Početak›Форуми›Linukso veb sajt›Pričaonica›Podrška za više miševa
- This topic has 6 odgovora, 4 glasa, and was last updated 13 years, 1 month ranije by
kosmi.
-
AutorČlanci
-
8. februara 2010. u 10:39 pm #11735
gandalf
Glavni majstorNovi alat je kompatibilan sa Windows 7 i Server 2008 operativnim sistemima……
http://channel9.msdn.com/posts/LauraFoy/Multi-Point-Mouse-SDK-now-available/Što se linuxa tiče kakva je situacija?
8. februara 2010. u 11:38 pm #830729. februara 2010. u 9:17 am #83073nowave
UčesnikI ovo nam treba zbog…?!
Iskreno ne vidim neku preteranu korist od multitouch resenja ni na uredjajima sa touchscreen-om, a kamoli na desktop-u, ali ajde.9. februara 2010. u 10:52 am #83074DrLove73
UčesnikTo je potrebno prvenstveno skolama i centrima za obuku. A i igre koje koriste misa za igranje ce sada moci da pruze podrsku za vise igraca, posto se podela tastera na tastaturi lako odradi. seca li se neko ZX Spectruma i njegovih sportskih igrica, ili tetrisa za dva igraca na PC?
E sada ce Warcraft IV? moci da igraju dva igraca. Vrlo brzo ce se neko setiti da napravi i tastaturu iz dva dela prilagodjenu takvom igranju.
9. februara 2010. u 12:55 pm #83075nowave
UčesnikTo je potrebno prvenstveno skolama i centrima za obuku.
Mozes li ovo malo da elaboriras?
A i igre koje koriste misa za igranje ce sada moci da pruze podrsku za vise igraca, posto se podela tastera na tastaturi lako odradi. seca li se neko ZX Spectruma i njegovih sportskih igrica, ili tetrisa za dva igraca na PC?
E sada ce Warcraft IV? moci da igraju dva igraca. Vrlo brzo ce se neko setiti da napravi i tastaturu iz dva dela prilagodjenu takvom igranju.
Da li zaista mislis da ce igranje misem biti komfornije od igranja kontrolerima?
9. februara 2010. u 1:59 pm #83076DrLove73
UčesnikJesi li nekada probao da igras Warcraft III ili slicnu real-time strategiju? Treba ti tastatura za razne funkcije, a da ne pominjem koliko je brze precizno pomeriti kursor misem nego kontrolerom. Cak i na pucacinama je MNOGO lakse koristiti misa za nisanjenje.
Od 2003 do 2008 sam bio suvlasnik 2 igraonice sa PC-jima, i kao sto je red igrao sa klincima, najvise Medal of Honor serijal. Bio sam u stanju da se (koristeci misa i tastaturu) borim sa 5-6 prosecnih protivnika (redovnih igraca) i da ih tucem sa oko 30:6 (u Medalu se pojavis ponovo odmah posle smrti i nastavljas dalje). Jedina osoba sa kojom sam bio na ravnopravnoj nozi je bio moj brat sa kojim sam izbegavao da igram u istom timu posto tako nije bilo zanimljivo 😀 Inace, da bih se okrenuo za 180 stepeni mi j trebalo nek oko 1 sekunda, i vec sam nisanio u protivnikovo chelo. Cik da te vidim da to uradis sa kontrolerom.
Sta se tice skola, video na sajtu koji je dat kao link govori o tome da u mnogo skola po svetu ima 2-3 ucenika na jedan racunar, tako da samo jedan stvarno uci da koristi racunar. Ostali pored njega samo gledaju, a po mom visegodisnjem iskustvu tako se jako brzo zaboravi, posto nema ucenja “telom” i iskustvenog pamcenja, vec je kao da gledas neki dosadan film.
Sada mogu da se naprave specijalizovane aplikacije koje ce ekran deliti na 2-3-4 dela u kojima se moze svakoj osobi koja sedi za(pored) tim racunarom da klikce, kopira i slicno, sve za sta ne treba tastatura. Cak i ako samo deca klikcu jedno po jedno, ali imaju mis pod rukom, a ne da se otimaju za njega, i to je vec podosta.
Poseban racunar kosta oko 200-300 EUR i plus trazi poseban sto. ako se stavi malo veci sto, i kupi malo veci ekran (sto i nije nuzno) i dokupe jos 2 misa, nivo obuke ce se primetno podici. Naravno, trebace da se osmisli malo drugacija nastava, da se nastavnici naviknu da sve ponavljaju za svaku grupu dece posebno ako se radi dete po dete, ali napredak ce mislim ipak biti merljiv.
10. februara 2010. u 8:17 pm #83077kosmi
UčesnikI ovo nam treba zbog…?!
Iskreno ne vidim neku preteranu korist od multitouch resenja ni na uredjajima sa touchscreen-om, a kamoli na desktop-u, ali ajde.Mogućnosti su razne, evo npr. ovde se fino zabavljaju na touchscreen-u:
http://2dboy.com/2010/01/29/fingers-full-of-goo/This is the unmodified linux version of the game. It has support for multiple mice. So all you need WoG (linux-version), that vinput thingy from http://gitorious.org/vinput and a supported touchscreen.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.