Pa ni ja nisam siguran kako. Trazim nešto što odskače od uobičajenih distribucija ( sve novije i novije verzije i ništa više ). Ovo je, ipak, neka vrsta hibrida – Ubuntu, tj, Debian sa uplivom sasvim različitog OS ( Zeta, tj. njegov tatko BeOS ). Zna se da je BeOS moja stara simpatija……
Interesantan je, takođe, projekat “Indiana”, Open Solaris sa novim Gnome “on the Top”! Ja sam ga probao ali, na žalost, nisam uspeo da primoram ADSL da proradi, što mi pokvari radost!
Sa Zebuntu skrenusmo na Open Solaris. Pre dva dana probah SchilliX 0.6.3, live DVD. Dosta je tezak za saradnju, na desktopu dobijam samo 2 kom xterm, jos jedan terminal i sat., i kada sam video koliko je sati ja odustao od daljeg cackanja i izbrisao ga!
Za ljubitelje ove ( Ubuntu ) distribucije dobra vest: nesto sasvim novo – Ubuntu sa Zeta (BeOS ) aplikacijama! Za sada u Beta fazi ali radi…. Posle neuspelog ( ne znam razlog ) preuzimanja iso od cca 700 Mb, preuzeo sam mini iso, oko 100 Mb. Unutra Puppy linux sa uplivom Zeta OS! Vrlo simpaticno i, nakon konfigurisanja ADSL sve radi glatko. To su prvi utisci. Sledi ponovno preuzimanje ISO fajla od cca 1Gb ( Taze, od juce )…