Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Odg: Odlazak Linux korisnika na MS Sinergiju 07 ?
- This topic has 9 одговора, 8 гласова, and was last updated 18 years, 11 months раније by
BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
19. септембар 2007. у 6:02 am #9246
brudjuz
УчесникZaista sam pobornik Open Source filozofije i aktivni korisnik Linuxa. (Ubuntu)
I sad se pitam, da li je poseta Microsoft Sinergiji svrsishodna ?
Za mene je to samo mogucnost da vidim sta se desava u na onoj strani.
Ponekad mi njihovi hvalospevi dodju smesni.
19. септембар 2007. у 7:25 am #62318velial
УчесникNije lose cuti sta se prica u suparnickom taboru, ako nista drugo ume da bude komicno. >:D
19. септембар 2007. у 12:17 pm #62319debelizmaj
УчесникZastyo da ne??? Ma koliko ti voleo Open source i drugare microsoft je jedna od vodecih kompanija i nikako ti nece shkoditi da odes tamo…glupo je gledati to na nacin, e pa necu da odem pa nek crknu…
Znate da se ranije na bogosloviji izucavao marksizam….19. септембар 2007. у 4:47 pm #62320LYb
УчесникTo za marksizam… Ne bih rekao da je to bila zelja da se upozna protivnicki tabor, vec uslov protivnickog tabora da bi ti dozvolilo da uopste izucavas bilo sta 😉
19. септембар 2007. у 9:43 pm #62321marelli
УчесникSta ima lose ako se ode.
Mozda i moze nesto da se nauci.Ko zna.Hahahah… :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:A ovo za marksizam i popove,to moramo da pitamo nekog popa,i to starog nekog iz tog doba,pa da vidimo sta su mislili crveni….. 😀
Jel ima neko popce na forumu? :biggrin:19. септембар 2007. у 10:57 pm #62322BrokeBody
УчесникVoleo bih da odem tamo. Do sada su uvek dolazile poznate licnosti iz USA i Evrope, i drzali kvalitetna predavanja.
Ipak, 20+k za 3-4 dana ovakvog dogadjanja je i dalje puno za moj dzep, ali bice bolje.
20. септембар 2007. у 1:42 am #62323Mr_Pingvin
УчесникJa sam bio pre 3 godine preko faksa i nismo ništa plaćali osim puta. A posle su se nekako iskvarili. Tada je naš fakultet dobio licence za XP, Office 2000, Visual Studio 6 i još neke stvarčice tako da smo po povratku imali gomilu legalnog softvera što i nije bio tako loš marketing. Naravno i predavanja su bila baš zanimljiva, bar meni pošto sam bio prilično naložen na MS tehnologije. Posle su počeli nešto da umišljaju i nisu više puštali obične smtrnike, a sad ne znam kakva je situacija. Uglavnom ako možeš idi, ja bih išao da je jeftinije.
20. септембар 2007. у 2:21 am #62324BrokeBody
УчесникPosle su počeli nešto da umišljaju i nisu više puštali obične smtrnike, a sad ne znam kakva je situacija. Uglavnom ako možeš idi, ja bih išao da je jeftinije.
Pa da je cheap ili besplatno, zamisli na sta bi licilo onda. Uostalom, bitniji su im njihovi partneri, pa tek onda firme (koje nisu poslovni partner) i pojedinci koji koriste njihova resenja.
Svidja mi se njihov program :), mada, jos nikad nisam bio. 🙁
20. септембар 2007. у 9:17 am #62325Časlav Ilić
Учесникbrudjuz, idi, nemoj slučajno da propustiš ako ti se već ukazala mogućnost da to bude za džabe. Kao što reče, to je fina prilika da vidiš šta ima s onu stranu ogledala, na šta se stavljaju težišta i kako se ophodi. Jedino ti savetujem da ne postavljaš nikakva pitanja van čisto sitnih tehničkih detalja, već da ih što više slušaš i posmatraš.
Ja sam tako, na primer, bio na jednom predavanju/radionici o patentima, ne posebice softverskim već uopšteno, prema zakonima Evropske zajednice. Nije bila u pitanju nikakva rasprava pro/kontra patenata, već čisto tehničko predavanje: šta su patenti, kako, zašto i za šta se izdaju, s vežbama „napišite svoj patent“ i slično. Praktični deo je vodio neki patentni advokat, iz kancelarije specijalizovane za arbitražu patenata na evropskom nivou. Reći ću samo ovo: na tu radionicu sam otišao sa izvesnim rezervama prema patentima (softverskim malo više nego drugim), a izašao zelen u licu, sa zaključkom da su svi patenti, softverski ili kakvi drugi, zlo kojeg se moramo braniti…
20. септембар 2007. у 12:57 pm #62326BrokeBody
Учесникna tu radionicu sam otišao sa izvesnim rezervama prema patentima (softverskim malo više nego drugim), a izašao zelen u licu, sa zaključkom da su svi patenti, softverski ili kakvi drugi, zlo kojeg se moramo braniti…
Zvuci primamljivo. 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.