Početak › Forumi › Prvi put na Linuksu? › [POMOĆ] openSUSE 10.3 i osposobljavanje grafičkog režima
- This topic has 22 odgovora, 7 glasova, and was last updated 18 years, 10 months ranije by
dukenukem_4d.
-
AutorČlanci
-
16. oktobar 2007. u 1:47 pm #63737
nowave
UčesnikKako si tacno instalirao driver? Mozda bi najboljle bilo da ga rucno instaliras.
16. oktobar 2007. u 2:44 pm #6373816. oktobar 2007. u 2:49 pm #63739nowave
UčesnikMislim da je ovde ipak u pitanju Nvidia. Jel znas kako da instaliras driver rucno?
16. oktobar 2007. u 5:22 pm #63740crveni1
UčesnikMa kakvi ručno. Evo ti uputstvo sa nvidie direkt:
http://www.suse.de/~sndirsch/nvidia-installer-HOWTO.html16. oktobar 2007. u 7:42 pm #63741skylord
UčesnikBeh, zaleteo sam se i istripovao da čovek ima ati karticu :-. Naviko da je ati u pitanju kad se javi problem oko grafike i X-a, te se zato zeznuh. Znam da sam pizdeo (i još uvek pizdim) kad treba da podesim X kod sebe tj. kad ati/amd izbaci novi drajver, dok kog kolege sam samo prevuko drajver sa repo-a za nvidia karticu, restartovao i proradilo iz prve, bez bilo kakvog čačkanja po konzoli.
16. oktobar 2007. u 11:05 pm #63742Žarko Mihajlović
UčesnikUpravo sam instalirao drajver iz skladišta (repo) i – nije hteo da uđe u KDE 😀
Onda sam ga lepo šutnuo uz pomoć Jasta (konzolskog) i sad ponovo vozim bez drajvera, i sve ponovo radi. Čudno… probaću ručno instaliranje.
17. oktobar 2007. u 1:36 pm #63743vucko83
UčesnikOvako, sve sam rucno radio. U yast sam stavio sve krenele, gcc, make….
instalirao sam drajvere.
Kad pokrenem sax2 on mi na trenutak izbaci nvidi logo i zatim izbaci i kazexc: could not start configuration server
xc: …for details check
/var/log/SaX.logNego da ja lepo odustanem od suse-a…. ^-^
17. oktobar 2007. u 2:24 pm #63744dukenukem_4d
Učesnike ,napravi opet ovo sa Sax-om pa prikaci najnoviji ovaj /var/log/SaX.log kao prilog
pa da aniliziraju ljudi?
(dobra stvar u linuxu je sto uvek ima negde neki log…)17. oktobar 2007. u 3:23 pm #63745vucko83
UčesnikHehehe, kako to uraditi? Iz konzole ne mogu na net. A ne bih znao kako da taj fajl sacuvam na win particiji.
Smorio sam i vas i sebe sa ovim suseom. I na granici sam da ga utepam i metem nesto drugo :biggrin:17. oktobar 2007. u 4:05 pm #63746dukenukem_4d
Učesnikfloppy,usb flash? (kao root ,najverovatnije za ove logove)
cp /var/log/SaX.log /mnt/flash
cp /var/log/SaX.log /mnt/floppy (ako nije preveliki inace da se tar-gzipuje)
(ne znam tacno bas da li je /mnt/flash na suseu,neka me isprave suseovci,
nisam odavno suseta stavljao)
ali kad ga prepozna kad se ubaci usb memorija ,dostupan je i iz konzoleu svakom slucaju ,utepaj ga slobodno ako resava problem neka druga distribucija
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.