Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › PCLinuxOS Kde Fullmonty (DVD) 2010.11 potrebna pomoć za instaliranje
- This topic has 9 одговора, 6 гласова, and was last updated 12 years раније by zarin.
-
АуторЧланци
-
16. децембар 2010. у 11:27 am #12200MrMaksУчесник
Sa sajta http://www.pclinuxos.com skinuo sam pclinuxos kde fullmonty(DVD) 2010.11 narezao sam ga na dvd i pokrenuo. Pri podozanju izbaci sledeće opcije: livecd, livecd no boot splash, video safe mode _ VESA, safe boot, console, copy to ram i media check.Kad pokrenem livecd podigne se kao kad se pokrene običan cd (livecd), vidim da ima dosta programa instalisanih prepoznaje drajvere, codece, čita mp3, ali ima jedan problem nigde ne postoji opcija install, da mogu da ga instališem . Kod drugih linuxa koji su u dvd iso formi postoji opcija install, kojim se pokreče instalacija ovde ta opcija ne postoji. Ako je moguča pomoć za pokretanje instalisanja jer je dvd zaista full.
16. децембар 2010. у 12:43 pm #86031tomajaГостTreba da instaliraš draklive-install paket preko synaptic-a, a zatim i da pokreneš skrpitu da bi započeo instalaciju na hd.
16. децембар 2010. у 9:18 pm #86036MrMaksГостKad sam pokrenuo synaptic-a zatražio mi lozinku ukucao sam root otvorio se synaptic-a, pretragom sam utvrdio da je instalisan draklive-install paket. Poćetnik sam u linux i neznam kako se poreće instalacija preko skripte. Ja sam instaliso linox samo pokretanjem ikone sa deskopa install.
17. децембар 2010. у 10:48 am #86041gandalfГостOnda ti ostaje da pokreneš skiptu. ALT+F2 i ukucaj draklive-install , pritisni ENTER. Pokrenuće se skipta za instalaciju na hd.
Ako do sada nisi instalirao PCLinuxOS, pomoći će ti upustvo na http://www.scribd.com/doc/31611318/PCLinuxOS-2010-KDE-Installation-Guide18. децембар 2010. у 8:22 pm #86044SiouxГостTrebao bi na desku da ima prečicu, uvek je ima.
19. децембар 2010. у 9:32 am #86048MrMaksГостRešio sam problem instalaciona ikonica nalazila se na šestom deskopu.
19. децембар 2010. у 12:10 pm #86050SiouxГостkad preteruješ sa brojem deskova.. :p
20. децембар 2010. у 2:01 pm #86063MrMaksГостNeznam čemu komentar “kad preteruješ sa brojem deskova.. ” od Sioux, da je isti proverio nebi dao takav komentar. Svi koji skinu navedeni iso dvd mogu da se uvere da se radi o fullmonty da sadrži veliki broj već instalisanih programa, da svaki od šest deskopa ima prećice za određenu grupu programa a da se šesti odnosi na sistem i da se na njemu nalazi prećica install. Zto svima koji nemaju brzi internet, i žele da imaju instalisan veli broj prograva na PCLinuxOS preporučujem ovaj iso dvd.
20. децембар 2010. у 6:06 pm #86064dokmanГостCo’ek se malo nasalio, nista lose! 😉
A ti MrMaks-imalni da si malo proveravao deskove, ne bi ovde postavljao takvo pitanje, na kraju krajeva, tebi je trebala pomoc, a ne Sioux-u!
‘ajd’ voZdra!
26. септембар 2012. у 2:50 pm #87870zarinГостSa sajta http://www.pclinuxos.com skinuo sam pclinuxos kde fullmonty(DVD) 2010.11 narezao sam ga na dvd i pokrenuo. Pri podozanju izbaci sledeće opcije: livecd, livecd no boot splash, video safe mode _ VESA, safe boot, console, copy to ram i media check.Kad pokrenem livecd podigne se kao kad se pokrene običan cd (livecd), vidim da ima dosta programa instalisanih prepoznaje drajvere, codece, čita mp3, ali ima jedan problem nigde ne postoji opcija install, da mogu da ga instališem . Kod drugih linuxa koji su u dvd iso formi postoji opcija install, kojim se pokreče instalacija ovde ta opcija ne postoji. Ako je moguča pomoć za pokretanje instalisanja jer je dvd zaista full.
pokrenes live cd i onda prati instrukcije
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.