Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Odg: ah, novi drugar u gentoo porodici… potencijalni…
- This topic has 33 одговора, 15 гласова, and was last updated 16 years, 9 months раније by LYb.
-
АуторЧланци
-
27. новембар 2007. у 10:57 pm #65303miodragzУчесник
😀 E ljudi nece me Gentoo skinuo sam sve diskove i ni jedan ne radi kako treba od minimala do dvd-a :p svi se zakucaju kada dodju do optickih uredjaja 😡
27. новембар 2007. у 11:29 pm #65304jbobanУчесникnece me Gentoo skinuo sam sve diskove i ni jedan ne radi kako treba
To ti je i najbolji ishod Gentoo instalacije >:D
Izgleda da se ovde malo zaboravilo, pa da podsetim na starije tekstove na ovu temu: Gentoo gledam, SuSE ljubim!28. новембар 2007. у 12:00 am #65305LYbУчесникDobro, necemo opet flame…
Ovo je vesela tema, neka takva i ostane.
@DeadRinger
gcc 4.2.x NIJE stable, to sto si ga ti proglasio takvim je tvoja stvar 😉28. новембар 2007. у 8:12 am #65306GoranSTXУчесникoooooooooooooo miodragz nam se vratio! Pa desi covece? Sta ima? Jesi probao skoro neki novi distro 😀 😀 😛
1. децембар 2007. у 8:33 pm #65307sysctlУчесникKoristim i ja ccache, mada, koliko znam, koristi se samo ako se kod 100% poklapa.
Sto se gcc tice… ne znam, koristim 4.1.2, recicu ti svoj utiske kad stabilizuju 4.2 ili neku narednu 🙂
Sto se tice ccache to je tacno, ali samo delimicno. Samo fajl koji se kompajlira mora da bude 100% isti, a ne cela
arhiva, a posto se u novim (pretezno minor) release-ima src tarball-ova nalazi dosta istih source-ova, onda … 😀Sto se tice gcc, 4.2.2 je jos uvek na ~ (ali je i 4.1.2 ~ na x86-fbsd :D), mada je to bez razloga (i zato mislim da gentoo-u ne ide dobro, stabilizuju nesto predugo), pa covece suse je jos u oktobru izdao ceo sys kompajliran sa 4.2.1 😮
btw, trenutno testiram ARCH i razmisljam da predjem na njega. Odlican distro, veoma brz (skoro kao gentoo), a i ceo sys se moze rekompajlirati sa dve komande.
1. децембар 2007. у 8:41 pm #65308sysctlУчесникOpet sam zaboravio 😀
@miodragz: pa ne treba ti da butujes sa live cd-a da bi instalirao gentoo. Elem, na vec postojecem sistemu
odvoj jednu particiju za gentoo, skini live-cd, mount-uj ga kao loop uredjaj i kopiraj image.squashfs sa loopa na particiju za gentoor. Zatim instaliraj squashfs-tools i otpakuj live image ovako[code]
unsquashfs -d . image.squash
[/code]Posle ti preostaje samo da chrootujes, npr
[code]
chroot /mnt/gentoo /bin/bash
[/code]i imas fake gentoo livecd system 😀 O0
2. децембар 2007. у 12:37 am #65309miodragzУчесник@GoranSTX ja sam tu nisam nigde ni iso citam sve sta pisete ne brini ^-^ i probao sam sve nove distroe nema sta nisam al me mrzi da pisem ko da pisem za …….. ( pisem nesto na 2 meseca ).
Sto se tice Gentoo-a nije problem u njemu vec u rezacu koji zbuni system tako da se blokira jedino sto mi radi kolko tolko a da ima multimediju je Mandriva ima nekih bubica ali moze da se srede i sredjujem ih zahvaljujuci Gentoo Handbook ironicno zar ne ali je tako. Mozda ce da Gentoo ide kad dodje novi rezac do tada Mandriva 2008 zavrsava poso.
Nego razmisljam se o nekom dogadjaju ovde u Nis-u za orgaznizaciju ali da se mlati o linuxu na veliko da se ne cimamo na sitno u nekoj pivnici 😀2. децембар 2007. у 12:52 pm #65310popacУчесник🙂 KHM, aj ako idem skoro do Zaječara mogu da ti ponesem Gentoo disk (valjda imam neki 2006)?
2. децембар 2007. у 7:04 pm #65311miodragzУчесникNije do diska nego do hardware-a ima cabl pa mi nije problem ni da skinem ono sto mi treba
2. децембар 2007. у 7:58 pm #65312popacУчесникСори, ај тот да ти резач неће нарецка диск… Мого би да почнем да читам целе постове а промену :схаме_он_ме
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.