Početak › Forumi › Linuks › Linuks umrežavanje › Podesavanja za ACTIONTEC usb ADSL modem(80% zavrseno)
- This topic has 89 odgovora, 8 glasova, and was last updated 18 years ranije by
dukenukem_4d.
-
AutorČlanci
-
21. novembar 2007. u 1:26 pm #57218
sysctl
UčesnikEh da zaboravio sam. 😀
@dukenukem4d: da bi se ndiswrapper ucitao automatski potrebno je i ovo (to bi trebalo da se doda i u uputstvo)[code]
# echo “alias dsl0 ndiswrapper” >> /etc/modprobe.d/ndiswrapper
[/code]Pa posle u zavisnosti od distribucije, treba da se doda i ndiswrapper kao modul za autoload, npr. za gentoo
[code]
echo “ndiswrapper” >> /etc/modules.autoload.d/kernel-2.6
[/code]za debian-oide
[code]
echo “ndiswrapper” >> /etc/modules
[/code]etc, etc, …
21. novembar 2007. u 7:39 pm #57219sysctl
UčesnikEhejjj 😀 😀 Jos malo pa sam zvrsio instaler (80% gotovo kao i uputstvo :)).
Nego, dukeneukem4d, posto sam kompajlirao dialog (aka whiptail kao static, a nisam siguran da li ima neki dep viska) mozes li da probas da li radi kod tebe, saljem u attachu.Probaj sa
[code]
bunzip2 dialog.ok.stat.bz2
./dialog.ok.stat –help
[/code]i javi mi izlaz, pozz 😉
21. novembar 2007. u 7:51 pm #57220dukenukem_4d
Učesnik[code][]$ldd dialog.ok.stat
not a dynamic executable[]$ ./dialog.ok.stat
FATAL: kernel too old
Segmentation fault[/code]e ovo javlja ,pretpost. da je ok,jer mi je ovaj ovde kernel zaista ‘too old’ 2.6.12
samo nesto,onaj 5160 jel mora da se ucita pre ndiswrap. modula?
ili ce on da ga preuzme kad se utakne u usb, i kad promeni u 6001?21. novembar 2007. u 8:03 pm #57221sysctl
UčesnikSto se tice 5160, mora da ga ucita inace nece da radi.
Ali postoje modeli (noviji pretpostavljam) ovog modema koji imaju preducitan ovaj mali firmware tako da njima ne treba ucitavanje i 5160 vrati “firmare already loaded” ili exit code -2 (vid’o iz src 5160.c)Da opet ne zaboravim, @dukenukem4d koji ti je to distro sa 2.6.12 kernelom (neki slack :D), minimalno za moj glibc za static treba 2.6.14 kernel 🙂
21. novembar 2007. u 8:15 pm #57222dukenukem_4d
Učesnikovo je mdk sa state-of-the-art custom compiled kernelom O0
(nema veze,treba da ga menjam,ali sam se navik’o …)
tj. nije neophodno da ovo radi trenutno ovde kod mene(preci cu u ovaj drugi
sam da zalozim vatru ,malcice mi je hladno…)ovo javlja ‘fw loaded’ i kad je vec ucitan sa 5160 i kad se pokusa opet ucitavanje(ili kad se restartuje iz win,eventualno)
21. novembar 2007. u 10:33 pm #57223sysctl
UčesnikE pa i ja sam debil, poslao sam u pdf, evo orig odt, pa menjajte.
btw, instaler je gotov, jos da ga malo testiram na raznim distroima i saljem ga ovde, pozz :biggrin:
21. novembar 2007. u 10:58 pm #57224GoranSTX
Učesnikna free file hosting… na free file hosting 🙂
ne mogu da ga linkujem kad je na forumu…21. novembar 2007. u 11:12 pm #57225dukenukem_4d
Učesnikza ubuntu je potrebna komanda
sudo ppppoeconf dsl0
(a ne pppoe setup) da bi se podesila konekcija ako prethodno nije bilo pristupa internetu
(i da me utepas ne znam sta sam posle kucao)da bi se startovala vec podesena konekcija treba:
pon dsl-providerza prekid konekcije:
sudo poff (ili samo poff)22. novembar 2007. u 3:54 pm #57226GoranSTX
UčesnikSta kazete da se razdvoje teme na jednu sa radom na uputstvu i jednu sa prakticnom primenom na Beagle-ovom primeru? Ako neko sa strane pocne da prati sta ste vas dvojica radili na sredjivanju modema, moze da zasmeta resavanje prakticnog problema kod Beagle-a. Mozda ce i vama biti lakse da razdvojite i pratite sta je sta?
Ovo je samo predlog…
22. novembar 2007. u 4:42 pm #57227dukenukem_4d
UčesnikSto se mene tice moze O0 Gorane ,hvala na podrsci O0
Postavio sam dodatak na ubuntu-srbija u podforumu hardver za 7.10 u vec zapocetoj temi
‘Actiontec Home DSL USB modem zaista RADI’
nadam se da je ispravan postupak za ubuntu
verujem da ce ubuntu zjednica da ovo jos malo iztestira 😉
(u zadnje vreme ubuntu forumi u svetu isporucuju/sredjuju razne drajvere
ne samo za ubuntu)trenutne (radne) verzije drajvera + uputstva:
ndis_actiontec.tar.bz2 ovo je drajver na linuxu(mirror)actiontec_uputstvo.pdf ovo je uputstvo (mirror)
znaci ,ako neko jos hoce da testira,ucitavanje win drajvera je definitivno bezbedno sa poslednjim
verzijama ndiswrappera (od 1.41 pa nadalje)i ne blokira se ,i jos odrzava super konekciju (bolje nego isti driver na wind. O0 ) -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.