Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › pomos!
- This topic has 3 одговора, 3 гласа, and was last updated 20 years, 6 months раније by
orsale.
-
АуторЧланци
-
27. јул 2004. у 10:18 pm #4011
orsale
Учесникzdravo
aj malo pomos.posto sam iz makedonije prvo da mi izvinite za moji losi srpski jezik ali
mislem da cete me razumeti pa ako moze da mi neko pomogne.poso sam totalni
pocetnik linuxsa, a koristi mandrake 10 i kada probujem da instaliram neku igricu
pise mi da mi fali neki fajl a to je libGLcore.so 1.e dali zna neko gdje da nadjem taj fajl.
imam graficku nVidia G-Force MX 440 With AGP8X.i skinuo sam neki fajl sa nvidia
sajtom koji se zove program FreeBSD ali nece da se instalira kaze mi da mi fali neki separator.
t.e. kada pisem make pise mi “missing separator in line 20”.e sta to bi?znaci ako moze neko da mi kaze gde mogu da najjem taj fajl libGLcore.so.1
i sta da radim sa ovo sta mi javlja gresku.i onaka uz put dali neko zna da mi kaze sta je ono
XFree86 Project?jer sam to i downlodirao i kada sam ga instalirao sve mi se zajebalo.i ukluci mi se nesto kao XFree operativni
sistem…ma pojima nemam.i to..hvala unapred27. јул 2004. у 11:58 pm #20497urosz
УчесникAko si skroz pokvario 😕 MDK10, onda ga ponovo instaliraj. Skini sa nvidia sajta
ovakav drajver “NVIDIA-Linux-x86-1.0-6106.pkg1.run”. Pre nego sto krenes instalaciju,
instaliraj u MDK10 “kernel-source-2.6.3-4mdk”. Za instalaciju nvidia drajvera moras
izaci iz grafickog okruzenja. Za to postoji vise nacina a jedan od njih je da prilikom
podizanja Linuxa pritisnes “i” i dalje pratis upustva. Na istom sajtu imas i txt sa upustvom za instalaciju i (ili) izmenu u /etc/X11/XF86Config-4.Na ovim forumima je jos bilo reci o ovoj problematici, pa prelistaj 😯
28. јул 2004. у 7:55 am #20498VladimirStefanov
УчесникJa koliko vidim, ti si skroz sjebo masinu. XFree nisi uopste morao da instaliras jer je on instaliran po difoltu. Reinstaliraj MDK. Zatim skini fajl koji ti je naveo orsale. Zatim ubij graficku okolinu komandom koju zadajes kao root “telinit 3”.
Instaliraj fajl kao root komandom ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-6106.pkg1.run
Pre toga moras imati instalirano kernel-source.
Kad instalacija zavrsi editiraj fajl /etc/X11/XF86Config-4 i u Driver sekciji umesto nv upises nvidia.
Zatim startuj graficku okolinu ili komandom “telinit 5” ili sa “startx”.28. јул 2004. у 11:01 pm #20499orsale
Учесникma znam to sve je uredu.skinuo sam taj fajl jos ranije i skoro sve igre koje prije nisu igrale sada su Ok.Ali kazem ti neke igre koj probam da instaliram kaze mi da mi fali fajl libGLcore.so.1.e to je ceo problem.ne znam gde da nabavim taj fajl.?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.