Početak › Forumi › Linuks › Linuks umrežavanje › Podesavanja za ACTIONTEC usb ADSL modem(80% zavrseno)
- This topic has 89 odgovora, 8 glasova, and was last updated 18 years ranije by
dukenukem_4d.
-
AutorČlanci
-
26. novembar 2007. u 6:42 pm #57228
sysctl
UčesnikHej ljudi, sta ima 😉 Nije me bilo par dana, bio sam na nekom neodloznom putu. Nego, da saljem instaler, zanima li nekog ?
Da ne zaboravim da spomenem: driver se spuca prilikom rmmod ndiswrapper i mora hard reset. Ovo se ne desava stalno, ali kako sam uspeo da provalim (pre nego sto sam vratio modem :biggrin:) izgleda da modem sam promeni modulaciju (ono xDSLModulation) na 2 i onda u logu bude ovako nesto
[code]
Nov 10 20:10:21 anarchy ndiswrapper: driver tiauxln (Actiontec Electronics, Inc.,04/02/2002,3.2.4.2) loaded
Nov 10 20:10:28 anarchy dsl0: ethernet device 00:20:e0:c8:38:62 using NDIS driver: tiauxln, version: 0x304, NDIS version: 0x500, vendor: ‘Actiontec USB Home DSL Modem’, 0451:6001.F.conf
Nov 10 20:11:02 anarchy ndiswrapper: driver tiauxln modulation type changed to 2
Nov 10 20:11:03 anarchy ndiswrapper: driver tiauxln trying to reset channel
[/code]26. novembar 2007. u 7:50 pm #57229GoranSTX
UčesnikHej ljudi, sta ima 😉 Nije me bilo par dana, bio sam na nekom neodloznom putu. Nego, da saljem instaler, zanima li nekog ?
Nadam se da si se lepo proveo, a sad nabaci taj instaler na free file hosting pa da se apdejtuju postojeci postovi na drugim forumima…
EDIT: Prebacene poruke, izbrisi samo onu svoju poruku sa molbom, ja ne mogu…
26. novembar 2007. u 8:29 pm #57230dukenukem_4d
Učesnik@sysctl , xDSLmodulation (to je u stvari modulation type ) ovo i treba da bude 2 ???
jer kod nas je g-dmt — u inf-u piseovde kod mene ,sam mu radio jedno 20 puta rmmod i nije pukao bio
i uvek obnovi konekciju cak i pppkako si napravio ubacivanje da radi?(pomocu modprobe ili drugacije
jer nesto sam probao da ga stavim kao servis,i onako ide mu ono stop /start1. decembar 2007. u 8:18 pm #57231sysctl
UčesnikEheeej 😀 😀 Evo me ponovo, opet pauza. a gde sam sve bio 😮 Nego evo ga instaler ovde http://www.fileden.com/files/2007/11/18/1592202/actiontec_installer_v0.1.run
da ne zaboravim ponovo.Kad se downloaduje onda se instalira ovako
[code]
chmod +x actiontec_installer_v0.1.run
sudo ./actiontec_installer_v0.1.run
[/code]Ako hocete da vidite/menjate instalacione fajlove/arhivu onda ovako
[code]
mkdir installer_files
./actiontec_installer_v0.1.run –tar xvf -C ./installer_files
[/code]
@duke
I ja sam mislio da je G.DMT po defaultu(ono 2), ali nije, izlgeda da je multi mode pa ga on sam prebaci na njega.
i zato vrisne :biggrin:Sto se tice ubacivanja pogledaj skript u drv/actiontec_ctl.sh fajlu arhive, a instalacija se nalazi u ./install.sh
kad se otpakuje arhiva.EDIT: zaboravio sam, javi da li radi na drugim distroima ja sam probao odavno samo na gentoo
2. decembar 2007. u 10:54 am #57232dukenukem_4d
Učesnikvazi ,isprobacu ga, valjda cemo da dodjemo i do v0.9 uskoro..
napravio sam alternativne skripte .. (v0.1-b)
onaj staticki 5160 nije hteo da ucita mali fw na slax 5.1.8
nego sam mu odkomentarisao onu liniju,i sad je dinamicki 5160
(ali izgleda da radi …)
[code] /*if (usb_set_configuration(adsl_handle, 1) < 0) ~~~~ itd [/code]to je u prilogu ,znaci ALTERNATIVNO ,ako ne radi prethodni instaler
a ako ni ovaj alternativni ne radi ,onda rucno 🙁
ndis-actiontec-SLAX-v0.1-b.tar.gz 124Kb alternativna (mini) verzija
1. treba ndiswrapper 1.40 +
2. treba ppp (koji je vec)
3. odpakuje se arhiva ,pa cd ~/u folder/actiontec
4. ./install_me5.linija-start (sa bilo kog mesta,pokrece drajver i liniju)
eventualno ako treba posle ovoga: ifconfig dsl0 up
6. pppoe-setup (ovo samo jedanput)
7. pppoe-start
[8. pppoe-stop && linija-stop (ovo zaustavlja liniju) ]*iako pise slax – treba da radi i na drugim linuxima
2. decembar 2007. u 2:50 pm #57233dukenukem_4d
Učesniknego sto si napisao shitty modem ???
