Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Online trgovina
- This topic has 13 odgovora, 8 glasova, and was last updated 17 years, 7 months ranije by
GoranSTX.
-
AutorČlanci
-
3. novembar 2007. u 9:02 pm #9494
slip
UčesnikPre izvesnog vremena prijatelj mi je postavio naocigled jednostavno pitanje: Da li je dobra ideja otvoriti online prodavnicu? Slegao sam ramenima i rekao : ne znam brate. Posto me pitanje muci neko vreme odlucio sam da pitam Linuks zajednicu sta misli. Uostalom koga cu drugog ;). Znaci, sta vi mislite o ovoj ideji kod nas?
Hvala unapred na odgovorima.
Pozdrav3. novembar 2007. u 9:38 pm #64796Sioux
UčesnikMislim da se treba ugledati na Rumune.Dobar site i živeti od reklama.Domen .com obavezno i site na engl. jeziku.
3. novembar 2007. u 11:42 pm #64797MladenIsakovic
UčesnikŠta znam, ako misliš da ti tržište bude samo Srbija, onda mislim da se nećeš mnogo usrećiti online trgovinom. Nije kod nas još uvek taj nivo i standard, ljudi ne veruju nikome i ni u šta, ja prvi sigurno još dugo neću kupovati online, bar neću plaćati online. Što se mene tiče, vrh svega za današnje vreme, a ovde, bilo bi da iz prodavnice naručim robu, oni donesu, ja dam keš. Online – ne, osim možda nešto baš jeftino, čisto više da probam, nego zbog stvarne potrebe.
4. novembar 2007. u 11:57 am #64798Žarko Mihajlović
UčesnikSve zavisi od toga šta se prodaje. Dakle slip – šta želiš da prodaješ?
6. novembar 2007. u 2:38 am #64799slip
UčesnikLjudi, hvala za primedbe i predloge. Verujem, kao i vi, da je online trgovina zasada samo na prici ali opet, zasto ne razmisljati na tu stranu. Svrha ove teme je zapravo da vidim na cemu smo, kao drushtvo. U EU, online je ko dobar dan. Kod nas : mrkli mrak — ocigledno. Steta!
Slip
6. novembar 2007. u 3:33 am #64800psy_unix
Učesnik1. Ne gledaj ti nas jer mi smo jedno neobrazovano i nerazvijeno drustvo sto se tice net-a uopste ali nece biti tako jos dugo . (Povrh svega sumljicavi i plasljivi) >:D >:D
2. Ne znam za tacan podatak ali mislim da je oko 70% svetskog novca na netu pa ti vidi . To je definitivno buducnost i sto ranije pocnes ranije ce ti se isplatiti.
3. Zadnji savet – Pocni odmah jer ulaganja su minimalna (osim tvog truda) a dobit moze biti velika.
P.S. Pogotovo jos i ako mislis u Srbiji da prodajes neke halucinogene supstance . >:D 😀 ::)6. novembar 2007. u 9:59 am #64801Anonimni
GostPa nekako mi je ova tema privukla paznju,imao sam licnih iskustava sa on-line kupovinom i u mom slucaju sam vrlo zadovoljan.Moram da napomenem da su to uglavnom bile firme koje su ozbiljne na nasem trzistu,a bilo je i sistnijih placanja on-line.Slazem se sa vecinom da smo prilicno neobrazovano drustvo ( u IT ) , ali i neke skorasnje novotarije tipa mobilnih telefona su bile baba-roga za nas svet, a sad nije nista cudno da vidite bakicu da cucka u tastaturu mob-telefona.Nas usud je siromastvo i sva negativna iskustva od skorijih vremena,pa nije ni cudo sto smo nepoverljivi ,ali definitivno vreme on-line svega i svacega dolazi i o ovaj budzak sveta.
6. novembar 2007. u 4:41 pm #64802Red_Zmaja
UčesnikNaravno da dolazi i sto se pre krene to bolje 🙂
7. novembar 2007. u 9:50 pm #64803slip
UčesnikHmmm! Sad sam i ja poce ozbiljno da razmisljam o svemu ovome. Sto da ne. Dodjavola, i ne koshta puno.
Slip
8. novembar 2007. u 6:23 am #64804tomaja
Glavni majstorHmmm! Sad sam i ja poce ozbiljno da razmisljam o svemu ovome. Sto da ne. Dodjavola, i ne koshta puno.
Slip
Da li baš ne košta mnogo ? Za legalan posao, mogućnost prodaje putem kartica, itd. moraš otvoriti firmu, što i dalje nije jeftino, pogotovo na početku, makar to bio i SZR-STR. Možda je bolje udružiti se sa nekim ko već ima razvijen posao u klasičnom smislu i ponuditi mu saradnju u vidu razvoja online prodaje.
linux4life
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.