Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Odg: Da morate – šta biste odabrali?
- This topic has 43 odgovora, 34 glasa, and was last updated 18 years, 11 months ranije by
rapha.
-
AutorČlanci
-
10. septembar 2007. u 11:48 pm #61749
popac
UčesnikNe samo da sam glasao za Linux, nego mi je kućni računar lišen M$-a već 2 godine….
E baš to, plus mi je neko maznuo i zadnji instalacioni disk za Njindovs… i instalacije za njega… ako, ako, neka nose dušmani O0
10. septembar 2007. u 11:52 pm #61750foxbunny
UčesnikPrilično mi je svejedno da li je Linux ili BSD, dokle god je open-source. Pošto i na jednom i na drugom mogu da radim sve što mi treba, onda bih narednih godinu dana (kad već biram) bio na BSDu, čisto da imam sa čime da se zezam (rešavam razne probleme i slično). 😉
11. septembar 2007. u 4:14 am #61751psy_unix
UčesnikFreeBSD 😀 KEVA 🙁 ZAKON 😀 MOC naravno 32 bit-a >:D 😮 :biggrin:
11. septembar 2007. u 11:09 am #61752Žarko Mihajlović
UčesnikAko ćemo pravo, pre 6-7 godina Lindža nije bio toliko upotrebljiv za moj svakodnevni rad, ali danas – ihuuu! I dok je Vin ostao na razvojnom nivou od pre 6 godina, Linuks kernel, KDE, Gnom… sve je to otišlo napred.
Mislim, šta reći … Evo još jedne sitnice koja dokazuje da je Vista ostala na HR nivou: imam PQI Smart Genie 256 MB, 2 uređaja u jednom (čitač kartice i fleš diskić) koje Vista prijavljuje kao dva uređaja čak i kad nema SD kartice ubačene unutra. openSUSE ga lepo prepoznaje kao jedan disk.
A kada ubacim SD karticu, potom idem na “bezbedno ukloni”, Vista ukloni OBA uređaja (kao da sam to hteo, jeah…) dok openSUSE lepo izbaci samo taj što sam JA NAUMIO da izbacim.Ove sitnice život znače, a isto ovako nelogično se ponaša i HR – što znači da poboljšanja u odnosu na 2001. godinu nema. Neka hvala, ne treba mi takav sistem. Glasao sam za GNU/Linuks.
11. septembar 2007. u 12:29 pm #61753RiSK
UčesnikNa svom racunaru i imam samo Linux.
Zafali doduse po nekad Windows, uglavnom za faks, ali se snalazim sa ovim sto imam.Nie mi problem da svakodnevne poslove zavrsavam na GNU/Linux sistemu. Definitivnbo, ako treba da biram samo jedan sistem, bio bi to Linux.
11. septembar 2007. u 1:10 pm #61754Kosava
UčesnikKoristim Linux sve češće i odrađuje mi posao, a sada jedino ako nekad mi zafali neki program imam wine 😀
11. septembar 2007. u 1:43 pm #61755Anonimni
GostMoj trenutni posao ne zavisi uopste od racunara,koristim ga iskljucivo za licnu edukaciju u IT.
Posto se radi o jednoj godini odabrao bih Linux (ili neki Unix-oliki sistem) ,jer me provociraju kao totalnog pocetnika,a volim i rad na konzolama (nekako si prisniji sa masinom) meni je to izazovno.Oduvek su me zanimali “mali ljudi u radiju”, “sta je to iza”.
Racunari su moja velika ljubav, i ponosim se svojom samoukoscu (naivom).
Definitivno i ja LInux.11. septembar 2007. u 8:06 pm #61756DeG
UčesnikLinuks definitivno. !!!
Koristim ga već 5 godina na poslu (počeo sa Slekverom 9, pa RH9, sada mi je kompjuter na Debian-u 3.1), i preko 8 godina privatno. Da ne čačkam okolo testiranja radi, verujem da bi Slek još uvek radio na kompu, jer me je inače verno opsluživao preko 2 godine. Ko kaže da Linuks nije ozbiljan takmac na poslovnom planu, taj definitivno je van tokova. Za 5 godina se nije javio problem kojem Linuks nije mogao odgovoriti. Vidim neki se lome oko Auto Cad-a. Postoje 2 rešenja. AutoCAD definitivno radi pod “Wine”-om, a imate i VariCAD za koji mogu tvrditi slobodno da je bolji od AutoCAD-a (a i 6 puta je jeftiniji). Ono što eventualno neće pod Linuksom, hoće pod virtualnim mašinama. TAČKA!11. septembar 2007. u 8:20 pm #61757vpakovic
UčesnikLinux jer mi odrađuje sve što mi treba kao običnom korisniku za dž. Čak se i deo kancelarijskih poslova može odraditi kod kuće u Linux OS.
12. septembar 2007. u 1:11 am #61758LYb
UčesnikNa masini imam samo linux, ali mi je win neophodan, pa ga teram pod vmware-om (dualboot ne dolazi u obzir, isuvise neprakticno). Tako da… da MORAM da biram jedno, pregrmeo bih tih godinu dana i izabrao win :/
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.