Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › pitanjca
- This topic has 7 одговора, 3 гласа, and was last updated 22 years, 8 months раније by
Dukidule.
-
АуторЧланци
-
1. јануар 2004. у 2:42 pm #3224
Dukidule
УчесникLjudi, pre svega, srecna vam nova godina!
Imam nekoliko pitanja u vezi ML9.2
1. kako da namestim da mi se manja keyboard layout u KDE-u pomocu tastature? Bilo koju kombinaciju tastera da namestim – ne radi, moram misem
2. kako da podesim internet konekciju u GNOME-u, tj da li moram da koristim kppp ili postoji neki drugi nacin?
3. ponekad pri surfovanju netom, osim vec otvorenih prozora, ne mogu da startujem nista drugo jer kada kliknem na ikonu prodje bukvalno 3-4 minuta i tek tad se pojavi aplikacija koju sam pokrenuo. Kako da to ispravim?
4. zasto mi se k3b podize jaaako sporo? Da li je to zbog kombinacije rezaca i repariranog LG CD-roma koga sam sje*ao prilikom instalacije ML9.2?
5. kako da instaliram flash player za mozillu? Do sada sam to radio bez problema, ali u ML9.2 mi nikako ne uspeva1. јануар 2004. у 3:44 pm #16283salac
Учесник1. Verujem da ti je po defaultu postavljena srpska cirilicna tastatura – da si napr stavio US i YU (nas latinicni raspored), bez problema bi menjao layoute sa ctrl+alt+k; medjutim ako se ubaci i cirilicna tastatura, onda ces kombinacijom tastera da predjes sa US na YU, sa YU na SR, i dalje neces moci 🙂 Jako glup bug KDE-a, jer zajedno pritisnuti cttrl+alt+k u cirilicnom mapiranju ne daju isti kod pritisnutih tastera kao pri latinicnom layout-u (naravno ovo su sve pretpostavke, nisam gledao kako su ljudi iskodirali KDE )
2. Zadnji put gnome dialer (gtkdial) sam koristio u MDK 8.2. Sada koristim iskljucivo kppp, jer ima ugradjeno tarifiranje poziva – pa onda znam koliko sam para spucao net 🙂 E sad ne znam da li gtkdial dolazi na MDK 9.2 diskovima, a i da dolazi opet bih koristio kppp 🙂
3. Da ne koristis operu za surf? Ona je poznata po tome sto zna da ubije XFS (X font server) i nekoliko minuta zaglupi grafiku – ako se to desi, prebaci se sa ctrl+alt+f2 na drugu konzolu, rucno startuj xfs ( /etc/init.d/xfs start) i vrati se u X sa ctrl+alt+f7
4. Mislim da se k3b dize sporo zato sto pri svakom startovanju proverava tip rezaca – kako iskljuciti check-iranje ne znam.
5. Nemoj da koristis install skriptu flasha vec rucno iskopiraj biblioteku libfhasplayer.so u plugins direktorijum mozille ( /usr/lib/mozilla/plugins). Restartuj mozillu i vozi.1. јануар 2004. у 4:37 pm #16284Dukidule
Учесник1. hvala, pomoglo je (mada nema SR). Zar nije u Ml9.0 mogla da se podesi kombinacija tastera za menjanje layouta?
2. OK, znaci kppp it is.
3. Ne koristim Operu vec Mozillu, a ista stvar se dogadja i mom drugu koji koristi Ml9.1
4. ok
5. nece ni tako1. јануар 2004. у 6:20 pm #16285popeye
Главни мајстор1. hvala, pomoglo je (mada nema SR). Zar nije u Ml9.0 mogla da se podesi kombinacija tastera za menjanje layouta?
2. OK, znaci kppp it is.
3. Ne koristim Operu vec Mozillu, a ista stvar se dogadja i mom drugu koji koristi Ml9.1
4. ok
5. nece ni tako3. Koliko memorije imas i koliki je swap?
5. Moras imati instaliran libstdc++2.10 paket. Takodje, kad otpakujes Flash Player paket, pored libflashplayer.so datoteke moras prekopirati i datoteku flashplayer.xpt u plugins direktorijum.
1. јануар 2004. у 8:24 pm #16286Dukidule
Учесник3. 256 RAM / 512 SWAP od kojih je, bar po Gkrellm-u RAM skoro uvek 150-190 mb slobodan, a SWAP neiskoriscen
5. open nece, ali mi se sada NE pojavljuje ona ikona za missing plugin1. јануар 2004. у 9:38 pm #16287salac
УчесникKada ti se sledeci put zaglupi comp, proveri da li radi font server jednostavnim ‘ps aux | grep xfs’ iz konzole.
1. јануар 2004. у 11:07 pm #16288popeye
Главни мајсторProveri da li si skinuo plugin preveden gcc3 prevodiocem.
Sto se tice programa, pokusaj da ih pokrenes iz konzole i vidi da li se pojavljuje neka poruka o greskama.
2. јануар 2004. у 9:57 am #16289Dukidule
УчесникUspeo sam nekako da instaliram flash-player pomocu mozilla-flash-1.4-1tex.i586.rpm,
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.