net. Ako se neko zafrkavao sa ovim ja bih ga najljubaznije molio da mi pomogne jer me izludjuje vec mesecima!
5. jul 2007. u 1:05 pm #56664Chex
UčesnikBilo bi dobro da probas s nekim windowsom, jer je mozda problem u AP-u. Neki ne rade uopste s PPPoE, a nekima mora da se radi upgrade softvera.
Ako na vindozi radi bez dodatnih podesavanja (enkripcija i sl), onda jedino sto mi na pamet pada jeste problem s drajverima.5. jul 2007. u 1:27 pm #56665ionicman
UčesnikMa radi na Windowsu, evo sad ovo kucam iz Ubuntua, AP je ok, drajveri takodje, prijavi ga lepo kao Xircon Ethernet/Modem Card, sto je jos cudnije kada pokrenem Live DSL-N i uradim isto pppoeconf sve radi lepo, ali mi ne dozvoljava da instaliram njega, pretpostavljam zbog kernela zato sto je DSL-N na 2.6.xx, a DSL na 2.4.xx, i u momentu kada mi detektuje procesor (Celeron Mendocino) tu zapuca i ne ide dalje. Ovo je objasnjenje sta se desava kada pokusam da instaliram DSL-N, Znam da je mozda sve ovo konfuzno napisano, ali verujte tako se i osecam 😀
5. jul 2007. u 3:55 pm #56666burga
UčesnikJa mucim muku sa konekcijom na Ubuntuu, a proradilo mi je (skoro) automatski kad sam instalirao pppoe paket (kojim dobijas pppoe-start, -stop, -setup, … ili adsl-* skripte).
A proveri i osnovne postavke – jesu li ti svi potrebni hardveri enabled.9. novembar 2007. u 1:04 am #56667Red_Zmaja
Učesniksta ti izbacuje kad kucas pon dsl-provider?
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.