Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › opsti prblem sa lucentom
- This topic has 4 odgovora, 4 glasa, and was last updated 21 years, 11 months ranije by
Li-nux.
-
AutorČlanci
-
4. oktobar 2004. u 1:39 am #4280
Zeka
UčesnikEvo ovako imam lucenta i golem problem sa njim!
Nisu u pitanju drajveri posto mi se ista stvar desava i na svim verzijama windowsa!
TRenutno sam na veratu,konektujem se preko smin linije(042) i stalno mi se desava kada se modem konektuje n vise od 41.000 cuti i neotvara stranice dok kada se konektuje na recimo 41.000 ili 32.00 ili nesto manje kbs radi ko sat!
Ali ne bi to bio problem kada se ne bi pojavljivao bilo kada i na bilo kom od provajdera pa cak i na 041!
Uskoro planiram da kupim modem sa intelovim cipom i to kao hardversku varijanto pa me zanima da li da radim tako nesto i da li su potrebni drajveri da bi taj modem radio posto sam cuo da linux sa hardverskim modemima nema problema!4. oktobar 2004. u 1:49 am #21668Off-Topic
UčesnikLepo si reko “kao hardverski” jer jedini hardverski su na RS232 ili ISA slotu, ostalo je manje ili vise u zavisnosti od procesora i systema uopste, ako vec planiras da kupis modem planiraj pravi RS232 hardveras jer ti za njega samo treba slobodan prkljucak na ploci i telefonska linija ( a nemora ni ona ako ides na masinu tik uz svoju masinu), jeste duplo skuplji ali vredi svaku paru, intel inace radi pogledaj par topica okolo i zakljucices koji cip da odaberes.
4. oktobar 2004. u 5:08 pm #21669Zeka
UčesnikHala na savetu ali sam los sa kesom pa mozda neki drugi put!
Nego mogao bi mi objasniti sta upravo znaci “kao hardverski”? posto se u svim cenivnicim vodi pod nazivom hardverski modem!
Kako to moze da bude upste kao hardverski ili jesi ili nisi jel da?
Ako nisam u pravu pojasni malo! ili bilo ko od vas na forumu!8. oktobar 2004. u 1:38 pm #21670popac
UčesnikPa rekao ti je svaki modem koji radi na RS232 slotu je hardverski, nemoj da kupujes eksterne USB modeme ili bilo koji interni.
Kao hardverski, evo moje price odem u radnju i pitam ga za hardverski modem a on mi ponudi jedan USB i jedan RS232, kako ni ja tada nista nisam znao a ni prodavac, on mi lepo kaze to su isti modemi i ja BUDALA uzmem onaj jeftiniji USB, stavim ga sav srecan jer ce da mi konacno proradi na linuxu a ono orak, posle toga jedno mesec dana sam trazio i instalirao razlicite drajvere dok na kraju nije proradio sa Smart drajverima 😆8. oktobar 2004. u 3:08 pm #21671Li-nux
UčesnikProblem nije u Lucent-ovom modemu, vec u losoj telefonskoj liniji. Takodje mislim da neces biti na nekom velikom dobitku ako kupis hardverski modem, iako se slazem da hardverski modem radi bolje od win-modema. Svaki modem koji se kaci na serijski port je hardverski, dok kod modema koji se kace na usb port nemozes pouzdano znati dali je hardverski ili ne. Ako te neki prodavac pocne ubedjivati da je neki eksterni usb modem hardverski nemoj ga slusati, jer je prodavcu jedini cilj da proda svoju robu. Ako bas hoces hardverski modem onda imaj strpljenja i ustedi novac pa onda kupi ekstrni serijski modem koji ce te posteno sluziti.
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.