Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Pomagajte ljudi !!!!!!
- This topic has 26 одговора, 11 гласова, and was last updated 21 years раније by
dejanium.
-
АуторЧланци
-
1. јул 2005. у 8:25 am #30279
genije
УчесникObrati paznju na greske koje javlja Linux pri instalaciji i na datoteke i putanje do njih koje nedostaju, koje se pojavljuju u ovim greskama.
Sve sto nedostaje kreiraj blanko i ponovi postupak.
Naravno da nije dovoljno samo instalirati drajver za Win Lucent,
moras i da podesis modem u Linux Control Centru (ili necemu slicnom).
Pri pokusaju da to uradis, dobices ove greske i nazive datoteka i problem je resen.
NIJE JEDNOSTAVNO, ALI PROCITAJ JOS JEDNOM OVE TEKSTOVE i USPECES.
BITNO JE DA OVO RESENJE RADI, ALI NIJE BAS REGULARNO (jer se ne koristi 64-bit drajver na 64-bitnom operativnom sistemu 😆 ).4. јул 2005. у 8:43 am #30280uzicanin
УчесникStvar je sto ne prijavljuje nikakve greske , nego sve lepo zavrsi . Doduse nisam koristio source paket nego RPM.
4. август 2005. у 10:35 am #30281srelecmyk
УчесникDa li si izjednacio kernele?
Ako ti je tvoj kernel drugaciji od kernel source sve baci u vodu.
Kada izjednacis kernele logujes se kao root u tekstualnom rezimu i kucas mc.
u komanderu otpakujes drajver i pokrenes ga.
Zatim kucas make clean
make *ime drajvera*
make install
I to je sve15. август 2005. у 8:38 pm #30282uzicanin
УчесникE, bio sam malo odsutan,
ali problem je i dalje tu
stvar je u tome sto ,kada instaliram iz source-a, sve lepo prolazi do trenutka kada treba da zavrsi instalaciju. Onda prijavi gresku kao:
This driver is for x86 mashines only,
Znaci ne mogu da rade 32 bitni drajveri na 64-bitnom OS ❓ ❓ Ili nesto drugo ❓16. август 2005. у 11:37 am #30283dejanium
Учесникisti problem sam imao i ja sa lucentom na x86_64 suse masini i nikako nisam uspeo da instaliram drajvere, a i sa rpm paketima nista nisam uradio. pretrazio sam 20 foruma, skinuo 10 drajvera (source i rpm) i pokusao sva ponudjena resenja i NISTA !!!
lepo ti izvadi taj modem pa u djetinju s njim, a onda idi u radnju i kupi neki eksterni RS232. jeste izdatak al’ ti mirna glava. 😉
ja sam nabavio eksterni modem i resio problem.
ako se odlucis na ovo resenje imas na ovom forumu nekoliko post-ova na tu temu.
16. август 2005. у 2:31 pm #30284uzicanin
УчесникA oce li raditi kablovski net, posto planiram da predjem na njega?
I ako neko moze da mi preporuci neki kablovski modem od oko 2000 dindzi. 🙂16. август 2005. у 9:55 pm #30285dejanium
Учесникi za to pitanje vazi poslednja recenica mog predhodnog posta. (mozda ti je i adsl moguce resenje) 🙄
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.