Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › OpenOffice Quickstarter
- This topic has 7 одговора, 4 гласа, and was last updated 20 years, 3 months раније by
Markominus.
-
АуторЧланци
-
24. децембар 2004. у 1:03 am #4596
Markominus
УчесникNasao sam ovaj koristan program za ubrzavanje startovanja OpenOffice-a:
http://segfaultskde.berlios.de/index.php?content=oooqs#linkspa kome je muka od prvog ucitavanja OO koje traje citavu vecnost nek proba taj program.
Sad posle preporuke ide pitanje 🙂
Dakle raspakovao sam arhivu i odradio ./configure koji je prosao ok i nije prijavio nikakve greske niti da nedostaju neke biblioteke.
Onda sam pokrenuo make koji medjutim iskoci u pola posla i prijavi neku cudnu i meni nerazumljivu gresku (koju sad ne mogu ni da reprodukujem iz glave pa cu vam postovati dodatno ako je potrebno)
Da li neko zna sta moze biti problem kod izvrsavanja make komande?
U principu meni su se uglavnom problemi javljali kod configure, ali ovako nesto se ne secam da mi se nekad desilo pri instalaciji.24. децембар 2004. у 6:40 am #23327Ivan
УчесникMislim da quickstarter postoji u svakoj od popularnijih distribucija. Pretrazi instalacione diskove.
24. децембар 2004. у 9:51 pm #23328Sioux
УчесникMi svi pišemo ko munje pa nam je svaki milisekun otvaranja tekst editora važniji od života.
Da li si pročitao uputstvo od tog programa obično se negde tu krije rešenje .
25. децембар 2004. у 6:18 pm #23329Markominus
УчесникEvo ovo je izlaz make komande:
make all-recursive
make[1]: Entering directory `/home/vedran/Instalacije/OpenOffice/oooqs-2.0.3′
Making all in po
make[2]: Entering directory `/home/vedran/Instalacije/OpenOffice/oooqs-2.0.3/po’
make[2]: Nothing to be done for `all’.
make[2]: Leaving directory `/home/vedran/Instalacije/OpenOffice/oooqs-2.0.3/po’
Making all in src
make[2]: Entering directory `/home/vedran/Instalacije/OpenOffice/oooqs-2.0.3/src’
if g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I.. -I/usr/include/kde -I/usr/lib/qt3-gcc3.2/include -I/usr/X11R6/include -DQT_THREAD_SUPPORT -D_REENTRANT -Wnon-virtual-dtor -Wno-long-long -Wundef -Wall -pedantic -W -Wpointer-arith -Wwrite-strings -ansi -D_XOPEN_SOURCE=500 -D_BSD_SOURCE -Wcast-align -Wconversion -Wchar-subscripts -O2 -Wformat-security -Wmissing-format-attribute -fno-exceptions -fno-check-new -fno-common -MT oooqsselectordialog.o -MD -MP -MF “.deps/oooqsselectordialog.Tpo”
-c -o oooqsselectordialog.o `test -f ‘oooqsselectordialog.cpp’ || echo ‘./’`oooqsselectordialog.cpp;
then mv “.deps/oooqsselectordialog.Tpo” “.deps/oooqsselectordialog.Po”;
else rm -f “.deps/oooqsselectordialog.Tpo”; exit 1; fi
oooqsselectordialog.cpp:In constructor
‘OOoQsSelectorDialog::OOoQsSelectorDialog(QMap,QWidget*,const char*,bool,unsigned int)’:
oooqsselectordialog.cpp:38:no method ‘KDialog’::centerOnScreen’
make[2]:***[oooqsselectordialog.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/vedran/Instalacije/OpenOffice/oooqs-2.0.3/src’
make[1]:***[all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/vedran/Instalacije/OpenOffice/oooqs-2.0.3′
make: ***[all] Error 2——————————————
Pa ako neko zna sta moze biti problem nek se javi.26. децембар 2004. у 6:22 pm #23330Sioux
УчесникŠta Ti je ovo ?
Making all in poNothing to be done for `all’.
Kako si kucao # make
Šta si stavio kao option iliti fleg ?Možda jednostavno imaš neispravnu datoteku .
26. децембар 2004. у 7:01 pm #23331kmilos
Учесникoooqsselectordialog.cpp:38:no method ‘KDialog’::centerOnScreen’
make[2]:***[oooqsselectordialog.o] Error 1Meni se pre cini da ti ipak fali neka KDE/Qt devel biblioteka, ili barem neka specificna verzija.
Autor je cini mi se malo aljkav, na sajtu ni bilo gde u paketu ne kaze sta je sve potrebno od biblioteka za kompajliranje, moguce da je i i u configure-u to preskocio. Je l’ ti radi barem onaj RPM tamo?
27. децембар 2004. у 12:49 am #23332Markominus
УчесникMa ne radi ni rpm. Moguce iz istog razloga.
Najbolje od svega je sto configure prijavi da je sve ok, a ja sam i instalirao sve moguce qt i gtk biblioteke kao i sav drugi softver bitan za razvoj pod KDE i GNOME.
Mozda je greska u makefile ili trazi bas specificnu metodu iako to nigde ne pominje.27. децембар 2004. у 12:50 am #23333Markominus
УчесникMa ne radi ni rpm. Moguce iz istog razloga.
Najbolje od svega je sto configure prijavi da je sve ok, a ja sam i instalirao sve moguce qt i gtk biblioteke kao i sav drugi softver bitan za razvoj pod KDE i GNOME.
Mozda je greska u makefile ili trazi bas specificnu metodu iako to nigde ne pominje. -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.