Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › PDF to OpenOffice
- This topic has 10 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years, 2 months раније by urosevic.
-
АуторЧланци
-
3. октобар 2005. у 1:09 am #6255goranicus1Учесник
Treba mi program za prevođenje PDF dokumenata u OpenOffice dokumenta.
Da li uopšte postoji u Linux-u takav program?Hvala. Goran.3. октобар 2005. у 6:59 am #35388dejaniumУчесникkoliko ja znam nema.
svi hoce da prebace *.* u *.pdf, samo ti hoces pdf u *.sxw!
jedini nacin koji ja znam je tezak fizicki rad koji podrazumeva selektovanje teksta i slika i njihovo naknadno ubacivanje (paste) u *.sxw.Evo sta ima od pdf2:
pdf2dsc
pdf2ps
pdf2vector
pdf2cad
pdf2text
pdf2bitmap
pdf2pictureneki od ovih pdf2 su za vise OS-ova i nisu pod GPL-om.
3. октобар 2005. у 10:32 am #35389civanУчесникCini mi se da KOffice moze da otvara PDF. (ili su bar pricali da ce to ubaciti)
3. октобар 2005. у 4:50 pm #35390IgorPetrovicУчесникDa se nadovežem na ono što je napisao civan, pretpostavljam da ti sxw treba da bi žadržao formatiranje teksta. U txt se lako prebacuje, ali dobiješ samo čist tekst i ništa više. E, koffice sigurno ima mogućnost uvoza pdf dokumenata koji se mogu čak i editovati, tako da možeš da ideš ovako: pdf — koffice — Save As doc — ooffice — Save As sxw. Ipak, verovatno ćeš izgubiti nešto od originalnog pdf dokumenta (u zavisnosti da li ima dosta tabela, slika i sl.), ali ja za lakši način ne znam.
Hope it helps.
6. октобар 2005. у 12:38 am #35391goranicus1УчесникI to je nešto! Hvala svima.
6. октобар 2005. у 6:23 pm #35392PONJAУчесникTreba mi program za prevođenje PDF dokumenata u OpenOffice dokumenta.
Da li uopšte postoji u Linux-u takav program?Hvala. Goran.Izgleda da to može nova verzija OpenOffice.org-a, odnosno 2.0 RC!
Nisam ga još uvek downloadowao, ali čini mi se da sam u “Svetu Kompjutera” pročitao da je to moguće uraditi u OOo-u baš od ove verzije, 2.0.18. октобар 2005. у 1:57 pm #35393dekxiУчесникI to je nešto! Hvala svima.
Nema na cemu
18. октобар 2005. у 7:55 pm #35394unicornУчесникOOo lepo stampa broshure (A4-landscape-4strane po listu-obostrano).
Za M$ Widnow postoji drajver (Fine print), koji se instalira i prijavljuje kao jos jedan stampac na sistemu, i sa njim se mogu stampati broshure iz bilo kog programa pa i PDF fajlovi. Ovo je DEBEO razlog za konverziju PDF->OOo.18. октобар 2005. у 9:47 pm #35395kmilosУчесник@unicorn
A kakve štampanje veze ima sa formatom datoteke i aplikacijom?! Štampanje ima najviše veze sa drajverom štampača (u krajnjoj liniji, sve se datoteke na kraju prevode na urođeni jezik štampača, uglavnom PS ili PCL), a cups uglavnom ima dovoljno opcija za većinu stvari koje ti padnu na pamet… http://www.cups.org/doc-1.1/sum.html#STANDARD_OPTIONSI PDF, PS, itd. možeš isto tako da odštampaš ako postaviš štampač na duplex, samo treba da tačno izabereš “2up”, “4up”, “flip on short edge” ili “flip on long edge”, a OOo i taj FinePrint samo to isto urade umesto tebe kroz kao neki GUI pa su ti kao “moćni”… moš’ misliti 🙄 Tako da taj razlog baš i nije nešto debeo 😉
19. октобар 2005. у 8:42 am #35396civanУчесникIzgleda da to može nova verzija OpenOffice.org-a, odnosno 2.0 RC!
Nisam mnogo trazio, ali ne videh tu mogucnost (imam aktuelni rc 2.0)
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.