Početak › Forumi › Linuks distribucije › Debian › pomoc neophodna!!! (sredjeno)
- This topic has 16 odgovora, 3 glasa, and was last updated 20 years, 8 months ranije by
miroslav_joksimovic.
-
AutorČlanci
-
3. decembar 2005. u 2:44 pm #38011
miroslav_joksimovic
UčesnikEvo sta mi da kada ukucam # nano /etc/fstab:
# /etc/fstab: static file system information.
#
#
proc /proc proc defaults 0 0
/dev/hdb1 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
/dev/hdb5 none swap sw 0 0
/dev/hdc /media/cdrom0 iso9660 ro,user,noauto 0 0
/dev/hdd /media/cdrom1 iso9660 ro,user,noauto 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0[ Read 9 lines ]
^G Get Help ^O WriteOut ^R Read File ^Y Prev Page ^K Cut Text ^C Cur Pos
^X Exit ^J Justify ^W Where Is ^V Next Page ^U UnCut Txt ^T To SpellEvo kako izgleda kada ja ukucam sve sto si mi rekao:
# /etc/fstab: static file system information.
#
#
proc /proc proc defaults 0 0
/dev/hdb1 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
/dev/hdb5 none swap sw 0 0
/dev/hdc /media/cdrom0 iso9660 ro,user,noauto 0 0
/dev/hdd /media/cdrom1 iso9660 ro,user,noauto 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0
/dev/hda1 /mnt/win_c ntfs defaults,users,umask=022 0 0
/dev/hda5 /mnt/win_d ntfs defaults,users,umask=022 0 0[ Read 9 lines ]
^G Get Help ^O WriteOut ^R Read File ^Y Prev Page ^K Cut Text ^C Cur Pos
^X Exit ^J Justify ^W Where Is ^V Next Page ^U UnCut Txt ^T To SpellNAKON OVOGA ODEM NA TAB “Close session” posto nema opcije “Save”. IZADJEM. IZVRSIM KOMANDU # mount -a. I dalje ih ne vidi u /etc/fstab. Stoji isto kao i pre ukucavanja ovih redova. ne znam gde gresim, ne ide mi u glavucu…
I mogu samo da ga duvam…
4. decembar 2005. u 11:27 pm #38012stanisa
UčesnikE ti z… malo sada.
Ne znam da li si ozbiljan ili ne.Hteo sam da ti pomognem.
Ne izlazis iz NANO-text editor-a sa tab nego sa ctrl-x, a save ili write je ctrl-o
(pa pise ti sve i sam si to prepisao) ili sam ja naivan, ko to zna, pa odgovaram.
Sta bi bilo da sam ti reko da koristis VI-editor?
I ako hoces da ga duvas,ok…
Ne znam koja je verzija php-Nuka ovo(ne pratim sve), ali mi je zao sto dozvoljava sve promene,jer ti je predhodni odgovor bio drugaciji.
Cemu taj Bold text, niko te ne prisiljava da ti po svaku cenu uradis sto ti neko kaze.Ovo je bila moja dobra volja.(necu dalje, nije bas za ovaj deo foruma ili za forum uopste).
“Net je majka”, samo citiram.
I, necu bas da vredjam, vec si presao na knoppix(mada je i to derivat debian-a).Savladaj prvo osnovne stvari, ili click, click mada i to nije bas jednostavno.Sada ce mozda neko da se umesa (mozda @milosk) i da mi posalje principe ponasanje, oprostaj molim.
4. decembar 2005. u 11:58 pm #38013miroslav_joksimovic
UčesnikOzbiljniji sam nego sto mislis ali ako ti je tesko da mi odgovoris, mozda ce se pojaviti neko kome nije. Koristio sam skoro svaku distribuciju i nisam od onih koji ostaju samo na jednoj vec sam od onih koji vole da probaju sve i tako shvataju gde grese a ujedno se tako i ucim na nekim stvarima. Nisam na Knoppixu, otkud ti to? Nerviram se vec 5 dana oko ovog shit debiana koji je shit jer nema Yast ili slicno. Nerviram se jer moram da se j…m po konzoli satima dok ne promenim i najsitniju stvar.
Ne primoravam ja tebe da mi odgovaras… POZDRAV
5. decembar 2005. u 12:16 am #38014miroslav_joksimovic
UčesnikPrijatelju, tvoja poslednja poruka sa opcijom kako da sacuvam je bila presudna. Sad je sve OK, vidi obe particije. Hvala ti k’o bratu.
POZDRAV
5. decembar 2005. u 1:19 am #38015stanisa
UčesnikSorry, reagujem burno bezveze.
Ajd sad,debian je shit,kao i svaki drugi , uvek ce nesto faliti, i uvek ce negde biti nesto sto je bolje u jednom, a toga nema u drugom.(to mogu da dodam i za os-e).
Ne znam kakvo je iskustvo drugih, otvoricu jedan post mozda, ali moje ti je da sve ovo ide nasiroko, cak i previse i ne mozes pratiti i uvek znas po malo.
Ne znam se licno, ali se cujem po kada sa jednim likom koji je zaista maher za debian, ali veruj mi i on se poceska kada je u pitanju drugi distro.
I ja sam lutao dosta, po malo i sada, ali mnogo manje(ono kao linux je linux)-e pa nek mi taj admin dodje i pokaze to na bar najaktuelnijim distroima.
Moj savet – ako te zaista zanima usresredi se na jedan-nebitno koji, svaki se razvija-i na to uticu raznolike stvari, ali to je druga prica(nauci se, ali povrsno kada lutas).I sada, da nisam zeleo i da mi je tesko da ti odgovorim,razmisli… 😉
5. decembar 2005. u 1:25 am #38016miroslav_joksimovic
Učesnik😀
5. decembar 2005. u 1:25 am #38017miroslav_joksimovic
Učesnik😀 OK, mislim da si u pravu. POZDRAV
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.