Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Par pitanja o Arch linuxu
- This topic has 53 одговора, 7 гласова, and was last updated 18 years, 12 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
20. август 2007. у 11:05 am #59502
foxbunny
Учесник20. август 2007. у 12:24 pm #59503debelizmaj
Учесникiznerviran sam, ovaj broadcom me mnogo nervira, mislim da cu da ufatim i kupim novu karticu….grrrrrr….ajde kad se covek muci da namesti nesto…to je ok..ali ovo je bezobrazluk…
20. август 2007. у 12:29 pm #59504foxbunny
УчесникPa ono, Broadcom je no-no u svetu Linuxa otkad znam za sebe. Jednom sam se raspitivao za WiFi karticu i rekose mi ljudi: samo nemoj Broadcom. 🙂 Mada, sigurno ima jos kartica koje ne rade kako treba.
A nisam siguran, da li je mozda bolje da uzmes neki wireless router koji ide na LAN port i uzmes neku ljudsku LAN karticu.
20. август 2007. у 1:50 pm #59505debelizmaj
Учесникiskustva ostalih sa wireless karticama??? sta da pazarim?
20. август 2007. у 2:06 pm #59506foxbunny
УчесникEvo tekstova o wirelessu na linuxu.
http://www.hpl.hp.com/personal/Jean_Tourrilhes/Linux/
http://www.linuxemporium.co.uk/products/wireless/
http://www.networkworld.com/columnists/2005/092605blass.html (malo bajato)
http://www.linuxquestions.org/hcl/index.php?cat=10Ovo je lista CHIPSETA koji su podrzani (izbacio sam broadcom, naravno).
zd1201-based card like ZyXEL B-220
wlan-ng supports quite a lot of chipsets; check here first.
madwifi for Atheros chipsets (AR5210, AR5211, AR5212 and AR5213)
rt2x00 for Ralink’s rt2400, rt2500, and rt2570 chipsets.
RT73 for Ralink’s RT73 USB chipsets
ipw2100 for Intel Pro/Wireless 2100 Mini PCI
ipw2200 for Intel Pro/Wireless 2200 Mini PCI
ipw3945 for Intel Pro/Wireless 3945 AB/G Mini PCI-E
orinoco for some Prism 2-based cards
prism54 for Prism 54-based cards20. август 2007. у 7:00 pm #59507debelizmaj
УчесникViiidiiiii odakle se javljam…jeeeej Arch radi…jeeeej….namestio….
nego, svaki put moram da unosim
iwconfig wlan0 essid any
iwconfig wlan0 essid “ime mreze”kako to da resim?
sada ide instaliranje kde, smara konzola i ovaj neki winmanager
jeeeeeej!!!! jeeeeej!!! (inace broadcom je jos uvek u kompu i preko njega radim)
20. август 2007. у 8:59 pm #59508foxbunny
Учесникedituj fajl
[code]~/.bashrc[/code]
ili rc.local (bolje ovo gore) i tu ubaci te dve komande.
btw, .bashrc u tvom home folderu je fajl koji se izvrsava kada se ulogujes. Dakle, sve sto tu ubacis je aktivno onog momenta kad se ulogujes. S druge strane, rc.local u /etc je fajl u kome se nalazi ono sto se izvrsava kada udjes u mutli-user mod (pre logina). Ne znam gde te dve komande pripadaju, ali .bashrc mi zvuci ok.
20. август 2007. у 10:00 pm #59509debelizmaj
Учесникinstalirao sam kde, ali, kada prkrenem, bilo root bilo kao user, kde javlja mi se greska
kdepersonalizer: cannot connect to x server
sta da radim?
xorg je instaliran i radi bez problema, ovo pise miz firefoxa, cak i naruta online gledam preko flesha.20. август 2007. у 10:44 pm #59510foxbunny
Учесникinstalirao sam kde, ali, kada prkrenem, bilo root bilo kao user, kde javlja mi se greska
kdepersonalizer: cannot connect to x server
sta da radim?
xorg je instaliran i radi bez problema, ovo pise miz firefoxa, cak i naruta online gledam preko flesha.Opisi nam tacne korake pre podizanja KDEa. Sta kucas, blah blah, itd itd.
Takodje, pastuj nam ovde /var/log/Xorg.0.log.
20. август 2007. у 11:38 pm #59511debelizmaj
Учесникinstalirao sam kde sa
pacman -Sy kde
on mi je izlistao sve sto mi je potrebno i ja se slozio, negde oko 250 mega paketau medjuvremenu sam ja napravio i usera koga sam nazvao ivan
procitao sam na wiki.arch… kako da podesim sveze instalirani kde da se podize sa startx i nasao da treba da editujem ~/.xinitrc , treba samo da odkomentujem exec startkde, sto sam ja i uradio
kada kucam(kao user) startx pojavi se kursor, i kde pocinje da se dize, ali se zaglavi kod one ikonice shrafciger i kljuc koja trepce i trepce i trepce
to mi je bilo cudno pa sam kao root pokrenuo exec startkde i rezultat je bio beskonacna kolona
kdepersonalizer: cannot connect to x serve
koju nisam uspeo d azaustavim ni ctrl+z vec sam morao da restartujem komjuteronda sam uradio sledece, hwd -x, pa sam preimenovao xorg.conf.hwd u xorg.conf
nije pomoglo
probao sam i rucno, xorgconfig, ni to nije pomoglo
onda sam instalirao nvidia drajvere i u xorg.conf promenio vesa u nvidia
nije pomoglo
instalirao sam gnome, on cak uspe da me izloguje, kaze
gtk cannot open display i izloguje me, cak i kada sam root
gnome pokrecem sa startx kao user (posotji naredba exec gnome-session u xinitrc)
ili exec gnome-session kao root..
trazio sam po googlu ali svi kazu da je podesim X, sto ja i pokusavam, valjda..
sacu da okacim log fajlpokretanje kde-a je prekinuto sa alt-ctrl-backspace
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.