Znam za Hurd, ali takodje znam da i posle 20 godina on i dalje ne radi posao, ne?
[/quote]
Pretpostavljam da si zbog smajlija u mom prethodnom postu shvatio moju ironičnost po pitanju Hurd-a koji radi, al u ku*cu 😎
A sto bi neko pravio nesto sto je vec napravljeno ? Sto Linus ,kad je takav superheroj,ne napravi tih 80% programa koje je napravio FSF ? Onda sa punim pravom sistem moze da nazove samo Linux.
Bilo bi zanimljivo videti taj OS.Dok to ne uradi morace da se pomiri sa cinjenicom da nije jedini zasluzan za postojanje GNU/Linuxa,a to mu ocigledno mnogo smeta.Nije mi samo jasno zasto ?
Niko ovde ne nipodaštava GNU softver, i tačno je da je Linux bez GNU-a samo kernel. Mi se samo malo sprdamo na račun nipodaštavanja Torvaldsa i razmišljanjima tipa “Bog na nebu, RMS na Zemlji”
Samo dali ste previše kernelu ako mislite na kvantitet, a ako mislite na značaj jezgra u odnosu na prateći sofver …jedan bez drugog ne ide.I opet bespredmetna rasprava.Solaris je verovatno bolji ali ipak neverujem da će zajebati Linux zbog već zauzete pozicije.
Pa ko zna, budući da su Sun-ovci prebacili Solaris na GPL, imaju na izvol’te sve od GPL softvera, tako da je moguće, ako to žele (a pare imaju) da budu jak konkurent Linuxu na desktopu, pa možda i dalje. Dobro, to se ne može desiti preko noći, ali u nekoj bližoj budućnosti – ko zna.
A i ne bi bilo loše, Solaris je ipak pravi Unix 😉