Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › Open GL – kako da ga ukljucim???
- This topic has 25 odgovora, 13 glasova, and was last updated 19 years, 10 months ranije by
Andragon.
-
AutorČlanci
-
24. januar 2006. u 4:10 pm #39553
NikolaZ
UčesnikTi si neki poseban slucaj 😀
Evo vidis, kod mene sve sljaka a da pritom nisam apsolutno nista podesavao u vezi doticnog API-ja.
Instalirao sam “Return to castle Wolfenstein” i pokazuje mi 1.5.5 verziju OpenGL-a na sistemu.24. januar 2006. u 4:37 pm #39554miroslav_joksimovic
UčesnikZaista mi je drago zbog tebe… 😆
27. januar 2006. u 12:36 am #39555c
UčesnikA meni takodje sa suse 10 i 5200 sve sljaka, i svugde mi lepo ispisuje opengl bla,bla… jedino mi u super tux-u pise opengl not suported!!! Ironija, zar ne?!?!
27. januar 2006. u 12:56 am #39556miroslav_joksimovic
UčesnikAko je tako, onda svima pise u Super Tuxu da ne radi Open GL posto i kod mene isto pise…
27. januar 2006. u 5:06 pm #39557Bastard
UčesnikNajbolje je instalirati drajvere kako sam opisao gore u lepljivoj poruci
Kod mene na gf 4 mx i gf 6600 le jednostavno sve radi
Sax2 cak i netrebam da ukljucujem ako instaliram ovu poslednju verziju drajvera
Vise puta mi se desavalo na suse distroima 9.2 i 10 da posle instaliranja drajvera opet nemam 3d u sax2.To sam resavao startovanjem sax2 iz init 3 komandom sax2 -m 0=nvidia ili ponovnim kompilovanjem modula (instaliranjem in .run fajla u init 3)
Jednom sam mislim instaliro 3 puta drajver.
Kada pokrenemo .run fajl (iz init 3 kao root) instaler pita dali da skida modul sa ftp sajta (ja odaberem ne)
Mislim da mozda fx5200 ima specifican nacin instaliranja i treba pretraziti forume ili neko ko koristi taj model moze dati tacan odgovor5. septembar 2006. u 9:47 pm #39558Mico
UčesnikBlago vama … ja sa moja 3x bezuspešno podignuta SuSEa zaboravio sam i komandu kako se stize do direktorijuma gde mi je instalacija drajvera…
P.S. Nije smešno
(e a stvarno sva tri puda sam imao frku sa modemom, 1x sam obrisao celu particiju koja je inače bila puna, 2x je bilo pre god dana nisam se snasao oko Mplayera, i odmah posle probao SuSE10, evo sad opet…
nešto sam ko bojagi čitao videćemo sad šta će biti)14. oktobar 2006. u 8:45 am #39559Andragon
UčesnikA da li neko moze da mi pomogne oko ovog problema…do pre neki dan sam iMao Nvidiu Fx 5200 ,i sve je radilo super,da bih kupio Radeona 9600 Pro,dobro se namucio oko instalacije Drajvera za graficku ,ali sam ipak uspeo da podesim nekako i aktivirim Fire GL ,medjutim opet imam neki osecaj da sve ide sporo…kompajlirao sam Kvirc I nekako mi se prozori sporo otvaraju i seckaju…medjutim filmovi mi rade odlicno…Da li neko zna u cemu je problem :- :redface:
14. oktobar 2006. u 11:25 pm #39560LYb
UčesnikUh, opasno si se zeznuo sto si FX zamenio za ATI-ja a koristis linux.
15. oktobar 2006. u 5:41 am #39561tomaja
Glavni majstorJednostavno, NVIDIA drajveri za Linux su mnogo bolje odrađeni od ATI-jevih i tu leže svi tvoji problemi.
linux4life
18. oktobar 2006. u 7:03 am #39562Andragon
UčesnikUh, opasno si se zeznuo sto si FX zamenio za ATI-ja a koristis linux.
Da ,to sada znam,kad sam FX vec prodao…tako da,sta je tu je….A kakvu vezu Ima Xorg sa GL-om?!,poshto me je jedan drugar pitao koju verziju Xorg-a imam a mislim da se radi o verziji Xorg 6.8 i kao u fazonu da mozda zbog toga i Nema GL-a i da recimo nova verzija bila spas,recimo sa brojem 7?!
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.