Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › pomoc oko hardvera
- This topic has 2 одговора, 2 гласа, and was last updated 22 years раније by
darko1.
-
АуторЧланци
-
30. јул 2004. у 10:16 pm #4030
darko1
Учесникpotrebna mi je pomoc oko instaliranja modema lucent agere sv92 i ati radeon9200 graf.kartice
31. јул 2004. у 1:44 pm #20573popac
УчесникSVOJEVREMENO SAM POMAGAO JEDNOM DECKU DA INSTALIRA DRAJVERE I OVE HOWTO FAJLOVE SAM PISAO:
Za Mandrakeov kernel 2.6.3-4
Najpre je potrebno downloadovati drajvere:
http://linmodems.technion.ac.il/packages/ltmodem/kernel-2.6/ltmodem-2.6.3-4mdk.tgzEvo drajvera za modem. Sa diska drajvere prebaci na desktop, desni taster na zapakovani drajver, zatim opcija actions zatim Extract Here. Udjes u otpakovani folder pod nazivom lib onda u modules, u 2.6.3-4mdk desni taster na prazno i Actions zatim opcija Open Terminal Here
kucaj u otvorenoj konzoli (slicno dosu, videces)
posle odzivnog znaka $ dakle ne kucas $:
$ su
(prebaci ce te da imas sve moguce dozvole nad kompom, da mozes da kreiras i brises bilo koji fajl i mozda da ostetis sistem, zato komandu nemoj cesto da koristis bar u pocetku, pazi samo ako si prilikom instalacije stavio sifru moraces da je uneses)
$ mknod –mode=0640 /dev/ttyLT0 c 62 64
$ cd ltmodem
$ cp ltmodem.ko “/lib/modules/`uname -r`/other”
$ cp ltserial.ko “/lib/modules/`uname -r`/other”
$ depmod -aonda zatvoris konzolu pa udjes u raspakovani direktorijum etc pa u devfs pa u conf.d i opet na istu fintu open terminal here pa kucas:
$ su
$ cp ltmodem.conf /etc/devfs/conf.d/ponovo sve zatvoris i onda udjes u raspakovani direktorijum etc i kliknes na modprobe.conf.add. Otvara ti se text editor (slicno kao notepad). minimiziraj ga, jer ce ti trebati. opet idi na onaj prozor gde ti je raspakovani etc folder i Open Terminal Here
$ su
$ kwrite /etc/modprobe.conf
posle ovoga ce ti iskociti jos jedan text, minimiziraj ga i vrati se na onaj prvi, tj.
onaj minimiziran prozor podigni, prevuci sve sto u njemu pise, desni taster, copy (kao u windowsu), podignes onaj novi prozor i ispod svih linija koje su popunjene stavis kursor, desni taster i paste!!!pretisni Alt + F2 i ukucaj konsole. Pokrece ti se konzola.
$ su
$ kwrite /etc/modprobe.preload
u zadnjem redu ispod svega ubaci
ltserialpretisni Alt + F2 i ukucaj konsole. Pokrece ti se konzola.
$su
$ ln -s /dev/ttyLT0 /dev/modemrestartuj komp
sad bi stvarno trebalo bi da radi posle toga, samo jos da podesis konekciju. To radi program kppp (Alt + F pa kucaj kppp)
Svi 2.6 kerneli
Skines:
http://linmodems.technion.ac.il/packages/ltmodem/kernel-2.6/ltmodem-2.6-alk-2.tar.gz
Primetio sam da imaju jos neke nove drajvere u medjuvremenu:
http://linmodems.technion.ac.il/packages/ltmodem/kernel-2.6/ltmodem-2.6-alk-4.tar.gz
http://linmodems.technion.ac.il/packages/ltmodem/kernel-2.6/ltmodem-2.6-alk-4a.tar.gz1. Make sure you have the kernel-source rpm installed.
2. Edit the modem driver’s Makefile and change:
KERNEL_DIR := /usr/src/linux-2.6/
to
KERNEL_DIR := /usr/src/linux/
3. Become root and type make.
4. Type the following commands:
mkdir /lib/modules/`uname -r`/other
cp -v *.ko /lib/modules/`uname -r`/other
mknod –mode=0640 /dev/ttyLT0 b 62 64
depmod -a
modprobe ltserial
ln -vs /dev/ttySLT0 /dev/modem5. Add these lines to /etc/modprobe.conf
install winmodem /sbin/modprobe ltserial
alias /dev/modem ltserial
alias char-major-62 ltserial
alias /dev/tts/LT0 ltserial[/color]6. Add this to the end of /etc/modprobe.preload
winmodem
After all the above I rebooted my system (even though I may not have needed to, I did it anyway) and installed KPPP. When I ran KPPP my modem was found without any problems. I hope this helps some of you Lucent Winmodem users who may be having trouble getting yours to work with Mdk10 and Kernel 2.6.
—
Paul Wilkinskernel 2.4
to je jos lakse, al nemam nijedan howto za 2.4 krrnel 😆1. август 2004. у 5:10 pm #20574darko1
УчесникKada prilikom instalacije linuxa promenim graficku kartu u ati radeon(obicno mi sam stavi nesto ”vesa”),na pocetku podizanja sistema,gde pise nesto ”kernel ….”trazi mi login i password(slicno kao u DOS-u).Iako ukucam svoj login uvek mi izbacuje ”login incorect”.Pomozi mi oko ovoga i kako se zapravo instalira linux mandrake9.0!!
hvala ti -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.