Početak›Форуми›Prvi put na Linuksu?›Odg: Da li je moguce?
- This topic has 11 odgovora, 6 glasova, and was last updated 14 years, 8 months ranije by
dens.
-
AutorČlanci
-
8. oktobra 2008. u 5:34 am #72737
Stanislav__Antic
UčesnikUvek kad instaliram novi Ubuntu koristim Compiz par dana i smorim se, posto vidim da mi ne treba i vratim se na staro. Good old 2D GUI 🙂 and 1D Command line 😎
8. oktobra 2008. u 5:59 am #72738dens
Učesnik@dens
kwin –replace &
compiz –replace &
malo brljaju po mome pageru do rušenja.Kada koristim kwin, tada mi [code]compiz –replace &[/code] nikada ne pravi problem.
Što se tiče obrnutog smera, postoji problem sa pager-om, ali samo ako ne uradim sledeće:
Dakle nakon što iz Compiz-a kucam [code]kwin –replace &[/code] dobijem dole veliki broj virtuelnih desktopova koji se stiskaju u malom prostoru…
Potrebeno je da se odmah pažljivo na pager-u klikne na radnu površinu 2. Nakon toga sve postaje normalno i nikada se ne zaglavi.Što se tiče upotrebljivosti Compiza za svakodnevni rad, o tome se može puno diskutovati, ali recimo da smatram da postoje stvari koje su pretežno u domenu eye-candy i one koje imaju upotrebnu vrednost.
Svako ko otvara puno prozora dok radi i navikao se na koncept radnih površina može imati korist od nekoliko mogućnosti koje nudi Compiz. Jedna je (što i sam intenzivno koristim) mogućnost da pomeranjem miša u desni ugao ekrana, dobijam skalirane sve otvorene aplikacije i vršim izbor klikom na miša.
Drugi je ako se ne varam expo plugin, kojim dobijam mogućnost da na “razmotanim” radnim površinama brzo razmestim prozore po radnim površinama. Ovo koristim možda i češće od onog prvog.
Treće, kad radim sa dva dokumenta koji su jedan iznad drugog, pogled na onaj ispod se dobija promenom transparencije prvog (kod mene alt-točkić), vrlo korisna stvar.
Ima toga još… i kad već koristim Compiz, ne smeta mi nimalo da imam i kocku aktivnu, samo se podese odgovarajući parametri da se ne bi pomerala svaki čas….
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.