Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Offline instalacija
- This topic has 6 одговора, 5 гласова, and was last updated 14 years, 5 months раније by Blast beat.
-
АуторЧланци
-
7. мај 2010. у 5:36 pm #11880k0per.nikУчесник
Pozz svim Archovcima,
koristim Ubuntu vec izvesno vreme i mislim da bi bilo redno da promenim distro i predjem na Arch. O razlozima prelaska ne bih da komentarishem podrobno, recimo da ne zelim da imam posla sa kompanijama… =)
O pacman-u sam chuo samo rechi hvale, ali jos uvek nisam ni pokusavao da instaliram Arch na svojoj mashini. Evo i zasto… trenutno nemam pristup internetu sa svoje mashine i ne znam kada cu imati u skorije vreme. Koja procedura bi bila za offline install? Naravno, zeleo bih NEKO graficko okruzenje, npr. GNOME ili LXDE, tako da me jako interesuje koja je shansa da se GNOME “digne na noge” preko Archa, offline? =)
Pretpostavljam da je u pitanju zametan postupak i da je najpametnije “nabaviti” net, pa pokrenuti instalaciju “nice and easy”, ali posto je “what if” situacija u pitanju, eto… interesuje me koliko je tako nesto zametno?
Unapred hvala!
7. мај 2010. у 8:27 pm #84212АнонимниГостEvo, kao bivši archovac, za početak, dajem ti na uvid mišljenje ( malo bajato, nadam se da je OK ) jednog iskusnijeg archovca:
“Yes, you can but you might find it more trouble than it’s worth.
You’ll need to download any packages you want, plus all their dependencies.
You can install packages locally with:
Code:
pacman -U /path/to/package/package_name-version.pkg.tar.gz
You might be able to set up some kind of local repository and then install from that.”
Mislim da nema potrebe da se prepeva sa angleskog, prosto i jasno je i ovako.
Prilično obeshrabrujuće!
7. мај 2010. у 8:28 pm #84213Blast beatУчесникMozda ti je najbolje resenje da stavis KahelOS, tj. Arch sa “ugradjenim” GNOME-om. Ako hoces da ipak stavis cist Arch, trebao bi da skines puno paketa sa puno zavisnosti. Recimo da na drugom kompu sa netom instaliras Arch(bez grafickog okruzenja), uradis update i celu instalaciju i zatim pacmanov cache kopiras na svoj komp gde si vec instalirao Arch. Jedino sto ne znam da li bi moglo zbog update-a repozitorijuma, ali neko od vise iskusnijih ce ti odgovoriti.
7. мај 2010. у 10:07 pm #84214DrLove73УчесникU prevodu:
Nadjes prijatelja koji ima brz net i voli pivo, dogovoris seansu, kupis par flajki, komp pod misku i juris….8. мај 2010. у 9:16 am #84215MoneoУчесникNe isplati se cimaza
Kod Arch-a se softver u repoima azurira skoro pa na dnevnom nivou pa se moze desiti da kada skines sve sto ti treba neki paket krene da prijavljuje kako ti nedostaje ovaj ili onaj lyb jer je u medjuvremenu osvezen paket
Ajde jos i to ali zavisnosti ces morati rucno da ganjas tj skidas sve ponasob ako hoces da pravis offline repo sto je po meni prevelika cimaza
Ako vec hoces nesto slicno na Arch fazon, skini lepo Slackware – on na dvd-u dolazi sa prilicno dosta softvera a fura slicnu filozofiju kao i Arch a uskoro bi trebala da izadje i nova verzija koja ce imati prilicno svez softver a tu ti je i Debian Lenny koji dolazi na cini mi se 4 dvd-a sem sto je kod njega softver nesto matoriji 😉8. мај 2010. у 11:27 am #84216atomicУчесник@Blast beat
Deluje mi interesantno ovaj KahelOS. Možda ću ga probati uskoro. Jesi li ti koristio ovaj distro? Zanima me kako je odrađen font rendering?9. мај 2010. у 4:49 pm #84217Blast beatУчесникNisam ga probao. Skinuo sam ga pre neki dan, ali posto on nije live CD nisam ga probao, nemam mesta na hardu. Skini ga, nista te ne kosta da probas.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.