Početak › Forumi › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › portovi
- This topic has 13 odgovora, 5 glasova, and was last updated 20 years, 1 month ranije by
Sioux.
-
AutorČlanci
-
26. mart 2006. u 3:05 am #7190
Grim
Učesnikposto planiram da narucim dvd – ove sa potovima vidim da su oni za FreeBSD 5.3 a ja imam 5.4 . Dali je to neki problem ili nije.
26. mart 2006. u 11:07 am #42626Nightweaver
UčesnikI jeste i nije. Ako na tom DVD ne dolazi i ports.tar.gz za odgovarajuce portove mozes da batalis narucivanje istog. Plus, u pitanju su portovi stari skoro godinu dana..veoma star softver.;)
26. mart 2006. u 11:40 am #42627Moneo
UčesnikNa ****** sajtu mozes da narucis FreeBSD 6.0 i 3DVD-a posebno na kojima se nalaze ne portovi,vec binrani paketi kojih ima skoro 10000,ako ne i vise….
Softver je poprilicno svez-iz oktobra 2005…
U pricipu tu je sve sto treba,nema nekih stvari poput kodeka i playera(Xine i Mplayer),k3b-a,kao i Jave koje moraju da se svuku kao portovi,posto jelte binarni paketi ne postoje za sve programe…..
Ali ako izuzmes Javu koja stvarno zauzima previse(nesto manje oko 100MB) za dial-up,ostale stvari mozes sknuti i uz nesto truda,kao,recimo,pomenute playere koji nisu vise od 30-ak MB zajedno sa kodecima….
Mada pravu moc BSD stice sa nekim pristojnim linkom,kada mozes da lepo,komotno i redovno azuriras port stablo i svlacis najnoviji softver kada i kako hoces…
PoZ!26. mart 2006. u 12:05 pm #42628tomaja
Glavni majstorU toku je download portova za FreeBSD 6 (stable) koji će se naći u Linuxo Klubu.
linux4life
26. mart 2006. u 1:00 pm #42629Moneo
UčesnikE ovde imam jednu molbu…
Da li mozete da u ponudu stavite “neoficijalni” Open BSD 3.8 na jednom DVD-u na kome se nalaze svi paketi i sama instalacija a isto tako i NetBSD 3.0,jer su verzuje u vasoj ponudi dosta matore….
Well?26. mart 2006. u 1:04 pm #42630tomaja
Glavni majstorE ovde imam jednu molbu…
Da li mozete da u ponudu stavite “neoficijalni” Open BSD 3.8 na jednom DVD-u na kome se nalaze svi paketi i sama instalacija a isto tako i NetBSD 3.0,jer su verzuje u vasoj ponudi dosta matore….
Well?Daj linkove da ubrzamo, ako imas …..
linux4life
26. mart 2006. u 1:21 pm #42631Moneo
Učesnikhttp://ftp.linuxcenter.ru/iso/Openbsd-3.7-dvd/Openbsd-3.7-dvd.iso
Ali ovde je prisutna samo prethodna 3.7 verzija na DVD-u….
http://openbsd.somedomain.net/index.php?arch=i386
Ovde imaju instalaciju na 1CD+posebno svi paketi na jednom DVD-u
ftp://ftp2.de.netbsd.org/pub/NetBSD/NetBSD-3.0/iso/
Ovde imaju instalaciju i dodatne pakete na 1CD-u-nisam gledao ostale NetBSD mirrore,,,
26. mart 2006. u 4:03 pm #42632tomaja
Glavni majstorUbacio sam NetBSD 3.0 a sto se tice OpenBSD-a stvar je malo komplikovanija, jer ne postoje zvanicni install iso fajlovi za download (osim minimal install iso fajla) vec samo daju torrent fajlove a to ide ocajno sporo. Ako neko naleti na unofficial ISO za OpenBSD 3.8 neka postavi link, inace sto se tice portova za 3.8 postoje 5 ISO fajlova (5 CDa)
linux4life
26. mart 2006. u 4:54 pm #42633Moneo
UčesnikPa pazi,onda bi mogao da skines tih 5CD-ova na kojima su,ako se ne varam,binarni paketi,jer gola instalacija Open BSD-a ne zauzima vise od 200MB…
Ili da pak skines DVD starije verzije sa ruskog sajta….
Nisam znao da ide dosta sporije preko Torrenta….
I hvala na razumevanju,jer cu verovatno vrlo uskoro naruciti nesto od toga…
PoZ!26. mart 2006. u 5:05 pm #42634tomaja
Glavni majstorPa pazi,onda bi mogao da skines tih 5CD-ova na kojima su,ako se ne varam,binarni paketi,jer gola instalacija Open BSD-a ne zauzima vise od 200MB…
Ili da pak skines DVD starije verzije sa ruskog sajta….
Nisam znao da ide dosta sporije preko Torrenta….
I hvala na razumevanju,jer cu verovatno vrlo uskoro naruciti nesto od toga…
PoZ!Našao sam i Install (unofficial) ISO, ima 341 MB, ovi ostali se verovatno mogu strpati na 1 DVD jer se radi o portovima
linux4life
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.