Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Poslah pismo Aceru
- This topic has 67 одговора, 16 гласова, and was last updated 16 years, 1 months раније by marelli.
-
АуторЧланци
-
17. април 2008. у 12:41 am #69008foxbunnyУчесник
@RiSK
Kapiram da su stavili Linpus zato sto je to Tajvanski distro, a Acer mi deluje kao Tajvanska firma…17. април 2008. у 12:53 am #69009RiSKУчесникEeee… vidis, to mi nije palo na pamet. Moguce je da je to razlog.
17. април 2008. у 11:37 am #69010foxbunnyУчесникInače mi taj Linpus deluje ok, ali je tajvanski server toliko spor da ne mogu da izlistam sadržaj FTPa, a kamo li da skinem nešto. Dodatno me iritira činjenica da Acer to ne drži na svom serveru, a ne daju ti ni disk. Znači ništa od Linpusa.
17. април 2008. у 1:38 pm #69011kukiblУчесникKapiram da su stavili Linpus zato sto je to Tajvanski distro, a Acer mi deluje kao Tajvanska firma…
Ja sam ga bas skoro vidio na 2 HP laptopa u jednom kompjuter shopu. Tad sam i prvi put cuo za njega. 🙂 Stoga, ajd sto ga Acer “fura”, ali HP… :-
17. април 2008. у 2:14 pm #69012MirkoMУчесникTaj model laptopa se može kupiti sa preinstalitanim Ubuntuom u nekim gradovima u Australiji, ali ne znam da li ga preinstalira Acer ili neki lokalni diler. Ja sam kupio Acer Aspire 5315 i isto sam bio iznenađen kada sam video Linpus bez gui-a, pogotovu što sam par dana pre kupovine, skinuo Linpus i vide kako taj distro izgleda. Ako imaš ideju kako bi mogli da napišemo neku peticiju, mislim da bi je puno ljudi potpisalo. Dell daje dobru podršku za neke modele svojih računara ali naravno, uz ime Dell ide i dobra cena.
Proizvođači se najčešće pravdaju da nema dovoljno zainteresovanih pa bi možda pokretanje peticije moglo da utiče na promenu njihovog stava.
Inače, ja sam zadovoljan kako Ubuntu funkcioniše na Acer platformi. Naravno, to bi moglo da bude mnogo bolje.17. април 2008. у 2:19 pm #69013foxbunnyУчесникPa ako treba peticija, ima sajtova koji to omogucavaju. Ali ja bih prvo pripremio malo pricu… Ako neko moze da nam da snimak laptopa sa “instaliranim” Linupusom, i da se da screenshot desktopa koji Linpus moze da podigne… Da se napise mala pricica zasto je uopste bitno da Linux bude na tom laptopu. Ili da okacimo moje pismo umesto svega toga?Ma ustvari, ja bih radije postavio Wiki za Acer laptopove sa nekim forumom. 🙂 To mi je mnogo kreativnije.
17. април 2008. у 3:03 pm #69014marelliУчесникMogli su malo da se pomuce,da procackaju malo net i da stave Linux koji je malo “globalniji”!…. >:(
18. април 2008. у 11:30 am #69015foxbunnyУчесникhttp://foxbunny.team88.org/acerlinux/
Uskoro će biti aktivirana i adresa:
Ako neko ima ideju kakav softver bi mogao da stavim tamo, nek me trzne na PM ili mail.
Za sada imam dve opcije: E107 i MediaWiki. Videću šta mi je bolje. Hoću nešto u čemu će usklađivanje prevoda biti veoma lako (što ne važi za MediaWiki).
19. април 2008. у 11:34 am #69016BRANKKOМодераторKakav bejase e107 sto se prevoda (paralelnog) tice?
6. јун 2008. у 11:18 am #69017marelliУчесникAcer bets big on Linux
Vendor shifts towards open source ‘because of Microsoft’
Acer has stated that it will be pushing Linux aggressively on its laptops and netbooks.
The company is already heavily promoting Linux for its low cost ultra-portable netbook range out later this year, but senior staff have said that Acer will also push Linux on its laptops.
Acer has already started selling Linux in its Media PC business but this should now spread, according to Gianpiero Morbello, vice president of marketing and brand at Acer.
“We have shifted towards Linux because of Microsoft,” he said. “Microsoft has a lot of power and it is going to be difficult, but we will be working hard to develop the Linux market.”
Acer sees two killer apps with Linux on computers: operation and cost. Its flavour of Linux will boot in 15 seconds compared to minutes for Windows, and the open source operating system can extend battery life from five to seven hours.
At the same time, the company expects that the price differential of Linux will make the offering attractive for consumers at the low-cost end of the market.
“Microsoft’s operating system typically costs around £50 per unit,” said David Drummond, UK managing director at Acer. “On a £1,000 PC that is peanuts, but on a £200 computer it is a major issue.”
Izgleda da su krenuli …
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.