Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Odg: Podesavanja za ACTIONTEC usb ADSL modem (prakticna primena)
- This topic has 42 одговора, 4 гласа, and was last updated 18 years, 8 months раније by
sysctl.
-
АуторЧланци
-
23. новембар 2007. у 12:18 pm #65184
Beagle
Учесник@dukenukem4d
Mozes li malo detaljnije da objasnish shta da uradim,nisam te razumeo 🙁P.S. Mislim da sam skontao u cemu je problem. Kada resetujem kubuntu ja ne mogu da uspostavim konekciju, jer modem ostanne ulogovan na njihovom serveru! Probao sam da chupam kabl, poff komandu, ali veza ostane zaglavljena. Tada ni iz win-a ne mogu da startujem konekciju i jedino moze da pomogne tehnichka podrshka, tj. da me oni izloguju.
23. новембар 2007. у 7:19 pm #65185dukenukem_4d
Учесникhm, ostane ulogovan ???
to onda pppoeconf verovatno ne pravi dobro login/logoff postupak kad ide preko njega podesavanjeskines ovaj pppoe_3.8-3_i386.deb.zip i promenis mu extenziju (obrises .zip samo)
(ili ako si vec nasao na drugom mestu isti ovaj,on je iz universe repoa na ubuntu )
instaliras ga iz ovog .deb (kliknes ili desni klik ,itd)
on te pita da li da zadrzi postojeci /etc/ppp/peers/dsl-provider ili da ga prebrise
i tu kazes da ga prebrise
zatim probaj prvo
[blue]sudo pppoe-setup[/blue]
ako javi gresku tipa : ne mogu da nadjem /etc/ppp/pppoe.conf
onda,napravi u /home/~tvoje_ime~/ datoteku, praznu sa imenom pppoe.conf ,pa onda
[blue]sudo cp /home/~tvoje_ime~/pppoe.conf /etc/ppp/pppoe.conf[/blue]
[blue]sudo pppoe-setup[/blue]
(ovde uneses potrebne parametre, username@provider ,lozinku ,dns adrese ,firewall STANDALONE itd pa )
e sad NE kucas pppooe-start vec treba da se modifikuje u editoru ,kao root sledeca
datoteka : /etc/ppp/peers/dsl-provider
umesto eth0 treba da se napise dsl0 u redu koji glasi:
pty “/usr/sbin/pppoe -I dsl0 -T 80 -m 1452”
i da se u njoj na kraju doda
user “username@provider”
*znaci ovo je tvoje korisnicko ime i provider ,ne bukvalno da pises username
i onda
[blue]pon dsl-provider[/blue]
[blue]poff[/blue] (za prekid konekcije /logoff)
valjda je tako bilo ,probacu jos neki put da li je dobar postupak ,ako zna neko jednostavnije ,neka kaze
(ili neka pozove svadba-megafon tuturutututuutuu,sorry za off)23. новембар 2007. у 8:14 pm #65186Beagle
УчесникProbacu sad, mada mogu ti reci da sam vrlo blizak kupovini rooter-a, i da reshim sebe bede jednom za svagda 🙂
PS. jel moze ko da mi preporuchi solidan rooter-modem, a da ne koshta mnogo?
23. новембар 2007. у 8:48 pm #65187dukenukem_4d
Учесникma ovo na ubuntu nesto zeza
da podignes sad pclos live cd za 5 min si na netu out-of-the-box
(ima vec ndiswrapper 1.41 i pppoe-setup)mada, ono, ruter je ruter…
23. новембар 2007. у 9:00 pm #65188Beagle
УчесникImao sam taj PCLOS i pravio mi je puno problema, prosto je sam odbijao da se podigne. Znachi instaliram ga, radi, posle dva dana ne, iako ga niko nije dirao 🙁
Elem, sad sam probao ovo i utvrdio da ne mogu da instaliram paket :biggrin: probao sam iz konzole sa ./go (naravno poshto sam raspakovao arhivu), pa kad nije uspelo i manuelnu instalaciju i otkrio da mi fali nekakav C kompajler (valjda g++). Dizem ruke od ovoga, za dan-dva cu kupiti ruter i O0
23. новембар 2007. у 9:39 pm #65189dukenukem_4d
Учесникsto da ga raspakujes ???
samo da mu se promeni extenzija pa
sudo dpkg -i pppoe_3.8-3_i386.deb23. новембар 2007. у 9:45 pm #65190Beagle
УчесникProbao sam tako al nece, nije hteo ni iz KDE-a, samo se ugasi onaj debi mendazer 🙁 a kad probam peshaka, zali se kompajler. Muchi me to nepostojanje bilo kakvog neta, ne mogu da skidam repoe koji mi trebaju >:(
23. новембар 2007. у 9:46 pm #65191Beagle
УчесникPS naravno promenio sam extenziju 🙂
23. новембар 2007. у 10:15 pm #65192dukenukem_4d
Учесник]$ md5sum Desktop/pppoe_3.8-3_i386.deb
5da7dd4237b400e8668a799f43cbdc8b Desktop/pppoe_3.8-3_i386.debako mu je ovaj md5 ,jedino da je los download
http://packages.ubuntu.com/gutsy/net/pppoe
to je za 7.10 jel tako ,nije 7.04za 7.04 je ovde
http://packages.ubuntu.com/feisty/net/pppoe23. новембар 2007. у 10:20 pm #65193Beagle
УчесникDa gutsy gibbon 7.10 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.