Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Par programa potrebno
- This topic has 14 одговора, 7 гласова, and was last updated 19 years, 1 month раније by
WebWolf.
-
АуторЧланци
-
14. јун 2007. у 1:06 pm #8731
WebWolf
УчесникIzvinjavam se zato sto sam spamovao drugu sekciju >:D .
1. Ima neko neki predlog za program kojim bih vodio statistiku za download/upload? Kao NetLimiter Monitor u Windowsu
2. Ima neko predlog za neki Dock-program za Ubuntu, kao Object dock recimo?
14. јун 2007. у 1:34 pm #55896Moneo
УчесникKao da si mi procitao misli 😀
Meni je isto potreban slican program u gtk okruzenju sa pregledom konekcija i mesecnom/dnevnom statistikom kojom bi se lako manipulisalo,isto kao u slucaju kppp npr.
Ima fora koju sam koristio da se logovi konekcije smestaju u /etc/ppp/log ali meni je potrebno nesto prakticnije gde bi sve imao na dva klika 😀
Isto tako me interesuje da li postoji neka precica da(kada sam u nautilusu)se automatski otvori gnome-terminal u tekucem folderu-ova veoma korisna precica se u KDE-u aktivira na F4 u Konqueror-u,pa bi molio pomoc oko slicnog feature-a za Gnome okruzenje,dosta mi olaksava stvari :p14. јун 2007. у 2:38 pm #55897kosmi
УчесникKao zamenu za ObjectDock probajte kxdocker ili gdesklets/adesklets.
14. јун 2007. у 2:59 pm #55898kmilos
УчесникIsto tako me interesuje da li postoji neka precica da(kada sam u nautilusu)se automatski otvori gnome-terminal u tekucem folderu-ova veoma korisna precica se u KDE-u aktivira na F4 u Konqueror-u,pa bi molio pomoc oko slicnog feature-a za Gnome okruzenje,dosta mi olaksava stvari :p
Ovo nisam odavno radio, ali si pre mogao da Nautilusu dodaješ raznorazne skripte i radiš šta hoćeš, vidi npr. http://g-scripts.sourceforge.net (a možda i nađeš neke svežije informacije negde)
A sad vidim da postoji i nautilus-open-terminal paket samo za ovu svrhu, a i nautilus-actions
14. јун 2007. у 3:07 pm #55899unicorn
Учесникsudo apt-get install nautilus-open-terminal
15. јун 2007. у 8:17 am #55900WebWolf
УчесникYes! I Shot the Keyboard! Bastard! 🙂
Instalirao sam nautilus-open=terminal i nece da radi tastatura vise 🙂 . Dodje do Login-screena, i tu mogu bez frke da se ulogujem, i kada pristupi desktopu vise ne daje znake zivota…
Help!15. јун 2007. у 8:24 am #55901RiSK
УчесникNemam pojma gde je bug. Ako nista ne pronadjes, loguj se u konzoli na root i kucakaj
[code]apr-get remove nautilus-open-terminal[/code]I ponadaj se da ce da se vrati na staro 😉15. јун 2007. у 10:10 am #55902WebWolf
УчесникNije pomoglo 🙁
15. јун 2007. у 10:36 am #55903RiSK
УчесникE…. pih
Ajde da ustanovimo sta koci tastaturu.
Sledece probaj[code]dpkg-reconfigure nautilus[/code] ili [code]dpkg-reconfigure gnome[/code]Koliko sam shvatio mozes da se logujes i u gdm ili sta vec koristis. Ako je tako, onda je tastatura u X lepo podesena.
Imas li neko grugo graficko okruzenje? Ako imas probaj tamo.
Probaj da se logujes u konzoli na tvog usera ili u graficki mod na root nalog (samo nemoj mnogo da koristis graficko okruzenje kao root). Uporedi mozes li iz konzole kao obican korisnik da koristis tastaturu i da li mozes iz grafike kao root da je koristis. Mozda je do privilegija 😉15. јун 2007. у 10:59 am #55904RiSK
УчесникEvo par linkova za takve stvari. Mozes i sam napisati skriptu za ‘open terminal here’ 😉
Right-Click to Launch Custom Scripts with Nautilus : Ubuntu (6.06.1 / 6.10)
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.