Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Potpuno novi ubuntista
- This topic has 14 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years раније by
Photonaut.
-
АуторЧланци
-
12. фебруар 2006. у 1:52 am #6981
Photonaut
УчесникPozdravljam sve. 😀
Instalirao sam Ubuntu i posto sam potpuni Linux pocetnik ne snalazim se sa instalacijom programa, drajvera…
Pregledao sam mnoge teme na ovom forumu, ali mi objasnjenja nisu jasna jer mi je sve vezano za Linux spansko seloZanima me da li mogu da instaliram programe kao na Winowsu? Nesto tipa next,next,next,next,next,finish.
Hvala
12. фебруар 2006. у 2:25 am #40745Red_Zmaja
УчесникPored toga next next moze li neka muzicka zelja dok klikces. Ako hoces sve next next ovde pomoc neces dobiti bar ne od mene…i takvi likovi ne treba da koriste linux vec da se drze win-a…
Kao sto sam procitao neki text svi instaliraju linux i odmah bi da se sve prilagodi njima kao da oni znaju sta je najbolje i sta treba…pa kako mozes s takvim postom da dodjes ovde i da trazis pomoc…pa da covek ne poveruje..e ako ti i jednom pomognem ima da ne dolazim vise na forum bas zbog ovakvog tvog posta..
Poz i srecno..12. фебруар 2006. у 2:35 am #40746Zarko
УчесникMozes ali samo multiplatformske tj one zatvorenog koda koji dolaze u binarnom obliku.
Posto koristis firefox imas kao engine za pretragu ubuntu package search, tu mozes da trazis i skidas programe za ubuntu, a instalacija je jednostavna:
[code]sudo dpkg -i imeskinutogpaketa.deb[/code]12. фебруар 2006. у 2:37 am #40747Red_Zmaja
УчесникMozes ali samo multiplatformske tj one zatvorenog koda koji dolaze u binarnom obliku.
Posto koristis firefox imas kao engine za pretragu ubuntu package search, tu mozes da trazis i skidas programe za ubuntu, a instalacija je jednostavna:
[code]sudo dpkg -i imeskinutogpaketa.deb[/code]A sta s konzole i cache search i get install 😕
12. фебруар 2006. у 3:37 am #40748Photonaut
УчесникHvala na odgovorima. Znaci ima nade da predjem na Linux.
Usput
Pored toga next next moze li neka muzicka zelja dok klikces. Ako hoces sve next next ovde pomoc neces dobiti bar ne od mene…i takvi likovi ne treba da koriste linux vec da se drze win-a…
Kao sto sam procitao neki text svi instaliraju linux i odmah bi da se sve prilagodi njima kao da oni znaju sta je najbolje i sta treba…pa kako mozes s takvim postom da dodjes ovde i da trazis pomoc…pa da covek ne poveruje..e ako ti i jednom pomognem ima da ne dolazim vise na forum bas zbog ovakvog tvog posta..
Poz i srecno..Ovakvi odgovorimi najvise pomazu tako da si mi vec `jednom pomogao`. 😉
12. фебруар 2006. у 7:46 am #40749Владимир
УчесникNe znam zasto nesavrsenost linux-a neko dozivljava kao uvredu?
12. фебруар 2006. у 11:04 am #40750popac
УчесникNe znam zasto nesavrsenost linux-a neko dozivljava kao uvredu?
Javi mi se kad kompajliraš OpenOffice sa optimizacijama za tvoju arhitekturu procesora na M$W…
Drugo, verujem da ubuntu poseduje neki grafički alat za instalaciju i uklanjanje paketa, nađi ga po nmeniju, dodaj listu WEB mirrora i sve što treba da uradiš je search, nađeš paket preko tog programa, on ga skine i instalira… To ima gotovo svaka distribucija linuxa danas… ne windowsa, linuxa!
@Red_Zmaja
Skrati malo jezik 😆12. фебруар 2006. у 11:32 am #40751bobobob
УчесникPrvo što moraš da uradiš jeste da pročitaš ovo, od početka do kraja http://help.ubuntu.com/starterguide/C/faqguide-all.html
Posle toga:
System-Administration-Synaptic Package Manager-izaberes program koji hoćeš i to je to.12. фебруар 2006. у 12:48 pm #40752Red_Zmaja
Учесник
@Red_Zmaja
Skrati malo jezik 😆Kako jbt…
Ja kad sam imao problema nisam pitao jel moze da se resi na next vec kako moze da se resi..12. фебруар 2006. у 12:53 pm #40753ak-87
УчесникDobro druze,svako ima svoj pristup i svoje vidjenje problema,tako da ako je neko apsolutni pocetnik moras mu pogledati kroz prste i fino objasniti kako neke stvati funkcionishu na Linu,inace ces ga samo udaljiti…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.