Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › OpenSUSE shtuca :(
- This topic has 19 odgovora, 9 glasova, and was last updated 16 years, 6 months ranije by
Sioux.
-
AutorČlanci
-
15. januar 2009. u 9:00 pm #75001
nebjak
UčesnikKoristio sam openSUSE podugo, lepo je radio, ali sam se opet na kraju vratio korenima (Red Hat/Fedora)
15. januar 2009. u 9:30 pm #75002Žarko Mihajlović
UčesnikKoliko ljudi ne voli Mandrivu, a ona meni shljaka vec godinu dana bez greshke 🙂
Zanimljiva stvar, meni Mandriva ne radi, tj. radi ali bagovito 😀 Izgleda da se ove dve distribucije međusobno dopunjuju O0
15. januar 2009. u 10:30 pm #75003Beagle
UčesnikZanimljiva stvar, meni Mandriva ne radi, tj. radi ali bagovito 😀 Izgleda da se ove dve distribucije međusobno dopunjuju O0
Hahahaha, sve je moguce :D. Stvarno, ja na Mandrivu nemam zamerki. Sa DRAKE-ovima se sve lako konfigurishe (nije mocan kao YaST, ali je vrlo upotrebljiv), jedini “bug” (mada pre ce biti da je glitch nego bug) koji sam primetio je to da XMMS sporo startuje, treba mu i po tridesetak sekundi :eek:, ali za utehu je da posle radi bez problema 🙂
16. januar 2009. u 9:07 pm #75004advocatus linuxi
UčesnikKDE 3.5 na 11.1 šljaka OK ovde: par ideja – tvoj nick me podseti, jesi li uklonio Beagle i njegov FF plugin, znaju gadno da koče; drugo, da PulseAudio ne pravi kakve probleme? ALSA je kod mene rock-solid.
Ukusi se razlikuju, OK – ali meni na ‘gušterači’ KDE najbolje ‘leži’. 😉
16. januar 2009. u 10:16 pm #75005Beagle
UčesnikDa, odmah po instalaciji sam iskljuchio Beagle i taj FF plugin… I ja bih rekao da je problem do pulse-a ili aRTS-a, ali stvarno ne vidim shta bi moglo da bude, s’obzirom da MP3 ne shtuca, vec samo Strimovi.
I meni KDE najbolje lezi, jedini gnome distro mi je bio Ubuntu, i to verziji 6 (znachi poodavno). Od tada samo KDE 😀
16. januar 2009. u 10:20 pm #75006Sioux
UčesnikMene samo nervira to što su veliki odlučili da na računaru trebate da imate baš njihovu distribuciju. Poslednjih nekoliko multibutova suse na mdv , ubuntu na mdv , pa čak i foresight i vector na mdv prave neopisiva sranja u mbr i fstab. Neki su mi čak i obrisali boot particiju iako im nisam dao ni blizu da priđu pri instalaciji( poslednja 2 pomenuta).
17. januar 2009. u 11:12 am #75007Beagle
UčesnikMene samo nervira to što su veliki odlučili da na računaru trebate da imate baš njihovu distribuciju. Poslednjih nekoliko multibutova suse na mdv , ubuntu na mdv , pa čak i foresight i vector na mdv prave neopisiva sranja u mbr i fstab. Neki su mi čak i obrisali boot particiju iako im nisam dao ni blizu da priđu pri instalaciji( poslednja 2 pomenuta).
Kako bre, to mi se u zivotu nije desilo :- Jednom sam imao problem sa GRUB-om, ali sve se svelo na manuelno editovanje fajla menu.lst, i sve je opet radilo kao sat… I naravno multiboot uvek radi 🙂
17. januar 2009. u 11:12 pm #75008Sioux
UčesnikMa naplašio sam se i da stavljam linuxe(druge) na drugi hard.Neznam..Ne pitaj ništa. I nije bila boot nego root particija Mandrive, na drugom hdd-u.Nešto što pri instalaciji nije smelo da se pipa.To je uradio Foresight.A SuSe je nešto brljao zato što su drugačije obeležavali diskove sda i hda, pa je i to bilo dovoljno neprijatno.Vector (jedna od mojih omiljenih) je isto napravio neki gadan karambol više se i ne sećam.Fedora …Ubuntu…uff.
17. januar 2009. u 11:21 pm #75009miodragz
UčesnikMeni Fedora i njena Anakonda izbrisase hard ladno, kao da je probam ono cvrc izgleda da joj se nije svidjala Mandriva 😀
17. januar 2009. u 11:27 pm #75010Sioux
UčesnikTo vam pričam!
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.