Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › power management
- This topic has 8 odgovora, 5 glasova, and was last updated 19 years, 9 months ranije by
djvujke.
-
AutorČlanci
-
31. oktobar 2006. u 4:32 pm #7974
djvujke
Učesniksituacija je sledeca…racunar treba non stop da stoji upaljen i da monitor bude nonstop upaljen ali kako kod namestio iz kontrolnog centra on se ipak gasi(monitor)a ne treba da se gasi…
mandriva2007 i xgl…
iz biosa sam iskljucio APM misleci da ce pomoci…ali nista…
kako da namestim da monitor nonstop bude upaljen?31. oktobar 2006. u 4:41 pm #49062tomaja
Glavni majstorProbaj bez XGL-a
linux4life
31. oktobar 2006. u 7:08 pm #49063djvujke
Učesnikprobao bih , nekosta me nista ali hoce raja XGL…
1. novembar 2006. u 10:26 pm #49064popac
Učesnikprobaj preko xorg.conf
# **********************************************************************
# Server flags section.
# **********************************************************************Section “ServerFlags”
Option “blank time” “10”
Option “standby time” “20”
Option “suspend time” “30”
Option “off time” “40”
EndSectionVrednosti su u minutima…
2. novembar 2006. u 1:12 pm #49065djvujke
Učesnikskinuo sam XGL jer nije to jos kako treba da bude…
i xorg.conf stavio “DPMS” “false”
pa cu videti sta ce biti…
a kako da stavim u tim flags namestanjima beskonacno vreme tj.da se monitor nikad ne gasi?2. novembar 2006. u 9:12 pm #49066laserjat
UčesnikJel koristi neko tft monitor pod linuxom.Zanima me jel bolje da tft monitor stoji uvek ukljucen ili je bolje da se koriste screensaveri ili power of?
2. novembar 2006. u 9:50 pm #49067popac
UčesnikJa korisim Power Off, ali imam Laptop računar pa mi je neophodna štednja baterije. Uostalom LCD se jako drzo pali nakon gašenja.
2. novembar 2006. u 10:04 pm #49068jboban
UčesnikJel koristi neko tft monitor pod linuxom.
Monitor ne razlikuje operativne sisteme. Svejedno mu je 😎
Zanima me jel bolje da tft monitor stoji uvek ukljucen ili je bolje da se koriste screensaveri ili power of?
On nema efekat nagorevanja fosfora na povrsini usled dugotrajnog prikaza staticne slike kao CRT monitori, ali sijalice sa strane koje ga osvetljavaju imaju svoj zivotni vek, kao i sve drugo. Ja, vise po navici, koristim screen saver, a kada ostavim ukljucen racunar duze vreme, na prekidac iskljucim monitor.
3. novembar 2006. u 4:40 pm #49069djvujke
Učesnikistina nema efekat nagorevanja fosfora ali ima sledece da ako imas staticnu sliku nonstop upaljenju dolazi do ulenjavanja pixela,pa kad upalis recimo writer i cist papir kao da se vidi tvoj wallpaper…stoga preporucuju screensaver i normalno poweroff zbog pozadinskog osvetljenja..
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.