Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Odg: Inkscape je postao “svinja” (iz serije o svinjama)
- This topic has 43 odgovora, 6 glasova, and was last updated 19 years ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
22. avgust 2007. u 5:19 pm #60365
tomaja
Glavni majstorKuda idu divlje svinje ? … tamo gde ima dovoljno memorije 😉
Ruku na srce ipak se radi o specifičnom programu koji naravno jede memoriju ali koji, sličan njemu, ne jede ? Upravo sam danas radi na ACAD falovima koji imaju oko 300-500 MB sa xref-ovima i, verovatno se pitate kako je završilo ? Nikako, ACAD je pučknuo iako mašina ima 2GB RAM-a HT i solidan Prescot (3.4 GHz). Dakle šta je u pitanju ? Bug u AutoCAD-u.linux4life
23. avgust 2007. u 7:13 am #60366foxbunny
UčesnikDa, bre, Tomo, ali Inkscape nema ni priblizno toliko funkcija koliko slicni programi na Winu. Razumem da jedan CorelDraw ili Illustrator koriste 1 GiB RAMa (mada rade prihvatljivo brzo i na 512 MiB), ali Inkscape?! Damn, sto je mnogo, mnogo je.
@Broke
To za sporocu, inace, nema veze sa RAMom, vec mu je spor algoritam za crtanje. Uskoro prelaze na Cairo engine, i to ce da bude malo brze (nadam se).23. avgust 2007. u 8:44 am #60367BrokeBody
UčesnikUh, spomenuo sam vise RAMa kao neki standard na pocetku ove teme, al’ nisam trebao, jer o Inku imam drugacije misljenje. To sto sam rekao sad ne povezuj s njim. 😉
To za sporocu, inace, nema veze sa RAMom, vec mu je spor algoritam za crtanje. Uskoro prelaze na Cairo engine, i to ce da bude malo brze (nadam se).
Rekoh vec da ga softverski nesto koci zbog cega ne moze da iskoristi hardver Bog zna kol’ko dobro. 😉
Ipak, nadam se samo da Eclipse sam po sebi nije svinja, vec da deluje tako kao deluje samo zbog Jave. Zbog toga se nadam da ce tih +512 RAMa znatno da poboljsa performanse. 😉 Jeste da je vrlo nemerodavan benchmark, ali ako u startu ne osetis bolje performanse, i za Eclipse bi moglo da se posumnja da sam po sebi nije bas tako cist kao sto sam mislio… :-
Jesi li probao Eclipse sa vise memorije? 🙂
23. avgust 2007. u 8:47 am #60368foxbunny
UčesnikNisam jos. Juce sam skinuo neku igru pa sam se igrao malo. 🙂
Nego, jedna izvala. Nadam se da je ovo sa Inkom samo fora, kao neki prefetch, da zagrade dovoljno memorije za buduce funkcionalnosti koje ce dodati tek kasnije.
23. avgust 2007. u 8:51 am #60369nowave
UčesnikUfff… Samo se nadaj! 😀
23. avgust 2007. u 9:04 am #60370BrokeBody
UčesnikUfff… Samo se nadaj!
OK, ja sam jos uvek student, a ti vec odavno imas puno iskustva, i trudim se da uvazim to koliko god mogu, ali kolega :), znas i sam da nesto sto je pisano u Javi moze vrlo dobro da radi, da dobro iskoriscava hardver, ali mu Java i nedovoljno RAMa ipak ne dozvoljavaju da pokaze svoj pun potencijal. Da, Eclipse sada deluje kao svinja, jer jos uvek puno ljudi ima 512MB – 1GB, ali nadam se (cisto intuitivno govorim) da je samo do Jave, a ne i do samog Eclipse-a. :-
Jel’ razume mene neko svo ovo vreme? 🙂
23. avgust 2007. u 9:13 am #60371nowave
UčesnikPa rekao sam ti vec, da nemas instaliranu java-u na svom kompu, ne bi mogao da vrtis ni Eclipse, zar ne? Mozda sam Eclipse ne trosi nesto previse, ali Eclipse + Java = mnoogoo, a moras da vrtis i Javu. 😉
23. avgust 2007. u 9:14 am #60372BrokeBody
UčesnikAma znam da Eclipse ne moze bez Jave. ::)
Cini mi se da u poslednje vreme imam nekih neobicnih poteskoca da neke jednostavne stvari objasnim ljudima. ::) (ne krivim nikoga :p )
23. avgust 2007. u 9:24 am #60373nowave
UčesnikZnas kako, meni je Visual Studio 6, isao sasvim lepo i na 256MB (jedina stvar koju je M$ ljudski odradio). A za jedan IDE da mi treba 1GB za konforan rad, je previse!
23. avgust 2007. u 9:25 am #60374BrokeBody
UčesnikU pravu si. :- Meni Visual Studio 2005 radi glatko sa 512 RAMa.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.