ono hardware je onoliko dobar koliko i drajveri ,sto se kaze
jeste da je tenologija iz 2002 ,recimo i da se greje mozda i driveri nisu savrseni
ali na uredjaju ipak pise made in taiwan O0 sto je definitivno plusi sto provideri svi redom dele shitty napajanja to je druga stvar :-
osim toga 3 od 4 provajdera imaju i pogresno zvanicno uputstvo
kod svih kaze da treba da ide prvo na mdem a posle iz modema na spliter (a to ne valja)
jedino na papircetu od sezampro ide lepo ,prvo spliter na liniju pa se racva na telefon i na modem
(ovo je pravilno)ako se uzme u obzir i da nisu svi rokfeleri ,a ruteri ,ako nema doplata su 3000
(definitivno je bolji ruter doduse ,mada i tu ima neki put problema)
pa ajde sad kad moramo da idemo ovako onda daj sta das :'(
e, da i kakvi su ovi sto se doplacuju kod providera(shitty?)
znaci ipak 50e na sunce lokalnom prodavcu? (za isto shitty ruter kome odpadaju kondenzatori)ono lepo je kad ima net na linuxu. pa i preko actiontec,zar ne?
jer ovo uglavnom radim ,prvo sto nije uradjeno jos (i skoro je nemoguce bilo 😀 )
a zatim i da bi se bar jos nekom procentu ljudi omogucilo da vidi net sa linuxa
(bar sam iskren?)
jedno vreme mesec dana ,dok nisam nabavio novi hard sam palio komp
pomocu slax-a i tad mi je mnogo falio hcf drajver (znate kad kazem mnogo,mislim mnogo)
mada mogao sam knopix da probam ali nije bio pri ruci ,za njega ima hcf vec izkompilirane sad sa ovim actiontec drajverom ,moze se i u takvim slucajevima ,relativno jednostavno na net 😀
dobro ,bolji je ruter.. priznajem…ali opet..(izgleda da sam postao emotivno vezan za hw ??? )2. decembar 2007. u 5:05 pm #57234sysctl
Učesnik@duke: pazi kad se ne secam gde sam napisao shitty (ovo sam pisao pre 2/3 nedelje, a ne secam se ni sta sam radio juce :D), mada verovatno sam negde u kodu to napisao, posto je modem stvarno shitty 😀
Nego sad ontopic. 5160 nece da radi na svim distro-ima linkovan dinamicki izbaci error while loading shared library libusb-0.1.so (na SuSE i na Gentoo, na Ubuntu je ok), tako da mislim da je bolje da se linkuje kao static isto kao sto sam dialog linkovao static. Dalje sam provalio da ubuntu po defaultu stavlja sh kao link na /bin/dash a ne na /bin/bash (mislim :o) tako da sha-bang za sve skriptove treba eksplicitno da se prepravi na /bin/bash jer onda uslovi i nizovi rade normalno. Dalje, na debian sistemima je awk link na mawk, pa onda ni NF za (g)awk ne radi kako treba (NF num fields je broj polja koja se dobiju kada gawk “isecka” input), kako ovo da ispravim ne znam moram da vidim man mawk :D. Toliko za sad, ako se setim ili provalim jos nesto javljam se,
2. decembar 2007. u 5:14 pm #57235dukenukem_4d
Učesnikvazi ,ej supre je script , nisam ga jos testirao, ali pustio sam ga donekle ,cist 11+ O0 (akademski)
nego nesto sam jos mrckao ,pustio sam ovo cudo na 2.6.12 nego sto
sam morao sa gcc3.4 da kompiliram za ndiswrapper 1.41 a kernel je na 3.3 😀
i jos je proradelo sa modprobe -f 😀 (ocekivao sam da se odma blokira ,a on uspostavio i konekciju :D)
malo kao sporo trenutno ide ,ali se bar ne blokira3. decembar 2007. u 8:05 am #57236sysctl
UčesnikSad sam tek video gde pise shitty (logo instalera) :biggrin:
Nego “deveto preradjeno i dopunjeno izdanje” instalera se nalazi ovde http://www.fileden.com/files/2007/11/18/1592202/actiontec_installer_v0.1.1.run
changelog:
* testirano i (verovatno :D) radi na: Gentoo, SuSE 10.3, Ubuntu 7.10, Arch Linux (Core Dump)
* sha-bang eksplicitno prepravljen na /bin/bash u svim skriptama
* 5160 ponovo statitcki linkovan (sa ispravkom za komentarisani blok koda)
[code]
/* if (usb_set_configuration(adsl_handle, 1) < 0)
[/code]
* ispravljene sve funkcije koje koriste awk i dodata podrska za mawk
* ispravljena greska u kucanju za putanju conf fajla na /etc/actiontec-homedsl.conf
@dukenukem4d: pa sto se bre smaras sa ovim, ko ce to da koristi :biggrin:3. decembar 2007. u 5:05 pm #57237dukenukem_4d
Učesnikvolim da prckam po drajverima ::) 😀
da kazem samo u toku celokupnog testiranja ,od kako smo ovo poceli
nijednom mi se nije zablokirao ceo sistem sa ovim actiontec drajverom i odgovarajucim ndiswrapperom>1.40(jedino kad sam pokusao na ndiswrapper 1.15 ,e tad se izblokirao sistem ali je to ionako vrlo stara verzija ndiswrapper-a)
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.