Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Pitanje svakog početnika…
- This topic has 16 odgovora, 7 glasova, and was last updated 19 years, 1 month ranije by
sKELEton.
-
AutorČlanci
-
29. marta 2004. u 1:29 pm #3505
sKELEton
UčesnikDa li postoji neki besplatan cross over program. A da se nepokreće u konzoli vec u X-u. Ako postoji bacite link.
20. aprila 2004. u 10:45 pm #17790Duffman
UčesnikKoliko ja znam postoji Crossover Office ali on nije besplatan (koliko se ja secam), imas Wine on je besplatan dolazi sa Mand. i ukoliko se ja ne varam ima nesto Wine utils sto bi trebalo da radi sa graf. okruzenjem ali kod mene je bio problem sa neispravnim rpm-om. A Wine ne moraš pokretati iz konzole samo udji u Gnome okruženje (ali ovo radi samo u Gnome okruženju 😥
još ga nisam uspeo naterati da ga tako potera u kde-u ). Postupak je sledeći:
1.klikneš na .exe aplikaciju,
2.Uđeš u open with>an application u meniju koji se pojavljuje kad klikneš desnim klikom na *.exe i nađeš wine (mora biti prethodno instaliram) i odabereš za default program.
Kad sledeći put budeš kliknuo na *.exe fajl Wine će se aktivirati i pokrenuti aplikaciju ali nemoj se baš previše radovati ja sam uspeo da pokrenem sam 30-50% aplikcija 🙁21. aprila 2004. u 12:10 am #17791Nightweaver
UčesnikWine nije bas jos uvek jak sa aplikacijama. Crossover je ok za sve sto sam probao. Ali je WineX najbolje radio. On se placa ali njegova CVS verzija je besplatna…!! 😉
21. aprila 2004. u 6:20 am #17792velisa
UčesnikWine nije bas jos uvek jak sa aplikacijama. Crossover je ok za sve sto sam probao. Ali je —————– najbolje radio. On se placa ali njegova CVS verzija je besplatna…!! 😉
sta znaci “—————– ” ??
21. aprila 2004. u 8:15 am #17793Nightweaver
UčesnikMa to je zabranjena rec..zaboravio sam da ne mozes da stavljas pravo ime za Wine sa DirectX om..trebalo je da napisem…hmmm…WiNe_X..:))
21. aprila 2004. u 6:55 pm #17794zAkiLi
UčesnikPrimetio sam da je zabranjena, ali sto? jel bilo nekih problema zbog distribucije istog?
21. aprila 2004. u 7:11 pm #17795Nightweaver
UčesnikMa to ti je Registered stuff…pa autorska prava..da ne davim sad..:))
22. aprila 2004. u 6:23 am #17796velisa
UčesnikMa to je zabranjena rec..zaboravio sam da ne mozes da stavljas pravo ime za Wine sa ______X om..trebalo je da napisem…hmmm…______X..:))
24. aprila 2004. u 8:40 am #17797sKELEton
UčesnikHvala vam
RESPEACT!
@Nightweaver
Skinuo sam je odavno ali ne znam kako da je instaliram. stalno mi izbacuje poruku da nema winea ili neki njegov deo ili tako nesto…
@Duffman
Znam i tu foru sa wineom, samo sto meni radi i u KDE 3.1, i pokre’e oko 40% aplikacija.24. aprila 2004. u 11:33 am #17798Nightweaver
UčesnikSta si to skinuo? 😆
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.