Почетак › Форуми › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › OpenSolaris 2008.5 (Project Indiana Stable)
- This topic has 57 одговора, 16 гласова, and was last updated 14 years, 10 months раније by Анонимни.
-
АуторЧланци
-
21. мај 2008. у 6:57 am #69706SiouxУчесник
Sranje.
Instalacija je grafička i grub nje prepoznao Linux.U grubu postoji win, ali se u OS-u ne vide diskovi ni particije ostalih sistema.Nema prebacivanja fajlova.
Brate terebao mi je komp kao leba da skinem fotke sa aparata.
Ne poznaje aparat iako je na spisku gtkam-a.Ne radi narezivanje diskova.Puko mi paket menadžer…
Sreća , pa radi card reader, pa sam slike prebacio sa kartice aparata na karticu fon-a .
Onda sam vratio grub od mandrive upisao OS i narezao slike na cd. Naravno zakasnio sam na posao sat i po.
(edit)
Ah, da tastatura mi radi samo u konzoli…1. јул 2008. у 8:34 am #69707MilosevicУчесникZa šta je Solaris bolji od Linuxa? Jel ima neke spec. programe?
1. јул 2008. у 9:13 am #69708crveni1УчесникZa sada nije nešto specijalno bolji ako pričamo o kućnoj upotrebi. Možda uskoro, ako se ovim tempom bude razvijao možda jednog dana. Inače linuxov najveći nedostatak je kernel i ABI/API, POSIX kompatibilnost. E upravo tu (bar za sada) OpenSpolaris je bilji. Naime on tera Solaris Unix (dakle pričamo o pravom Unixu), ali x86 i 64_x86 procesori još uvek nisu najbolje rešenje za Solaris, za razliku od SPARC/Ultra za koje je ovo sve i pisano, ali opet naglašavam nije to sve još za desktop…
1. јул 2008. у 8:14 pm #69709MilosevicУчесникEvo koristim trenutno openSolaris sa liveCD-a. Meni apsolutno sve radi na Dell laptopu. Nije istina da fale drajveri za mrežnu 阿斯第三萨斯 hehe kineski 🙂 … samo treba da se doda u panel network manager i da se izabere drajver i restartuje ruter.Meni je čak i wireless detektovao odma… al malo programa brate, od browsera samo Firefox. Jel može neko da mi kaže čemu služi Solaris, onako amaterskim jezikom, dakle osim što se koristi za servere.. pošto mi sve izgleda ko Linux, al sa manje programa. Jel bolji za Java programiranje il šta? E izvini crveni1, al stvarno ne znam šta znači api/abi i posix ???
1. јул 2008. у 9:40 pm #69710marelliУчесник4. октобар 2009. у 2:52 am #69711dukenukem_4dУчесникa što meni nijedan drajver mrežni neće 😡
pa to je čudo , znači zakasao total(ostalo ide … neće usb i virtueelbox za sada… :- )
našao sam drajver u stvari ali nemam gccc … :'( mislim ima ga tamo negde u repou al džabe mi…
(jer fali mu pci id )4. октобар 2009. у 3:50 am #69712Oko_sa_BagdaleУчесникa što meni nijedan drajver mrežni neće 😡
pa to je čudo , znači zakasao total(ostalo ide … neće usb i virtueelbox za sada… :- )
našao sam drajver u stvari ali nemam gccc … :'( mislim ima ga tamo negde u repou al džabe mi…
(jer fali mu pci id )Malo mi je cudno to sto kazes. Koristis li 06/2009 verziju. Kakav ti je hardware? Neka cipulja ili je solidan? Open Solaris drajveri za mrezne kartice na amd64/i386 arhitekturi su vise manje portovani FreeBSD driajveri sto znaci da bi vise manje sve kvalitetne gigabit LAN kartice trebalo da rade. Naravno kao i svi BSD-iji i OpenSolaris najvise voli Atheros chip-set-ove.
Sto se GNU tool chain-a tice on radi na OpenSolaris-u ali je moja licna filozovija da ako ti trebaju GNU alati na PC
hardware-u onda treba da koristis Linux. Ljudi kazu da je 06/2009 malo bolji od predhodnih verzija sto se bloat-a tice ali jebes OS kome treba 3GB RAM-a za web-browsing. Na sparc-u je to druga prica ali tamo bi ja picio Solaris 10.4. октобар 2009. у 3:54 am #69713Oko_sa_BagdaleУчесникZa šta je Solaris bolji od Linuxa? Jel ima neke spec. programe?
Lista je podugacka ali je potpuno nebitna za Desktop korisnike osim ako nemas nekakvu stariju SUN-ovu Unix
sparc radnu stanicu.4. октобар 2009. у 10:20 am #69714dukenukem_4dУчесникKakav ti je hardware? Neka cipulja ili je solidan?
to je ova obična asusova ploča sa via rhine integrisanom mrežnom , nego je pogrešno prepoznao pci -id kao 3177 ???
(ova druga kartica je cipulja 😀 )
a nemampuno iskustva sa solaris / bsd 😉valjda ću se snađem , več počeh sa rem_drv i add_drv 😀 😀
i pkgadd i pkgtranss … 😮inače radi virtuelbox kad je solaris kao host ??? (nisam još usnimio)
ali usb nešto mi neće da grebuje,ne znam da li je do uređaja
jer flešku grebuje. ili do huba ? (ali nije pravio prob na linux.slackw base )
u svakom slučaju kažu u changelog da je još uvek experimentalno :'(4. децембар 2009. у 3:00 pm #69715tux666УчесникSlucajno video na netu da u decembarskoj sk(svet kompjutera) ide cd opensolaris 2009.06 pa danas kupio, Vec odavno zelim isprobati al mi im je server stalno pucao dok sam skidao, cak ni wget nije mogo :Dreh
I sad pisem s njega, na prvi pogled se cini dobrim, mozda i instaliram na laptop >:DIli mozda necu, hteo sam pokrenuti jednu mp3 pesmicu i ocito je to greh na opensolarisu :biggrin:
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.