Imam jednu primarnu za XP i Logical na kojoj je PCLOS a trecu da napravim logical a Swap moze da koriste jedan isti? A hoce li fedora sama prepoznati XP i PCLOS u GRUB? 🙂
A hoce li fedora sama prepoznati XP i PCLOS u GRUB?
Mož` da bidne, al` ne mora da znači. I ako ne prepozna, ručno edituješ /boot/grub/menu.lst. Ako se zaglaviš, pomoći ćemo. Nije veliki problem. Ja imam na jednom računaru XP/SUSE/Debian i super se slažu.
Ovo što sam naveo je trenutna (i nije jedina) varijanta kad je moj slučaj u pitanju. Uglavnom mi je drugi Linux u grub automatski ubacio Windows, a prvi Linux sam morao da doradim. Sve zavisi od distribucije. Sa Fedorom se nešto ne slažem (do mene je problem, a ne do Fedore), ali ako sam dobro zapamtio Fedora tokom instalacije nudi mogućnost da ubaciš mount point za svaki OS koji imaš na računaru. Zapamti dobro koja je koja particija i mislim da nećeš imati problema.
Mislim (opet nisam zapamtio) da Ubuntu-ov instaler nudi mogućnost da instaliraš ili da ne instaliraš grub. Ako je tako, ne instaliraš grub i Ubuntu ručno dodaš u PCLOS-ov grub. To ti je i najsigurnija varijanta.