Početak›Форуми›Linuks distribucije›PCLinuxOS›PCLinuxOS Kde Fullmonty (DVD) 2010.11 potrebna pomoć za instaliranje
- This topic has 9 odgovora, 6 glasova, and was last updated 10 years, 6 months ranije by
zarin.
-
AutorČlanci
-
16. decembra 2010. u 11:27 am #12200
MrMaks
UčesnikSa sajta http://www.pclinuxos.com skinuo sam pclinuxos kde fullmonty(DVD) 2010.11 narezao sam ga na dvd i pokrenuo. Pri podozanju izbaci sledeće opcije: livecd, livecd no boot splash, video safe mode _ VESA, safe boot, console, copy to ram i media check.Kad pokrenem livecd podigne se kao kad se pokrene običan cd (livecd), vidim da ima dosta programa instalisanih prepoznaje drajvere, codece, čita mp3, ali ima jedan problem nigde ne postoji opcija install, da mogu da ga instališem . Kod drugih linuxa koji su u dvd iso formi postoji opcija install, kojim se pokreče instalacija ovde ta opcija ne postoji. Ako je moguča pomoć za pokretanje instalisanja jer je dvd zaista full.
16. decembra 2010. u 12:43 pm #86031tomaja
GostTreba da instaliraš draklive-install paket preko synaptic-a, a zatim i da pokreneš skrpitu da bi započeo instalaciju na hd.
16. decembra 2010. u 9:18 pm #86036MrMaks
GostKad sam pokrenuo synaptic-a zatražio mi lozinku ukucao sam root otvorio se synaptic-a, pretragom sam utvrdio da je instalisan draklive-install paket. Poćetnik sam u linux i neznam kako se poreće instalacija preko skripte. Ja sam instaliso linox samo pokretanjem ikone sa deskopa install.
17. decembra 2010. u 10:48 am #86041gandalf
GostOnda ti ostaje da pokreneš skiptu. ALT+F2 i ukucaj draklive-install , pritisni ENTER. Pokrenuće se skipta za instalaciju na hd.
Ako do sada nisi instalirao PCLinuxOS, pomoći će ti upustvo na http://www.scribd.com/doc/31611318/PCLinuxOS-2010-KDE-Installation-Guide18. decembra 2010. u 8:22 pm #86044Sioux
GostTrebao bi na desku da ima prečicu, uvek je ima.
19. decembra 2010. u 9:32 am #86048MrMaks
GostRešio sam problem instalaciona ikonica nalazila se na šestom deskopu.
19. decembra 2010. u 12:10 pm #86050Sioux
Gostkad preteruješ sa brojem deskova.. :p
20. decembra 2010. u 2:01 pm #86063MrMaks
GostNeznam čemu komentar “kad preteruješ sa brojem deskova.. ” od Sioux, da je isti proverio nebi dao takav komentar. Svi koji skinu navedeni iso dvd mogu da se uvere da se radi o fullmonty da sadrži veliki broj već instalisanih programa, da svaki od šest deskopa ima prećice za određenu grupu programa a da se šesti odnosi na sistem i da se na njemu nalazi prećica install. Zto svima koji nemaju brzi internet, i žele da imaju instalisan veli broj prograva na PCLinuxOS preporučujem ovaj iso dvd.
20. decembra 2010. u 6:06 pm #86064dokman
GostCo’ek se malo nasalio, nista lose! 😉
A ti MrMaks-imalni da si malo proveravao deskove, ne bi ovde postavljao takvo pitanje, na kraju krajeva, tebi je trebala pomoc, a ne Sioux-u!
‘ajd’ voZdra!
26. septembra 2012. u 2:50 pm #87870zarin
GostSa sajta http://www.pclinuxos.com skinuo sam pclinuxos kde fullmonty(DVD) 2010.11 narezao sam ga na dvd i pokrenuo. Pri podozanju izbaci sledeće opcije: livecd, livecd no boot splash, video safe mode _ VESA, safe boot, console, copy to ram i media check.Kad pokrenem livecd podigne se kao kad se pokrene običan cd (livecd), vidim da ima dosta programa instalisanih prepoznaje drajvere, codece, čita mp3, ali ima jedan problem nigde ne postoji opcija install, da mogu da ga instališem . Kod drugih linuxa koji su u dvd iso formi postoji opcija install, kojim se pokreče instalacija ovde ta opcija ne postoji. Ako je moguča pomoć za pokretanje instalisanja jer je dvd zaista full.
pokrenes live cd i onda prati instrukcije
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.