Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Predlozi i pitanja › Odg: Nov(i) moderator(i)
- This topic has 172 odgovora, 26 glasova, and was last updated 19 years, 1 month ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
24. jul 2007. u 8:23 pm #57674
tomaja
Glavni majstorSlazem se sa ovim, Tomo.
Ja nisam za to da se svaka diskusija gusi opomenama posle jedne recenice offtopica, ali nekog reda mora da postoji. Jednostavno se previse teme otrgne kontroli i zavrsi pljuvanjem po clanovima. Mozda bi trebalo takve stvari malo bolje regulisati.Pa u principu bi to trebalo da funkcioniše na taj način i uglavnom jeste tako, ali se sa vremena na vreme stvari pogoršaju.Svakako ću napisati pravila ponašanja koja će se morati prihvatiti pri registraciji, ali bih voleo da bude reakcija starijih članova foruma koji će ukazati novopridošlom korisniku gde greši. Mislim, ne kažem da ih nema, već samo da treba da ih bude stalno i još više.
linux4life
24. jul 2007. u 9:32 pm #57675LYb
UčesnikTo bi bilo super, samo da taj stariji clan foruma ne bude napusen od strane mladjeg prilikom pokusaja da mu ukaze na nesto. Imali smo i jedan takav slucaj nedavno 😉
Nisu problem clanovi mladi po stazu vec po godinama – ne prozivam nikoga ovim – ali imali smo dva slucaja da rade hormoni, klince koji, kako neki rekose, nemaju ni osnovnu kucnu kulturu, a kamo li nesto od netiquette.
Normalan covek, ako je iole normalan, kada ti pvi put udje u kucu kaze
– “Dobar dan, ja sam taj i taj”,
a ne
– “U jebote, daj nesto da jedem. Sta? NEMA?! Pa kakva je ovo kuca, bre, ja hocu da jedem, insistiram!”25. jul 2007. u 5:32 am #57676velial
UčesnikPo pitanju off topica, meni licno ne smeta. Ali ako je neko trazio konkretnu pomoc oko nekog problema mislim da u takvim slucajevima treba davati konkretno resenje, pa kad se problem resi onda idite u off topic kolko god ocete. Sto se tice uopstenih tema Win/lin bili/rms i slicno mislim da tu nema poente drzati se striktno teme to su po meni stvari koje vise sluze razgovora radi i niko tu ne ocekuje da bude prosvetljen.
25. jul 2007. u 7:52 am #57677dejanium
Učesnikau, sta se sve izdesavalo! zamalo da propadne nasa mala anarho-liberalna zajednica :biggrin:
do sada smo se naucili samokontroli i ne secam se kad je ovde bilo potrebe za intervencijama administratora ili moderatora do i od pojave onog nesretnog trola zvanog longhorn i ovog sad. zrelije novajlije, po godinama, brzo se uklope u sistem tako da sve prodje bez vecih potresa i teskih reci.
dobro je da je ovaj slucaj zakljucen.
ne ponasaj se kao da te “mrze nastavnici”, a razredni te ne razume :'(
dobio si svo nase vreme i strpljenje, pomazu ti ljudi koji imaju mnogo vece obaveze nego sto je tvoje pikanje lopte s ortacima iz kraja, a ti pljujes (najblaze sto mogu napisati) na sve to >:( i psujes pride 😮
cak si i jutros dobio odgovor na svoje pitanje pored svega sto si napravio. razmisli malo.ovo su neka pravila za moderatore sa stranih foruma, vidi da li se prepoznajes u nekom od njih?
– Always try to be polite.
– Be helpful. And make this a warm and welcoming place.
– Provide detailed solutions if you know about problems for the users.
– Don’t think you are GOD.
– Try to reply to new members’ posts
– Be friendly and helpful to all members
– Being a mod is not a status symbol, its a responsibilityja te ne vidim, sacekaj da uzmem mikroskop. ne, ne, pa onda nista … 🙁
25. jul 2007. u 8:26 am #57678psy_unix
UčesnikLjudi molim vas .
Pa necete valjda da dozvolite da ova glupost ode u klub 100 sa postovima
Toma je resio problem i nastavljamo dalje . Ne bi trebalo da se ponoviP.S. Da je svako od nas uzeo po jedan mali text i upustvo da prevede umesto ovolikih postova imali bi nesto iza sebe O0
PozzzMolim bez odgovora ili ode u klub 1000 , hehehhe , salim se , naravno
25. jul 2007. u 8:34 am #57679nowave
UčesnikKlub 100?! Klub 1000?! ???
25. jul 2007. u 8:46 am #57680foxbunny
UčesnikE, pa ovako.
Posto se pominju pravila za forum, ja bih vam skrenuo paznju na topic u odeljku za pocetnike u kome sam dao kao neki FAQ. To je za pocetnike, pa ono, ne odnosi se (mozda) na sve ostale. Ali bacite pogled.
http://www.linuxo.net/component/option,com_smf/Itemid,82/topic,7508.0/
Naravno, nemam nista vise da dodam, posto je izgleda skoro sve receno. 😉
25. jul 2007. u 9:08 am #57681GoranSTX
UčesnikDa lockujem onda?
25. jul 2007. u 9:23 am #57682nowave
UčesnikLock it up!
25. jul 2007. u 9:26 am #57683psy_unix
UčesnikDefinitivno O0 O0 O0
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.