Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Opet modem problem
- This topic has 4 одговора, 3 гласа, and was last updated 20 years, 10 months раније by Анонимни.
-
АуторЧланци
-
15. новембар 2003. у 3:17 pm #3062ostresУчесник
Imam internog Lucenta koji bi trebalo da je i hardverski uglavnom podrzan je pod Linuxom. Kada sam ga nabavio i instalirao pod MDK 9.1 radio je odlicno. Skoro sam preinstalirao ceo sistem jer sam resio da uklonim WinXP,a i preseli sam se u drugi stan gde je starija centrala sa pulsnim biranjem, pa reko da sredim sve lepo iz pocetka. E posle instaliranja istih drajvera (kompajliranjem sorsa) kada sam podesio konekciju i kliknem na povezi se on izbaci looking for modem pa modem busy. Device postavljam na /dev/modem (probao sam i da menjam to). Posto sam odradio checkout skriptu koja se nalazi u paketu sa kodom drajvera jedino sumnjivo sam primetio da prijavljuje PINA routed ti irq0 -modem function will probably fail. Setserial /dev/modem izbacuje uart undefined port d0x4000 irq 255. Probao sam preko setserial da menjam irq sa istim portom ali kada onda pokrenem kppp posle looking for modem izbaci modem ready i tu se kppp zabode pa moram da mu saljem kill signal ,a checkout i dalje prijavljuje PINA routed to irq 0. Danas sam probao i sa MDK9.0 ali sve isto. Modem inace radi pod 98-icom. Da li neko ima ideju a usput ako proradi gde treba da navedem pulsno biranje?
15. новембар 2003. у 10:23 pm #14483horvatbУчесникImam internog Lucenta koji bi trebalo da je i hardverski uglavnom podrzan je pod Linuxom. Kada sam ga nabavio i instalirao pod MDK 9.1 radio je odlicno. Skoro sam preinstalirao ceo sistem jer sam resio da uklonim WinXP,a i preseli sam se u drugi stan gde je starija centrala sa pulsnim biranjem, pa reko da sredim sve lepo iz pocetka. E posle instaliranja istih drajvera (kompajliranjem sorsa) kada sam podesio konekciju i kliknem na povezi se on izbaci looking for modem pa modem busy. Device postavljam na /dev/modem (probao sam i da menjam to). Posto sam odradio checkout skriptu koja se nalazi u paketu sa kodom drajvera jedino sumnjivo sam primetio da prijavljuje PINA routed ti irq0 -modem function will probably fail. Setserial /dev/modem izbacuje uart undefined port d0x4000 irq 255. Probao sam preko setserial da menjam irq sa istim portom ali kada onda pokrenem kppp posle looking for modem izbaci modem ready i tu se kppp zabode pa moram da mu saljem kill signal ,a checkout i dalje prijavljuje PINA routed to irq 0. Danas sam probao i sa MDK9.0 ali sve isto. Modem inace radi pod 98-icom. Da li neko ima ideju a usput ako proradi gde treba da navedem pulsno biranje?
U modem commands (U KPPP-u) komandu ATDT promeni u ATDP(pulsno biranje.
17. новембар 2003. у 9:13 am #14484salacУчесникJa bih rekao da imas hardverski konflikt. Modem i jos nesto dele isti irq i eto problema. Probaj klasicne fore cackanja po BIOS-u i dodeljivanja IRQ-a bas tom pci slotu gde je modem, ili modem stavi u neki drugi slot.
18. новембар 2003. у 5:50 pm #14485ostresУчесникTako je Salac, ubo sam ga u drugi slot i dao mu irq11 i propevao je. Iskreno nisam vewrovao da ce to resiti problem pa sam pre toga poslao post. A sto se tice pulsnog biranja dovoljno je ispred broja navesti p.
A sada ono najbitnije> kada sam se preselio fasovao sam neku ubi boze centralu gde jedva i telefonska linija radi. E sad iz onog drugog OS-a nikako nisam uspeo da se konektujem a kada sam pokrenuo modem pod linuxom gle cuda RADIIIIIIIIIIIIII. Mislim da ce ovo i ostali zeleti da cuju pa cu ga poslati kao novi post.
Pozdrav zajednici18. новембар 2003. у 10:27 pm #14486АнонимниГостPraktican savet: ako ne radi modem ubacite ga u prvi slot, tamo radi 😉
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.