Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Odg: amilo L1310G – problem sa hlađenjem
- This topic has 16 одговора, 7 гласова, and was last updated 17 years, 4 months раније by
LimitMan.
-
АуторЧланци
-
7. април 2009. у 9:37 am #77447
iN.trUd.eRR
УчесникDa ne mislite da samo cekam odgovore… rezlog zasto me nema… Bio sam vreden!
I cak mislim da sam nasao uzrok, ali za resenje mi opet treba vasa pomoc.Kod mandrive je APCI (nadjoh medju nekim boot opcijama) bio ON, sa ukljucivanjem senzora i listanjem nekih fajlova se bas nisam snasao. 😀
Tako da sam resio da probam ubuntu jos jedared. Nakon instalacije bez kacenja na net vent je pirkao sasvim solidno. Kada sam ga nakacio na net i Aktivirao ATI/AMD proprietary FGLRX bla bla truc…
Grafika je procvetala, ali vent je utihnuo. Da bih se uverio… ne budem lenj i disejblujem drajvere i evo sad bez vecih problema vam kucam ovj post direktno iz UBUNTA! :biggrin:E sad mene interesuje ima li neka underground zamena za ovo korporativno, zakrzljalo u razvoji, djubre od drajera?
Posto bez drajvera… grafika je na ivici upotrebljivosti. Flash animacije da ne pominjem! :'(7. април 2009. у 9:42 am #77448Moneo
УчесникPa posto treba uskoro da kupim laptop malo sam i ja googlao i informisao se
Svakako se treba dobro raspitati ako nameravas da linux teras na lapu,a svejedno kupovina lapa je pipava stvar cak i kada teras samo Windoze 😉
Generalno preporocuje se Dell,Lenovo i HP ali otezavajuci faktor je sto je i tako situacija dosta sarena pa neki modeli rade super a neki zezaju samo tako
U svakom slucaju treba izbegavati resenja sa integrisanim SiS cipsetom i grafikom kao i VIA-istina situacija sa VIA-om je nesto bolja zahvaljujuci OpenChrome drajveru dok se SiS-(a) 😀 treba kloniti kao djavo od krsta jer cimanje je namestiti i 2d accel a tek da ne pricam za 3d7. април 2009. у 9:46 am #77449iN.trUd.eRR
УчесникNe dirajte mi FSC :police:
Trebalo bi da stigne neki Dell uskoro… Ali do tada… Ima da ga napravim da radi (uz vasu pomoc naravno)!! 😉
A jes dno ova integrisana grafika! 😡7. април 2009. у 10:12 am #77450marelli
УчесникKada sam ja birao laptop, onoga cega sam se drzao je da mora da bude sa Intelovim procesorom, po moguctstvu sa nVidia grafikom, mada mi je ovaj sada sa Intelovom 4500, mada ne zalim se, radi, a i ne igram se nesto, dosta rama takodje je plus i normalno sa intelovim procesorom ide i intelov chipset, koji za sada, koliko vidim, lepo radi sa *BSD/Linux-om!
Intel je neprikosnoven na polju notebook-ova sa njegovom ceeetrino platformom!
7. април 2009. у 11:41 am #77451iN.trUd.eRR
УчесникIma li neko resenje kako da se vent vrt, a grafika klizi (mesto da sece)? ::)
7. април 2009. у 12:10 pm #77452marelli
УчесникPogledaj na FSC-ovom forumu za njihove laptopove, imaju deo za Linux, da li neko ima probleme kao ti!
http://www.amilo-forum.com/forum,9,-Linux+Unix+BSD.html
Ne pada mi nista na pamet, pokusaj da vidis sa apdejtovanjem BIOS-a!
7. април 2009. у 12:31 pm #77453LimitMan
УчесникPa sve mi smrdi na to da ti grafika iskljucuje acpi pri inicijalizaciji (sto se meni desavalo sa zvukom). Probaj neke STARIJE drivere… Mozda i upali 😀
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.