Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Odg: par ideja vezanih za poboljsanje linux zajednice u Srbiji
- This topic has 63 odgovora, 17 glasova, and was last updated 17 years, 11 months ranije by
djuradj.
-
AutorČlanci
-
20. jun 2008. u 11:45 am #70733
foxbunny
UčesnikEvo, za ljubitelje piletine doradjena verzija bez plave pozadine:
@djuradj:
Nemoj da kodiras layout rucno. Uzmi YUI CSS framework i resice ti 100% problema oko cross-browser layouta.21. jun 2008. u 11:11 am #70734djuradj
UčesnikSto se tice Yui frameworka:
ja sam definisao sve u css-u na isti nacin kao sto je to i definsano u Yui-u pa ne bih to da menjam 😉btw shoot sajta #2 (light verzija sa ispravljenim slovima (čćžšđ se koriste) i sa novim (i trenutno jedinim logom)):
http://jakonj.blogspot.com/2008/06/blog-post_21.htmlbtw pala mi je na pamet jedna ideja:
tux koji se seta poljem i sakuplja rss ikonice u korpu… videcu mogu li tako nesto da uradim (to bi bila 200-300x60px slika).22. jun 2008. u 7:43 am #70735urosevic
UčesnikAla si se naložio na štraftice 😀 Ako će ih već biti, skloni ih sa polja na kojima je tekst, neka ostanu samo u pozadini. Ovako neko sklon epileptičnim napadima lako može da dobije napad čitajući vesti sa portala 😉
Sledeća vizuelna zamerka, „mečići“ za navođenje stavki preve preveliko uvlačenje pa sa leve strane veza ima previše praznog prostora, dok je sa desne strane (do ivice polja koje nosi sakupljene vesti sa jednog sajta) premalo prostora.
E, tekst o zaštiti prava – ako će tekstovi biti skupljeni sa drugih sajtova agregacijom, zašto bi se onda navodio kao izvor agregator a ne izvorni sajt? Mislite o tome 😉
22. jun 2008. u 10:47 am #70736djuradj
UčesnikPa sa strafticama izgleda fensi 😛
btw mecici su delo joomla modula za dovlacenje externih feedova. Videcu ima li resenja tom problemu.
A text: nisam ja to dobro napisao. Pod
“tekstovi sa ovog sajta se mogu upotrebljavati uz obavezno navođenje izvora ”
sam hteo reci da se navode linkovi maticnih sajtova medjutim ja sam to jako lose napisao (sto mi ti upravo potvrdjujes). Agregacioni sajt ne bi trebalo uopste da se navodi (nema potrebe) ali to cu vec da sredim nekako (dajte predloge za bolji text :>)22. jun 2008. u 6:10 pm #70737foxbunny
Učesnik„mečići“
metkici
23. jun 2008. u 4:46 am #70738urosevic
Učesnik@đurađ: znam da taj problem pravi Džumla CSS, zato njega treba išamarati i reći mu da se ul li ne uvlači toliko.
@lukavi zeko: Pa „mečići“ baš zvuče feMsi 😀 A i šta si ti to napisao: metkici, metkići ili metkiči? 😀23. jun 2008. u 9:03 am #70739foxbunny
UčesnikMetkiči, naravno 🙂
Nego, ja krenuo da tražim medvede koji pokazuju put. Kad ono, nema ništa.
23. jun 2008. u 9:56 am #70740urosevic
UčesnikPa nisu to MEDVEDI nego male mede medenjaci!
Auuu, kakav of-topik… nije ga odavno bilo 😀
25. jun 2008. u 10:46 am #70741djuradj
UčesnikOk sada mi je zaista potrebna pomoć. Dakle sajt je urađen na sledeći način:
1¸ Svi rss fidovi su ubačeni preko modula (postoji modul za dovlačenje besti sa drugih sajtova)¸
2¸ Sajt po svojoj konstrukciji ima definisana polja: user1, user2, user3, user4, header, footer i left. U prva 4 se nalaze feed vesti i info linija¸ heder i futer su logični jel? Left polje služi za glavni sadržaj (obratite pažnju na to da nema kontenta budući da sam smatrao da je nepotreban)¸
3¸ Kompletan sajt se oslanja na module i to je zapravo najbitnije (zbog tih modula sam i izabrao džomlu)¸ Ostatak sajta je odrađen preko “custom html” modula¸ Kontam da to nije najsrećnije rešenje međutim meni je to najlakše (mnogo lakše nego da se drndam sa opcijama za članke u džomli) a i najviše mogu da dobijem tako (u kombinaciji sa java skriptom) budući da je html jakooooooooooo lagan za korišćenje (slične tagove svakodnevno koristimo u postovima na raznim forumima)¸To je sve sto je bitno¸ Ono što meni treba jeste sledeće:
1¸ Pre uključivanja bloga/projekta/vesti je potrebno pročitati neke uslove sajta¸ Nešto tipa “nema kopiranja ukoliko se ne navede originalni izvor¸¸¸”¸ Evo šta sam ja sklepao do sada:[code]Pre nego što nastavite potrebno je da se složite sa uslovima sajta:
* Ovaj sajt je zadužen za prenošenje informacija sa drugih sajtova. Samim tim to znači da autori tekstova nisu vlasnici sajta.
* Svi tekstovi sa ovog sajta se mogu dalje širiti uz navodjenje originalnog izvora vesti (dakle ne ovog sajta već sajta koji je objavio vest).Ako se slažete sa uslovima molimo vas da nastavite registraciju![/code]
Cilj je da se navede i da se stavi do znanja da sajt samo sakuplja vesti¸ jedino ograničenje jeste to da se prilikom kopiranja vesti mora navesti originalan izvor (dakle ne ovaj sajt već sajt sa kojeg smo mi preuzeli vest)¸ Kada se klikne na “nastavi” onde se preko java skripte otvara forma u kojoj je potrebno uneti sve informacije i one će biti poslate na mail i to je to¸ Na dhu će biti link za proveru fida (Feedburner i još neki sajt).
dalje, na info/kontakt strani piše sledeće:
[code]
Info o sajtu
Ovaj sajt je projekat koji za cilj ima virtuelno spajanje svih linuks zajednica u Srbiji.
Spajanje nema za cilj remećenje ili gubljenje identiteta drugih sajtova već omogućavanje lakšeg pristupa novostima i aktivnostima koje su aktivne u linuks zajednici u Srbiji
bla bla bla truć…Želimo da se zahvalimo ljudima bez kojih ovaj projekat ne bi uspeo. Takođe želimo da se zahvalimo za… bla bla bla
Kontakt
Ukoliko imate pitanja vezana za projekat možete nas kontaktirati putem sledece mail adrese:
[email protected]Ukoliko imate pitanja i predloge vezane za dizajn sajta možete kontaktirati našeg webmastera putem sledećeg maila:
[email protected][/code]Šta tu staviti još? Podrazumeva se da će biti navedeni, imenom i prezimenom, svi ljudi koji su pomogli razvoj i nastanak sajta, biće tu jedna specijalna pohvala (videćete već zašto) u par redova i to je to¸ Šta još staviti?
Help pliz
28. jun 2008. u 3:20 pm #70742djuradj
UčesnikOk 85% sajta je odrađeno. Novi logo, novi dizajn i novo ime. Ček aut:
http://jakonj.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.