Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › pomoc tv karta prepznaje,al nema slike
- This topic has 17 одговора, 2 гласа, and was last updated 20 years, 1 month раније by
darko jelenčić.
-
АуторЧланци
-
22. јул 2006. у 4:26 pm #46159
darko jelenčić
УчесникDOBIJEN ZVUK NA MPLAYERU SA TV-a. YAST/TV CARD/USER DEFINED CARD pa sam ja isao na expert settings,nisam gledao vjerovatno moze next ili finnished,finnished ili next pa configure audio card(ili tako nesto)pa donji desni ugao others/volume pa pojacati aux na vrednost master volume(ili kako je vec nazvano)!!!
Samo cackajuci sam izgubio mogucnost prebacivanja kanala na mplayeru.Sta da radim?(nisam jos restartovo mozda ce da krene,zurio sam da javim!)Kako pustiti sliku sa tv-a i mplayera na cjeli ekran?Kod mene je to prozorcic otprilike 5*7cm,kad povecam mplajer saqmo mi zacrni desktop aslika sa tv-a je i dalje 5*7cm?22. јул 2006. у 6:24 pm #46160darko jelenčić
УчесникE,zaboravih reci-koristiti v4l2 driver ; mplayer tv:// -tv driver=v4l2:width=640:height=480:outfmt=i420 -vc rawi420 -vo x11. Ajmo sada radio!!!I dalje kako pokrenuti kdtv pod fglrx-om(valjda ce tada raditi i daljinski)
22. јул 2006. у 7:33 pm #46161Enhancer
УчесникBravo za zvuk!!!
Ne sećam se da li koristim v4l ili v4l2 (postovaću sutra komandu – taj kompjuter mi je na poslu)Da bi dobio sliku na celom ekranu koristi -vf scale=1024×768
Za radio upotrebi KRadio (kod mene ne nalazi dobro stanice automatski ali sa ručnim podešavanjem nećeš imati problema).
Da bi ti daljinski dobro radio moraš pokrenuti lircd i podešen ~/.lircrc a sam mplayer ima podršku za lirc.22. јул 2006. у 10:34 pm #46162darko jelenčić
УчесникCao!zvuk kod mene radi samo sa v4l2,a gde da udenem to -vf scale=1024*768(kod mene je rezolucija 1280*1024 pa pretpostavljam da to treba da zamjenim).Lircd nema.modprobe lircd -module not found,kad startuje mplayer izbaci ovo:Setting up LIRC support…
mplayer: could not open config files /root/.lircrc and /etc/lircrc
mplayer: No such file or directory
Failed to read LIRC config file ~/.lircrc.
You will not be able to use your remote control.
,iako mi prima signal sa brojeva 1-9;bound not found for kp1…Kradio me nsto zajebava pa blokira posto sam ga par puta instalirao i deinstalirao.Ali i prvi put kad mi se otvorio nije bilo opcija za trazenje stanica,vec lijevo kocka plagin,a desno nesto da se specifikuje putanja do necega(valjda nekog plagina) ali mi je otvarao root file po defaultu ili sam mogao da izaberem /file ,pad trazim po sistemu nesto?23. јул 2006. у 9:28 am #46163Enhancer
Учесник-vf scale=1280:1024
Zvuka ima i kod mene /v4l minije prijavljivao audio dok v4l2 to lepo radi.
Komanda:
mplayer tv:// -tv driver=v4l2:width=640:height=480:outfmt=rgb24:device=/dev/video0:input=0 -vf scale=1280:1024 -vo x11
LIRC: Moja greška treba napraviti /etc/lircd.conf ( http://www.lirc.org/html/configure.html )Za KRadio nisam siguran šta ti to traži.
Deinstaliraj i obriši konfiguracione fajlove i počni iz početka ili skini source i sve lepo kompajliraj.Pozdrav
23. јул 2006. у 6:15 pm #46164darko jelenčić
Учесникmozes li mi postaviti ovde svoj lircrc file pa da ga kopiram posto nam je ista tv karta,da se ne mucim.Gledao sam ali mi nesto ne ide! Pozdrav
23. јул 2006. у 7:36 pm #46165Enhancer
УчесникNe koristim daljinski ali ću ga namestiti ovih dana pa javljam.
30. јул 2006. у 6:28 pm #46166darko jelenčić
УчесникCao!Poslije duzeg vremena.Googl-ao sam malo i otprilike kdetv neradi sa fglrx-om,kao i drugi,ali myth tv radi(tako pronadoh).posto sam na dial up-u cekam da dode prvi iduceg mjes. pa ce da vidimo.Medutim muci me kradio.Nema sta mu nisam radio ‘al nece.Instalirao,deinstalirao,skinuo stariju verziju,itd.Nece.Kad ga instaliram sa cd-a,instalira se,zablokira i ni makac,kad probam neki rpm koji sam skinuo nedostaje mu libexpat.so.0(64).Nalazio sam i neke expat verzije rpm i source i nista mi ne pravi libexpat.so.0 ,a to mu je potrebno.Libexpat.so.0 je neki symlink u usr/lib64.Kazi mi da nisi u yast/tv card expert settings dodao neki parametar na tuner_nr(nesto sam nalazio po forumima da se mora oznaciti i radio tuner ili nesto drugo) i da li imas taj libexpat.Kod mene postoji libexpat.so,libexpat. … ali ne i lib expat.so.0
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.