Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Pitam se ? sto se nepostavi IRC kanal za online Clanove pa da komuniciraju ?
- This topic has 20 одговора, 11 гласова, and was last updated 17 years, 3 months раније by GoranSTX.
-
АуторЧланци
-
5. децембар 2006. у 10:44 pm #49776BrokeBodyУчесник
Pazi kad opet neko pocne da se igra “hakera” sa tim eggdrop-om. 🙂
6. децембар 2006. у 9:34 pm #49777LimitManУчесникUf … Ma napravice lom …
17. децембар 2006. у 7:43 pm #49778GoranSTXУчесникE, a sto nema nikog na irc.soliter.org ? #linuxo stoji prazan… ima par ljudi na #soliter ali tu se vodi opsta diskusija…
Zar ne bi bilo lepo da se srecemo i na chatu, pa da se svadjamo k’o ljudi 🙂 ???17. децембар 2006. у 8:31 pm #49779marelliУчесникNije lose,taman da se ispricamo ko ljudi (a ne da resavamo preobleme itd.,kao sto rece LimitMan).I ovako kad imam slobodnog vremena (a ima ga) uvek visim na ovom sajtu i na njegovom forumu.Ma samo da mi jos uleti ADSL …
17. децембар 2006. у 9:27 pm #49780Mr_PingvinУчесникI ja se slažem.. moraću da opet da uključm irc. nije bilo smisla dok sam imao modem, a sad je već druga piča. nadam se da ću sresti nekog… pa CU!
17. децембар 2006. у 10:26 pm #49781LimitManУчесникStvarno je bezvezno kada na kanal dodju ljudi koji pocnu da kopiraju svoje logove, da pricaju svi u glas o svojim problemima, da svi u glas daju svoje solucije (nedaj boze da su to neke skripte)… I stvarno je to mesto za forum … IRC kanal je bukvalno za chat (pogledaj u recniku smisao reci chat)…
A Tomo … stvarno bi bilo lepo da stavis neki applet ka tom kanalu … I da se konfigurise neki egg koji bi kolko tolko odrzavao red na kanalu kada nema operatora (sa minimalnim accessom koliko da moze da banuje obicne usere, a da pri tome svaki @ moze da banuje njega u slucaju da ovaj poludi ili bude uhakovan).
Sto se tice hakovanja eggdropa to i nije vise toliko kriticna stvar, posto su nekada davno eggdropi sluzili da zamene servise (chanserv… X….) dok ovi nisu postojali … Sada su servisi svemocni i imaju sijaset funkcija, tako da opovanje preko eggdropa moze da se koristi cisto zbog pokazivanja koliko smo l33t 😀 (na primer, na #linuxhq imao sam @-a samo preko egg-a jer je tayloru tako cunulo…)21. јун 2007. у 6:53 pm #49782urosevicУчесникZnam da je ovo matoro, ali ovih dana visim po IRC-u jer mi je tako najlakše da dogovaram neke akcije sa ljudima van Srbije, pa se pitam, bil neko navratio na irc.freenode.org i ćaskao tamo kad ima vremena i ima gužve?
Ja sam na kanalima #gnuzilla i #fedora-rs, pa ako nećete da pravite novi kanal za Linuxo, mož’ da dodžete vamo.
btw, zašto sam ovu temu reanimirao? Zato što u svežim diskusijama u roku od 24 sata krenemo u offtopic, i takvo piskaranje bi odlično uleglo u IRC ćaskanje.
A? A? A? 😀
21. јун 2007. у 7:05 pm #49783GoranSTXУчесникJa sam jedno vreme obilazio irc.soliter.org #linuxo
ali stvarno je bio los odziv… A covek nam (DVSoftware) dao kanal sa nasim imenom i opet retko ko da svrati… Bas cu sad da vidim sta ima tamo…
Zar kad se neko vec loguje na freenode, zar je tesko da otvori jos jednu sobu sa #linuxo kanalom na soliteru…21. јун 2007. у 9:44 pm #49784GoranSTXУчесникInace, DVSoftware je dao, po meni, dobar predlog. Da se postavi neki chat na linuxo sajt. Ja bas nisam strucan za ta pitanja, ali mislim da znate na sta mislim. Kad vec necete da dosetate do solitera…
21. јун 2007. у 10:34 pm #49785urosevicУчесникPazi, ja sam samo na freenode-u, i ne koristim druge servere, jer mi je na FN sve što mi treba (svi devel timovi imaju kanale na FNu, osim par njih koji koriste svoje servere). Al, nema veze 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.