Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › opera
- This topic has 6 одговора, 6 гласова, and was last updated 20 years, 9 months раније by brale.
-
АуторЧланци
-
23. април 2004. у 8:39 am #3612braleУчесник
Vec dosta dugo koristim Operu, medjutim kada hocu da snimim kompletno neku stranicu sa svim slicicama i textovima, to mi nikako ne polazi za rukom. Text bude snimljen kao html, medjutim slicica nama nigde. Kada to isto pokusam sa Galeonom, onda dobijem sve. Da li neko zna kako se ovo podesava??
23. април 2004. у 10:33 am #18291unknownУчесникVec dosta dugo koristim Operu, medjutim kada hocu da snimim kompletno neku stranicu sa svim slicicama i textovima, to mi nikako ne polazi za rukom. Text bude snimljen kao html, medjutim slicica nama nigde. Kada to isto pokusam sa Galeonom, onda dobijem sve. Da li neko zna kako se ovo podesava??
Jel si probao File -> “Save with images as…” ?
24. април 2004. у 4:32 am #18292BratislavУчесникFile -> “Save with images as…”
Daje rezultate ali ne onako kako to rade verovatno svi ostali browseri. Kod njih se sadržaj strane smešta nezavisno od snimljenog html-a u pripadajući direktorijum.
Kod Opere ovo nije slučaj.
Naime , nema posebne omotnice za slike i pripadajuće css strane, js i ostale ispune koje se nalaze na snimljenoj html strani. Ovo ima za posledicu da se pri snimanju većeg broja strana u istom direktorijumu javlja ogroman broj sitnih i neorganizovanih fajlova koji kasnije onemogućavaju lak prergled snimljenog materjala pri offline radu.
Da ne pričam kakve su muke ako ovakve stranice treba da se sistematski arhiviraju ( iz bilo kog razloga ).Zaključak: prema mojim saznanjima Opera snima sadrzaj celokupne strane na disk gornjom komandom ali je bar za mene takav postupak neprihvatljiv iz navedenih razloga.
Dugo sam tražio mogućnosti da se ovo prevazidje i nisam uspeo.
Kad smo već tu da kažem da je uz ovaj razlog , slaba i nedorečena saradnja sa JAVOM bila uzrok da napustim Operu.Srdačan pozdrav
24. април 2004. у 8:33 am #18293sKELEtonУчесникOpera rulez!
RESPEACT! 8)
24. април 2004. у 9:08 am #18294zAkiLiУчесникJa sam korisnik opere jos od prve verzije za linux (cini mi se da beze 5) i izuzetno sam zadovoljan brzinom i komforom koji pruza, ali je bratislav u pravu kada kaze da “lose saradjuje sa javom” .
Nisam imao preterane potrebe za “Save with images..” ali znam da i to bas ne funkcionise kako treba.
Ali zato je tu mozilla da “uleti” kad zatreba. 🙂Moj izbor je opera u kombinaciji sa mozillom.
24. април 2004. у 4:33 pm #18295popacУчесникSta joj fali meni snima sve sa save with images as, jedino sto rekose gore, ne smesta slike u poseban direktorijum, ali… 😆
25. април 2004. у 10:06 am #18296braleУчесникDa to sam i ja zakljucio, znaci nista vise se ne moze resiti.
Ok hvala svima. -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.