Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Opera & Flash
- This topic has 5 odgovora, 5 glasova, and was last updated 19 years ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
15. avgust 2007. u 8:48 pm #9025
maymoon
UčesnikOvo je pitanje za korisnike Opere, posto vidim da vas ima nekoliko 🙂 Daklem, kada otvorim nekoliko tabova, i jedan od sajtova (ili svi) imaju flash banere na sebi, i kad predjem na drugi tab i ostanem na njemu manje od minut kada se vratim na prethodni tab svi flash baneri i animacije su nestale, kao da nisu ni ucitane (pojavljuje se slican efekat kao kad browser nema podrsku za java applet). Pitanje je cisto da li se to vama desava? Glupo je, ali me nervira i zanima sta je, da li je bag u Operi ili u mom sistemu, flashu, sta vec….
15. avgust 2007. u 8:59 pm #59866svrbin
UčesnikNikada nisam imao nikakav problem sa Operom.
O njoj mogu samo u superlativu.16. avgust 2007. u 6:00 am #59867Leon
Učesnikja sam na usb sa u3 programima, instalirao operu i firefox, oba browsera mi prave problem: nece da pamte settings nego svaki put kad aktiviram moram ponovo da uredjujem browser. kod opere pogotovo oko izgleda (uklanjanje paleta i tako nekih stvari).
16. avgust 2007. u 6:51 am #59868dukenukem_4d
Učesnik@leon (bez matilde!?)
ovo sto pravi opera probl. na u3 jel si stavio zvanicnu verziju ili ovu,malo modifikavanu?
http://www.kejut.com/operaportable
u vezi ono linux na u3 nesto sam bio napomenuo za slax…
jesi radio nesto dalje na tome?
@maymoon jesi probao da stavish work offline ,
pa zatim tools –>advanced –> reload from cashe ?
(moguce je da je neki bug ,mada se trudim da mi pluginovi budu uglavnom iskljuceni
i uglavnom po jedan flash u prozoru,jer troshi processor dosta)
ali cini mi se da na youtube mi ostaju u drugim tabovima kad prelazim na nijh
bar za ovu stariju verziju 8.516. avgust 2007. u 10:23 am #59869Leon
Učesnikma matilda je ubacena onako, nije je ni bilo. bas sam prevarant ::)
ubacio sam operu sa u3.com vebsajta. mada je dugo bio problem da se downloaduje pa sam imao instaliranu i onu sa zvanicnog sajta opere. ali prvo je firefox krenuo da pravi probleme. oko kukija, namestio sam da se ne aktiviraju kuki, ali sam sad promenio. e dzabe sam vratio da se uzimaju kukiji kad on i dalje zadrzava da se ne uzimaju kolacici. to mi je problem kad odem na email ili u svoj vebsajt pa mi se promene izbrisu jer se automatski vrati na ono stanje kad sam namestio da se ne uzimaju kolacici.
to mi se kod opere desava oko izgleda browsera a ponekad i oko ostalih podesavanja. uvek moram ispocetka da podesavam.ono sa usb-om sam odustao, nemam ja toliko zivaca. pre neki dan sam citao o dynebolicu, imam ga skinutog na jednom racunaru a na sajtu pise da moze da se instalira na usb. ali na nesrecu, opisuju kako to da se uradi kad se vec ima dynebolic na CDu (live cd). pa sta ce mi na usb ako ga vec imam kao Live? tako da ga malo vrte u krug, pa sam odustao od toga. znas kako je, meni se ne svidjaju te verzije od 200MB ili tako nesto. ja sam hteo da imam na usb-u, musix linux, posto je on 701MB pa ne moze da stane na CD a ja bih bas voleo da imam sve a ne da naknadno instaliram zbog nekih vlasnicikih prava. bar sam ja stekao utisak da su musix napravili neki svajcarci-alternativci koji ne haju za vlasnicka prava.
mislim da dynebolic takodje ne mari za vlasnicka prava i da se time dobija potpuna multimedijalna linux distribucija. dakle, sa svim kodecima, itd.
zato to hocu. i dalje imam problema sa kodecima, itd. na Kubuntu mi ne radi sve kako treba ni posle dva-tri meseca.
malo mi je zao sto ja nisam strucnjak, pa da napravim jednu distribuciju sa svim sto ovi izbegavaju da ubace zbog vlasnickih prava. makar da ima na nekom sajtu da se skine, ne mora da bude zvanicno pa da neko nekog ganja zakonski. ali eto, svi se drze pravila, a ja nemam iskustva da bih prekrsio ta (bogataska) pravila. ima i anarhista koji su programeri i hakeri, ali ne znam sto nisu napravili nesto tako (profesionalna deformacija, drze se pravila koja vladaju u njihovoj profesiji cak i kada su pravila protiv dobrobiti svih kojima tako nesto treba).
ako neko zna za neku “potpunu” distribuciju, neka me uputi, mozda uspem negde na ineternetu da okacim. malo je mnogo da na mom serveru kacim tolike megabajte.16. avgust 2007. u 10:40 am #59870foxbunny
UčesnikOvo je pitanje za korisnike Opere, posto vidim da vas ima nekoliko 🙂 Daklem, kada otvorim nekoliko tabova, i jedan od sajtova (ili svi) imaju flash banere na sebi, i kad predjem na drugi tab i ostanem na njemu manje od minut kada se vratim na prethodni tab svi flash baneri i animacije su nestale, kao da nisu ni ucitane (pojavljuje se slican efekat kao kad browser nema podrsku za java applet). Pitanje je cisto da li se to vama desava? Glupo je, ali me nervira i zanima sta je, da li je bag u Operi ili u mom sistemu, flashu, sta vec….
Da, dešava se. Kapiram da si učitavao YouTube? Video se ili ne učita kad sam u drugom tabu, ili se ceo applet izgubi. Jebiga. To se na FireFoxu, naravno, ne dešava. Ali ono, pošto ja Operu koristim iz drugih razloga, onda za mene to nema veze.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.