Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Opera problem
- This topic has 10 одговора, 8 гласова, and was last updated 21 years, 1 months раније by popeye.
-
АуторЧланци
-
16. август 2003. у 12:48 am #2833VlajaУчесник
Instalirao sam Operu 7.11 na Mandrake9.1. Instalacija je u rpm paketu prosla bez problema, medjutim kada sam pokusao da pokrenem Operu prozor se prosirio pola metra i slova su bila razlivena i ogromna! Totalna katastrofa. Probao sam da reinstaliram medjutim ista stvar. Jel ima neko predstavu sta da radim? 🙄
16. август 2003. у 6:27 pm #13074sifumarkoУчесникResenje je jednostavno. Koristi Mozilu ili Natscape. Zasto si uopste pokusao da stavljas Operu?
19. август 2003. у 9:43 pm #13075АнонимниГостDa, stvarno, sta ce ti Opera, moz 1.4 je neverovatno dobar, nema konkurenciju 😉
27. август 2003. у 3:36 pm #13076grujakgУчесникOde? u File->Preferences->Fonts and colours
Tamo ima? listing fontova za razli?ite stvari…
Tebe zanima:
Menu text
Toolbar text
Dialog text
Panel text
Uzmi neku razumljivu veli?inu fonta…28. август 2003. у 8:30 am #13077ZivicAleksandarУчесникStvarno je dobra, ali mi neradi mail, tj. ni POP3 ni SMTP, a Xine bez problema, amo sto mi je malo neprakticno, pa imali neko ideju zasto Mozilla ima ona tri SMTP-a pod advanced, posle cijeg obilaska nece da mi zatvori acount setings na OK nego samo na cancel ili onaj X u desnom gornjem cosku? A uz to i neradi.
Verzija Mozille je kroz Help>Abot Mozilla =Mozilla 1.1
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.1) Gecko/20020826
Ako postoji novija kako da je nadjem i instaliram tj. samo Upgread-ujem, ako je moguce ❓
28. август 2003. у 12:03 pm #13078KlodovikУчесникOk, ja imam malo drugaciji problem, ne samo u Operi koja mi dobro radi vec i sa Mozillom, a to su mali fontovi, u Operi cu pokusati da resim kao sto sam procitao u Reply gore, ali sta da radim sa Mozillom?
28. август 2003. у 3:34 pm #13079popeyeГлавни мајсторMozilu mozete skinuti sa http://www.mozilla.org.
Fontove (ako se misli na fontove pri prikazivanju html strana) mozete povecavati/smanjivati tockicem na misu i tasterom SHIFT (ovo definisete u podesavanjima).
6. септембар 2003. у 8:22 am #13080grujakgУчесникSto se velicine fonta tice jos jedan mali savet…
Ne znam da li mozilla koristi qt bibliotke ali to opera sigurno radi, pa za nju vazi i osnovno podesavanje izgleda interfejsa za programe koji koriste qt.
Dakle,
$ /usr/lib/qt3/bin/qtconfig
u terminalu i dobicete lep meni u kome mozete podesiti svakojake
stvari, pa i vrstu i velicinu fonta…
Sto se tice mozilla-ine “ne saradnje” sa pop i smtp slobodno deinstalirajte citavu mozilla-u i ponovo je instalirajte. Imao sam isto iskustvo i to je jedino sto je pomoglo. Deluje sasavo ali mene vise glava ne boli…
Pozdrav9. септембар 2003. у 12:38 am #13081slavujУчесникU Mozilli ti je najlakse da ides na Edit/Preferences/Appearance/Fonts i tu posebno za svaki kodni raspored npr. western, central european podesis minimum font size na neku pristojnu vrednost. Sto se opere tice, meni radi vec duze vreme kako treba medjutim desava se da pukne bez ikakvog vidljivog razloga posle duzeg rada. Browser je dobar i brz ali mail je zakomplikovan.
9. септембар 2003. у 9:04 pm #13082shishmishУчесникajte vi men recte kako moze bit mozilla najbolja kada ja ne vidim nista lepog tamo!? otvara se mi par sekundi a na operi na windowsima mi otvarala nenormalno brzo, a na mozilli cekam ko da imam ceo dan vremena! papa
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.