Početak›Форуми›Linuks distribucije›Ubuntu,Mint,…›Odg: UBUNTU 8.10 – 100% CPU usage
- This topic has 12 odgovora, 8 glasova, and was last updated 14 years, 9 months ranije by
marelli.
-
AutorČlanci
-
28. novembra 2008. u 9:42 pm #10570
LINUSER
UčesnikJedne noći dok sam snimao muziku (streamripper), primetio sam da je računar bučniji nego što sam navikao. Sledećeg jutra sam video da je procesor sve vreme bio opterećen 100%. Pretragom interneta
nisam naišao na isti problem, ali vidim da vrlo visoko opterećenje procesora postoji i ukorišćenju nekih
drugih aplikacija.29. novembra 2008. u 12:14 am #74197dukenukem_4d
UčesnikДешава се да се ублокира фирефокс или други броусер
на флеш анимацији или нечему другом
а био је још неки проб ,на убунту форуму ,не могу да се сетим тренутно
обично по рестарту фајерфокса се спусти на нормалу29. novembra 2008. u 10:35 am #74198zh^eee
UčesnikDesilo se i meni pre neki dan. Sa Operom.
29. novembra 2008. u 10:54 am #74199marelli
UčesnikJel si mozda pogledao u top-u koji proces ti uzima najvise procesorskog vremena?
29. novembra 2008. u 12:02 pm #74200LINUSER
UčesnikNe. Nisam hteo da držim na mašini sistem koji me je definitivno razočarao. Jedno vreme sam koristio Fedoru 9 (koja je bila jedna od “najbugovitijih” verzija u početku), ali koja su dugo sređivali i sad je OK.
Poslednjih dana koristim Fedoru 10.29. novembra 2008. u 1:32 pm #74201worky
UčesnikI meni se desilo sa Operom cak i posle zatvaranja browsera da neki plugin opterecuje procesor,
i onda se vidi posle nekog vremena kako temperatura procesora raste.Jedno od resenja je i ova skripta koja se stavi negde na putanji moze /usr/local/bin
pod nekim kracim imenom naprimer samo jedno slovo,onda se samo jednim pritiskom
tastera u konzoli zasigurno ubiju svi procesi tog browsera.Ovde je dato za Firefox a za Operu treba promeniti u op[e]ra
[code]#!/bin/bash
ID=`ps awwx | grep -w ‘fire[f]ox’ | awk ‘{print $1}’`
if [ ! -n “$ID” ]; then
echo “not running”
else
kill $ID
echo “Browser killed”
fi
exit 0
[/code]30. novembra 2008. u 5:45 am #74202worky
UčesnikJoš lakše relativno se može izvršavati šell skripta i to preko ShortCut-a na tastaturi.To se podesi na KDE-u
u KDE Menu Editoru, a i u Gnome može slično.
Treba samo dadati u meni editoru novu aplikaciju tj. tu novu skriptu i putanju do nje i odrediti
shortcut tastere za pokretanje.14. februara 2009. u 10:36 pm #74203svrbin
UčesnikUh ljudi, sasvim slučajno instalirah ovo čudo – i ostadoh bez texta…
Nemam ja nikakvih problema sa ubuntuom, naprotiv – ovo čudo samo radi – ko u reklami, “sipaš i ne misliš”.
Iz cuga je instalirao sve, ali sam se zabezeknuo kada je prijavio da je štampač instaliran sekund nakon što sam ga uključio…
Kod wina se okozim dok ga instaliram…
Nikada ga dosad nisam probao, jesam kubuntu u par navrata, ali nije išlo, dok verzija sa gnome – luduje!
Inače sam slekverovac pa mi ne prija kada se nešto vuče ko prebijeno i ne radi brzo – ubuntu sasvim zadovoljavajuće štrika.
Još mi uključi i one kerefeke desktop efekte, a paketi se instaliraju duplim klikom…
Ja sam zgranut.14. februara 2009. u 10:52 pm #74204marelli
UčesnikMislim da negde mozes da nadjes kako da se instalira i ogoljeni Ubuntu, mislim da bi tada bio malo brzi, ali da me ubijes bendz pressom ne mogu da se setim gde, i ja sam se neko vreme mandao sa njim, kao sto ti rece sve radi kao podmazano i na klik, mada malkice presporo. Mnogo je lak, mislim sve ide na klik i to, pa sam ga se zbog toga i manuo, nekako me ulenji, nije geek, kako bih reko :biggrin:, ali ako to nekome nesmeta OK …. inace je stvarno Ubuntu OK i ne geek he he he …. :biggrin:
E da, koji Ubuntu si instalirao, bas 8.10 ili neku 9.04 alfu … ?
14. februara 2009. u 11:08 pm #74205na12
UčesnikJedini veci problem je flash na x86_64
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.