Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Odg: Nero Linux 3
- This topic has 23 odgovora, 12 glasova, and was last updated 19 years, 1 month ranije by
worky.
-
AutorČlanci
-
25. maj 2007. u 6:26 pm #8640
kosmi
UčesnikKonačno je izašla 3.0.0.0 verzija NEROa sa GTK2 interfejsom, podrškom za Blu-ray i HD-DVD diskove, ALSA zvukom… ukratko ista funkcionalnost kao Burning ROM 7 za Windows. Cena je usled svega ovoga malo skočila, ali i dalje imate jedan mesec probe, pa ko voli – nek´ izvoli.
25. maj 2007. u 6:48 pm #54714popac
UčesnikLepa novost. Doduše, još uvek se uzdam u libburn i brasero kao besplatne alatke. Za sada libburn+brasero lepo žvaće obične diskove na laptopetu, ali nisam uspeo da narežem DVD mojim Soni rezačem.
25. maj 2007. u 7:28 pm #54715kosmi
UčesnikKod mene isti slučaj. Trenutno imam SONY AW-G170A rezač koji neće da reže DVDove sa libburn+brasero, dok sa cdrecord/mkisofs(wodim)+brasero radi besprekorno, pa to trenutno i koristim. Novi NERO jeste lepa vest, full izdanje i GTK2, pa nisam mogao da odolim, ako ništa drugo rekoh makar da javim, iako ga ne koristim.
25. maj 2007. u 9:20 pm #54716Žarko Mihajlović
UčesnikUporedni test, Neron i K3B
Dakle, preuzeo sam Nerona za Linuks u verziji 3, i mogu reći da je K3B zaista bolji. Napravio sam mali uporedni test, i Neron ima tri velika minusa:
– Nije lokalizovan, za razliku od K3B;
– Blokira se na kratko dok se učitava ubačen disk (isto kao i u Vin), za razliku od K3B;
– Ima glupo ograničenje dužine naslova diska (label), za razliku od K3B.Prva slika pokazuje kako prozor Nerona izgleda dok se učitava disk po ubacivanju u čitač/pisač:

http://img339.imageshack.us/img339/9136/snimak2am6.pngOvako izgleda K3B dok uređaj učitava disk:

http://img442.imageshack.us/img442/1889/snimak4sa1.pngDalje, nepotrebno skraćenje dužine naslova diska je prilično glupa stvar. Takvo ograničenje postoji u Prozorima, pa i Neron za prozore ograničava, ali bi Neron za Linuks trebalo da ima duže naslove. Evo, disk snimljen sa K3B (“Napravi pauzu, uzmi Bekap”):

http://img239.imageshack.us/img239/7639/snimak3tl4.pngOvako izgleda snimljen uz pomoć Nerona za Linuks (“Napravi pauzu, u”):

http://img239.imageshack.us/img239/2963/snimak1ll8.pngSve u svemu, K3B je i dalje moj favorit, naročito nakon uporednog testa koji sam sad na brzinu sproveo. Cena od 25 dolara koliko košta Neron za Linuks, nije opravdana po mojim kriterijumima (ako u obzir uzmemo konkurentski K3B koji je em besplatan em slobodan).
PS
Što ste sredili forum da smanjuje slike?! Ovako, molim da kliknete na link ispod svake slike ako želite da vidite pravu veličinu. Izvinjavam se, ali forum automatski smanjuje slike iz razloga poznatog samo vebmasteru…25. maj 2007. u 11:05 pm #54717kosmi
UčesnikProveri negde u NEROu dal´ postoji opcija za produženje naziva diska, siguran sam da je ima. Sećam se da je Brasero ranije imao problem sličan ovom kod NEROa sa učitavanjem diska kad se GUI na trenutak smrzne, bilo je nešto do device-mappera i vrlo je brzo ta greška otklonjena… videćemo koliko će se brzo to desiti kod NEROa.
Mane: nema javno dostupnog koda, ima cenu i vrlo je nerazumljiv za rad (serbs) :biggrin:.
26. maj 2007. u 5:03 am #54718tomaja
Glavni majstor@Ladan ko Zmija
Zamisli kako bi izgledla stranica na kojoj se prikazuju slike velicine 1067×835 a sama je optimizovana za 800×600 ? Postavljanje linkova je sasvim ok.P.S.
Po meni jedna od glavnih prednosti k3b -a je svakako što on predstavlja OpenSource softver što sa sobom povlači gomilu prednosti uključujući i cenu.linux4life
26. maj 2007. u 6:51 am #54719Guster
UčesnikStarije verzije su bile besplatne ako imaš legalni Nero za Windows. Prihvatao je Win serijski broj. Je li i dalje tako?
26. maj 2007. u 3:53 pm #54720popac
UčesnikMislim da se nero sad definitivno plaća, i da nema fore da se uzme seriski sa pendžera.
K3B je postao pretrpan nepotrebnim glupostima, i ima ih sve više i više, dok brasero s druge strane deluje dosta jednostavno, funkcionalno i cakano. Ne može se meriti funkcionalnost jer je u pitanju mnogo duži period razvoja K3B-a u odnosu na Brasero, ali…
27. maj 2007. u 4:30 am #54721worky
UčesnikMislim da moze da se obnavlaj trajal period ako se obrisu conf fajlovi:
[code]rm -rf .nero[/code]29. maj 2007. u 8:10 pm #54722miodragz
UčesnikJa imam ovaj Nero 3 sa sve serijalom i sve radi mnogo su ga odradili od verzije 2 O0
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.