Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › Postfix i Courier_IMAP na SuSE 9.2
- This topic has 5 odgovora, 2 glasa, and was last updated 21 years, 4 months ranije by
eladan.
-
AutorČlanci
-
22. april 2005. u 7:18 pm #5206
eladan
UčesnikProblem je u sledecem:
Nakon konfigurisanja Postfixa i Courier-IMAPa i pokusaja testiranja na Thunderbirdu klikom na Get Mail dobijam sledecu poruku:
Could not connect to server ; the conection was refused
Zbunjuje me to s obzirom da Pine funkcionise besprekorno.
Jos jedna neobicnost, bar za mene, je u sledecem:
Kad dam komandu rccourier-imap restart dobijam:
Shutting down Courier-IMAP done
Starting Courier Authentication Daemon (plane) Error: authdaemond no longer handles its own daemonizing.
Use new startup script.
startproc: exit status of parent of /use/lib/courier-imap/authlib/authdaemond.plain:1 failed
Starting Courier-IMAP donePostoji li objasnjenje za to? Moze li neko da pomogne da ovo lepo radi?
Hvala!
22. april 2005. u 8:03 pm #27371dens
UčesnikOvo mi je omiljena kombinacija mail servera koju sam konfigurisao vec nekoliko puta, ali moram da priznam da iako sam video razne poruke, ovu jos nisam…
U svakom slucaju najbolji test za mail server je koriscenje telneta. Dakle ako se testira pop3 onda:
telnet 110 (za pop3)
telnet 143 (za IMAP)Ako ti ovu konekciju odbije, onda ti nisu ni podignuti daemoni za pop3/IMAP.
Uostalo skeniraj otvorene portove na masini na kojoj je instaliran mail server…
Mislim da inace mora authdaemond biti podignut pre courier servera ili u isto vreme, ali svakako mora da radi…22. april 2005. u 9:17 pm #27372eladan
UčesnikDens, hvala.
Probao sam
telnet 110 (za pop3)
telnet 143 (za IMAP)i za oba slucaja dobijam:
Trying …
telnet: connect to address : Connection refusedDakle, kao sto ti rece u prethodnom javljanju nisu ni podignuti daemoni za pop3/IMAP. Kako ih podici?
Kako da znam da li je authdaemond podignut i
😳 kako da skeniram otvorene portove 😳 ?Prvi put se bavim mail serverom a uskoro cu izgleda morati ozbiljnije time da se bavim. Ako ovo progura onda sam “na konju”.
I dalje mi nije jasno kako to da PINE funkcionise bez problema i vrsi se email transfer prema internetu a i primanje mailova ide bez problema. U cemu je fazon? Sta je sa Thunderbirdom i ovim ne podignutim daemonima?
Hvala!!
22. april 2005. u 10:26 pm #27373Anonimni
GostAko si na toj masini, mozes da vidis na kojim portovima se nesto osluskuje.
Komanda bi bila:
netstat -ln –numeric-portsmada iskreno ja vise volim da pustim nmap koji ces probati na sledeci nacin:
ako si na toj masini onda kao root kucas:
nmap -sS localhosta posto je nmap alat za skeniranje univerzalnog tipa, njime mozes i sa druge masine da vidis sta je otvoreno od portova samo umesto localhost stavis ip adresu masine koju skeniras.
Sto se tice courier-a, meni je on default pop3/(e)smtp mail server, veoma je mocan, ali zahteva da procitas detaljno uputstvo za instalaciju koje nije ni malo ni u svim elementima jednostavno… postoji tu dosta modula i za svaku komponentu se mora dobro prouciti kako se konfigurise.
Zato klik na http://www.courier-mta.org i srecno, jer veruj mi ne mogu vise od ovoga da ti pomognem, ima suvise sitnica.
Ja sam ga pre 20 dana pustio na FreeBSD-u i prilicno sam se zezao oko nekih stvari i jos nisam sve zavrsio… moram jos da stavim ClamAV i eventualno SpamAssasin, te da dignem Apache zbog Webmail-a, a to sve skupa ce biti bas neugodno.. al’ sta je tu je polako…
22. april 2005. u 10:31 pm #27374dens
UčesnikPrethodnu poruku nije poslao nikakav ANONIMUS vec ja, al’ me sistem nije prepoznao.. tjah…
25. april 2005. u 5:12 pm #27375eladan
UčesnikJavljam se samo da kazem da je problem resen a resenje se sastojalo u tome sto je trebalo update-ovati SuSE 9.2 jer su u medjuvremenu unete neke ispravke za courier 😉
Hvala Densu za pomoc. Pozdrav. 🙂
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.